Thailand åpner opp for turister uten karantenekrav

Lipe-3.jpg

Snart kan du oppleve Thailands vakre strender uten karantene.

I en tale på nasjonal TV melder Thailands statsminister, Prayut Chan-o-cha, at landet vil åpne opp for vaksinerte turister fra ti land med lav risiko for smitte fra 1. november. Det vil åpnes opp for flere land i månedene som kommer.

Tekst og foto: Emil Engø og Terje Engø

Thailand har gjennom pandemien operert med et svært strengt karanteneregelverk for turister. Turistnæringen i Thailand står for opp mot 20 % av verdiskapningen i landet, og landet er derfor svært hardt rammet av pandemien. Landet har gjennom pandemien opplevd svært lave smittetall frem til vårparten av 2021. Gjennom sommeren har pandemien nådd sine desidert høyeste smittetall i landet med topper på over 20.000 smittede om dagen i slutten av august. De siste månedene har smittetallene gradvis gått ned og snittet på antall nye smittede siste syv dager ligger i overkant av 10.000 smittede, viser tall fra John Hopkins University som følger smittetall verden over.

Vil åpne opp for enkelte land

Statsminister Prayut Chan-o-cha annonserte i en TV-sendt tale på mandag at landet åpner opp for vaksinerte besøkende fra enkelte lavrisikoland fra 1. november. I TV-talen nevner han at det dreier seg om minst ti land; og nevner spesifikt reisende fra Storbritannia, Singapore, Tyskland, Kina og USA. Statsminister Prayut nevner ikke Norge eller andre nordiske land, og det er uklart hva som defineres som lavrisikoland. Norge har langt lavere smittetall i forhold til befolkning dersom en sammenligner med de andre nevnte landene, foruten Kina. I Storbritannia er det smittetallene mer enn syv ganger høyere enn i Norge justert for befolkning siste uken.

I TV-talen ble det også annonsert at Thailand håper på å åpne opp for flere land fra 1. desember, og for en ny bolk med land fra nyåret. Den nye retningen i åpningsprogrammet som er signalisert kommer etter en rekke land som Singapore og Australia har skiftet strategi og nå åpner opp turistsektoren sin, sier statsminister Prayut.

Thailand har kun tatt i mot rundt 70.000 turister de første åtte månedene av inneværende år. Det er en drastisk nedgang fra de rundt 40 millionene besøkende landet hadde i 2019.

Thailandske myndigheter har i løpet av nedstengingen fokusert på tiltak som skal gjøre landets turistnæring mer bærekraftig når det åpnes opp for internasjonale turister.

Mer fra Thailand:

Phu Pha Thoep er en thailandsk nasjonalpark som utfordrer fantasien

Thailandsk sjømat på sitt beste får du i Cha-am

Thailands skjulte strandperle

Nan byr på det ekte Thailand

Fortsatt testing før og etter reise

Selv om Thailand fjerner kravet om karantene for vaksinerte besøkende, vil det fortsatt være pålagt å vise frem en negativ PCR-test ved ankomst. En vil også være nødt til å ta en test når en ankommer Thailand. Etter dette er en fri til å reise rundt i landet.

Uvaksinerte vil også være velkommen til å besøke landet – men må forholde seg til landets strenge karanteneregime. For øyeblikket må uvaksinerte være ti dager i hotellkarantene ved ankomst og ta to negative PCR-tester i løpet av karantenetiden.

Tidligere hadde Thailand planer om å åpne landet region for region – men med det nye systemet åpner de opp for fri reise i hele landet. I tillegg til å lette opp for innreise vil Thailand fjerne forbudet mot alkoholservering på landets restauranter og barer fra 1. desember som et ledd i gjenåpningen av landets turistsektor.

Det er usikkert hvordan Thailand vil verifisere vaksinasjonsstatus.

For mer informasjon om innreise til Thailand og gjenåpningsprosessen:

Royal Thai Embassy – Oslo

Tourism Authority of Thailand

scroll to top