Thailands skjulte strandperle

Nakhon2-scaled.jpg

I Nakhon Si Thammarat kan du se kilometervis med folketomme vakre strender, ta turen opp i jungelkledde åssider og oppleve Thailand på sitt beste.

Provinsen Nakhon Si Thammarat ligger på Thailands sørlige østkyst. Utenfor kysten ligger kjente reisemål som Koh Samui og Koh Phangan, men er du på utkikk etter folketomme paradisstrender, vakker kystnatur og mektige fjellområder er det fastlandet som er gjeldende.

Den største byen i provinsen, som går under samme navn, er provinsens kulturelle hovedsted. Her finner du en spennende kulturmiks hvor tradisjonell thaikultur møter malaykultur. I byen finner du det vakre tempelet Wat Phra Mahathat som er vel verdt et besøk.

Lengre nord finner finner du byen Khanom, kjent for sine rosa delfiner. Det er mye annet å ta seg til her. Besøk fossefallene Samet Chun, besøk Hua Thanom-stranden og besøk markedet i Khanoms havn.

Nakhon Si Thammarat og Khanom er steder som enda er uberørt av masseturismen, hvor en finner det autentiske Thailand, god mat, smilende mennesker og en kultur preget av det langsomme livet som fiskere og bønder lever. Et sted hvor du kan drikke kokosnøtt på stranden og ha solnedgangen som farger skyene over Siambukten rød for deg selv.

 

FEST FOR ØYNENE: I Nakhon Si Thammarat finner du en rekke gode restauranter med lokal mat.

Attraksjoner og opplevelser

Suchart Subsin’s House of Shadow Puppetry

Dukketeater har en lang tradisjon i denne delen av Thailand. Besøker du Suchart Subsin’s House of Shadow Puppetry får du et unikt innblikk i denne kunsten. Muséet ligger i Nakhon Si Thammarat.

Khao Luang National Park

Nasjonalparken ligger i høylandet vest for Nakhon Si Thammarat. Det frodige landskapet har store fossefall, dype skoger og er hjemmet til mer enn tre hundre orkidearter. Sør-Thailands høyeste fjelltopp – Khao Luang – rager 1 835 meter over bakken i nasjonalparken.

Opplev folketomme paradisstrender

Rundt Khanom finner du omtrent en ny strand i hver bukt. Langt vekke fra støyende trafikk, natteliv og forstyrelser finner du finkornede strender med vaiende palmeblader. En av strendene som er å anbefale er den idylliske Thong Ching-stranden.

Kajakktur i mangroven

Den dype mangroven rundt Khanom byr på mer enn bare rosa delfiner. Det organiseres kajakkturer inn i mangroven hvor du kan nyte den spesielle naturen og det rike dyrelivet du vil finne her.

Wat Phra Mahathat

Tempelet er et av Thailands eldste theravadatempler og er et viktig pilegrimsmål for thailandske buddhister. Det vakre tempelet – bygget i srilankisk stil – rager høyt over Nakhon Si Thammarat. Dette vakre tempelet er et must å besøke dersom du skulle være i nærheten.

Khanoms rosa delfiner

Utenfor kysten av byen Khanom lever det rosa delfiner. Denne unike delfinarten har tilpasset seg det grumsete mangrovevannet og fått rosa pigmentering i skinnet. Dra ut på delfinsafari med en longtailbåt for en enestående naturopplevelse.

Markedet i Khanom

Dra til havnen i Khanom for å oppleve byens eget marked. Her kommer fiskere med dagens fangst og bønder med overskuddet fra høstingen og selger sine varer. Fra morgen til kveld er det livlig i havnen.

Samet Chung-fossefallene

I et skogholt litt inn i landet fra Khanom finner du det vakre fossefallet Samet Chung. Fossen er en perfekt get-a-way i rolige og flotte omgivelser. Det er sjeldent mange folk her, så det er en stor sjanse for at du får lov å nyte tiden her i ro og mak.

DUKKETEATER: En viktig del av thailandsk kultur.
DELFINSAFARI: Delfinene lever i det uklare vannet nær mangroveskogen.
LONGTAIL-BÅTER: Opplev den vakre naturen langs kysten med mangrove, kalksteinfjell og jungelkledde åser.
scroll to top