Sveti Klement – idyll i idyllen

Sveti-Klement-1-scaled.jpg

Det er mange små idylliske strender på Sveti Klement. Foto Terje Engø

Sveti Klement ligger like ved den kroatiske idylliske jetset-øya Hvar. Hvar er kjent for fantastisk lavendelblomstring, god vin, flotte restauranter og livlige barer ved den flotte havna, og en gammel bydel med små trange smug. Den lille øya har verken natteliv eller livlige barer. Derimot har øya mengder med sjarm og idyll.

Sveti Klement er en liten idyllisk øy full av sjarme. Foto Terje Engø

Samme hvor idyllisk Hvar er, vil vi anbefale en tur til naboøya Sveti Klement, en øy i øygruppen Paklinskiøyene, også kalt for Pakleniøyene. Øyen er med et areal på rett over fem kvadratkilometer den største øya.

Båtene som tar deg til Sveti Klement finner du i havna i byen med samme navn som øya Hvar. Båtturen til brygga ved Palmizana på den siden av øya som vender mot Hvar, tar under en halvtime. Fra flyteflytebrygga rusler du noen hundre meter gjennom åpen skog, forbi store fikenkaktus og noen pittoreske hus.. Så kommer du til en åpen smal, men lang bukt.

Nyt dagen og idyllen

Her har du flere små deilige strender, og flere restauranter. Du kan veksle mellom å nyte solen, havet, god mat med iskald hvitvin, eller simpelthen en flaske iskaldt vann.

På ettermiddagen tar du båten tilbake til Hvar,… etter timer i den idylliske viken. Kanskje får du solnedgangen med som en bonus på en herlig, uforglemmelig dag.

 

Skulle du ønske, så er det også overnattingstilbud for de som vil bo på Sveti Klement. Det er viktig å huske at disse bare er åpne i sommersesongen.

Til Sveti Klement for å gifte seg

Bli heller ikke overrasket om du kommer over et bryllup eller et bryllupspar som poserer for en fotograf. Det kommer par fra hele verden for å gifte seg i de vakre omgivelsene.

 

Les også:

Norwegian flyr 53 ruter i sommer

 

Tekst Terje Engø

Det er flere restauranter som holder åpent om sommeren. Her grilles dagens fangst på restauranten TOTO.
scroll to top