Tid for godt øl i Praha

Klaster-1b.jpg

Hvilken farge og hvilken god kombinasjon - øl med blåbær.

Vil du drikke godt øl i Praha byr muligheten seg i sommer. På Petrinåsen, ovenfor elven Vltava som deler Praha i to, finner du ikke bare byens store borg og slott.

Her er også en beergarden, gode restauranter, en prektig kirke og et kloster samlet på samme sted. Viktigst av alt, her får du servert godt øl.

 

Praha
Her brygges tre ulike øl kontinuerlig, i tillegg til mer sesongbestemte øltyper.
Vil du kombinere godt øl og god mat er det en bra restaurant som tilbyr begge deler.

Bryggeriet her ble etablert på 1300-tallet og gjør det lett å finne godt øl i Praha. I over 700 år brygget munkene i klosteret Strahovøl, frem til bryggeriet ble lagt ned i 1907.

Etter omfattende restaurering ble bryggeriet igjen åpnet i 2003. Bryggeriet som heter Klasterni Pivovar, er en del av en restaurant og skjenkestue hvor bryggetankene og utstyr, sammen med retro dekor, tar deg med tilbake i tid.

Her brygges det tre variasjoner av ølmerket St. Norbert kontinuerlig, og sju andre ølsorter til ulike sesonger. I dette inngår en brown ale på høsten og selvsagt bryggeriets eget juleøl. Det er mange steder det serveres godt øl i Praha. Dette er ett av de beste

Klaster med blåbær

Går du noen hundre meter oppover fra mikrobryggeriet, finner du restauranten Peklo som ligger nede i svale tuneller. Dette er det en flott restaurant med fokus på tsjekkisk mat.

Om du ikke ønsker å tilbringe flotte solskinnsrike dager under jorden, er det rett ovenfor tunellene en stor beergarden hvor du kan nyte både noe å spise, og Klášterøl

Bryggeri på historisk grunn

Dette ølet brygges ikke her, men produseres i et bryggeri som ligger samme sted som ett av verdens første bryggerier ble etablert i et kloster i år 1077.

Skal du drikke godt øl i Praha, så forsøk dette ølet med en svak smak av blåbær.

Kort vei til godt øl i Praha

Vil du spise og drikke godt øl i Praha, kan du gjøre det i spesielle omgivelser her. Klosterområdet er bare en kort tur med trikk fra sentrum (Trikk 22 eller 25 til Pohorelec). For de som liker å gå, er grei fottur fra sentrum.

Hva vil Magasinet Reisefot anbefale? Ta en kald øl med blåbærsmak i beergarden. «Blåbærølet» er pilsner med en svak smak av blåbær. Det er også lov til å la seg friste til mer enn ett krus! Det sies at munkene kunne drikke opp til fire liter øl daglig, – også når det var faste. Men før du kommer så langt, kan det være lurt at du forflytter deg til ett av spisestedene. Selv om det er mat i god drikke, anbefaler vi ikke kombinasjonen faste og fire liter øl.

Det er også et hotell på klosterområdet om du vil bo her. Hotel-Residence Monastery Garden heter det. Magasinet Reisefot har ikke forsøkt hotellet, men det er ett av de hotellene i Praha som får best bedømmelse av sine gjester.

Adresse til bryggeri, serveringssteder og hotell:

Strahovské nádvoří 301/10, Hradčany, 118 00 Praha-Hradčany-Praha 1

 

Tekst og foto Terje Engø

Les også:

Edle dråper i Boppard

 

 

 

Følg pilene... og du får en opplevelse ølhunder verdig.
scroll to top