Startet Villa Surf Garden i svensk surfeparadis

Kite-Ugglarp-Halland-Foto-Villa-Surf-garden-1.jpg-3.jpg

Lyst å lære kiting eller surfing? Foto Villa Surf Sarden

Norske Julie og Chris Lundberg satset alt for å starte kiteskole og B&B på en av Skandinavias beste kitestrender.  Forrige sesong var Villa Surf Garden nesten fullbooket hver helg, men så kom korona.

Etter å ha tilbragt nesten hver helg av våren og sommeren 2018 på Sveriges vestkyst, forelsket paret seg i kitesurfing og Hallandkysten. Julie og Chris sa opp toppjobbene innen finans i Norge, pakket bilen med kiteutstyr og hunder, og vendte nesa mot Halland.

Bed & Breakfast og kiting

Villa Surf Garden

Julie og Chris har etablert sitt eget surfeparadis i Sverige. Foto Villa Surf Garden

Surfeskolen tilbyr Bed & Breakfast. Foto Villa Surf Garden.

Med en leid bobil kjørte de kysten på kryss og tvers til de fant den perfekte plassen. Valget falt til slutt på Ugglarp, et lite tettsted mellom kystbyene Halmstad og Falkenberg. De ønsket å drive et eget et bed & breakfast i hvor det var tilrettelagt for kiting.

– Vi elsker vårt nye liv, selvsagt er det mye jobb, men vi elsker det vi gjør, hvor vi bor og alle de spennende menneskene vi får møte og bli kjent med, sier Julie Lundberg.

90 prosent norske gjester i fjor

Etter mye hardt arbeid stod bed and breakfast og kiteskolen, Villa Surf Garden, klar i fjor.  Villa Surf Garden er en liten oase med fem unike rom, stort uteareal med basseng, Jacuzzi, badstue, utedusj, takterrasse, restaurant og utsikt mot skogen og havet. Med kun 500 meter til havet er det lagt godt til rette for dryppende våtdrakter, kiteutstyr og andre aktiviteter.

– Vi har skapt Villa Surf Garden for å gjøre det enklere å surfe året rundt, og mer tilgjengelig for alle. Det går fint an å komme hit alene for å kite, vi tilbyr både kjøp og leie av utstyr - i tillegg til SUP- og fatbike turer, og yogatimer. Her får du sjansen til å møte andre likesinnede, sier Julie

Villa Surf Garden tilbyr opplæring i både kiting og surfing, samt trivelige rom på eget Bed & Breakfast. Foto Visit Sweden og Villa Surf Garden

Av gjestene som besøkte Villa Surf Garden i høst var omtrent 90 prosent nordmenn, men etter korona måtte de legge om strategien og rette fokuset mot svenske besøkende.

– Det er synd om ikke grensene åpnes i løpet av sommeren, vi håper på mange norske gjester. Samtidig får vi mange positive henvendelser fra svensker, så sommeren skal nok gå bra, sier Julie.

Heldigvis er Villa Surf Garden godt rustet til å ta imot gjester i koronatiden. Det er begrenset plass, og de kan bare ha åtte overnattingsgjester samtidig. Alle rom har egne utganger, egne bad og et stort uteområde. I området rundt er det også fine steder som du stort sett har for deg selv.

Flotte strender med gode vindforhold

Sveriges vestkyst er velsignet med lange sandstrender og gode vindforhold, noe som gjør området til en suveren surfedestinasjon. Her har surfekulturen virkelig slått rot og brettentusiaster av alle slag har omfavnet Hallandskysten. De langgrunne strendene kombinert med gode vindforhold og lite strøm i vannet, har satt vestkysten av Sverige på surfekartet, og stedet har i en årrekke tiltrukket seg bølgeryttere fra fjern og nær.

Les også: Det finnes trygge land å reise til

– Etter sommeren kommer en veldig god vind, så om grensene åpner da, vil det finnes gode kiteforhold. Det står en skattekiste og venter på andre siden av grensen, forteller Chris.

Det er ikke kun Ugglarp som har mye vind og bra bølger. Varberg og Apelviken er andre veletablerte surfe-spots.  Mange av strendene mellom Gøteborg og Skåne er meget godt egnet til både vindsurfing, bølgesurfing og SUP. I tillegg finner du flere surfeskoler og Nordens største surfebutikk i Halland.

Tekst: Pressemelding fra Opplev Sverige

 

scroll to top