Spania vil gjøre det trygt å reise

timothy-meinberg-cWgUMe9Aj50-unsplash.jpg

Spania vil ha på plass tiltak som gjør at du føler det trygt å reise til Kanariøyene. Foto Timothy Meinberg/Unsplash

I lys av den nåværende situasjonen i covid-19 vil Spania gjøre det trygt å reise. Spania trapper nå opp tiltak for å øke sikkerheten og sikkerheten til reiselystne turister og forretningsreisende fra Nord-Europa for å og sikre den turismen som er svært viktig for økonomien til mange spanske regioner.

Sandynene på Maspalomas, er en del av Gran Canaria sine flotte strandområder. Foto Det Spanske Stats Turistbyrå

Det er ikke lenger tvil om at store deler av Europa vil slite med covid-19 – i varierende grad – gjennom høsten og vinteren. Derfor jobber den spanske staten med å innføre en rekke tiltak for å gjøre det mer trygt å reise, og samtidig sikre kanariske øyer som Gran Canaria og Tenerife inntekter fra turisme. Med de nye initiativene ønsker Spania å lage det den spanske turistministeren kaller en helsekorridor med de skandinaviske landene, Tyskland og England. Det er i disse landene innbyggerne tradisjonelt er spesielt glade for å kunne trekke ut støpslene, pakke kofferten og nyte solen på Kanariøyene, skriver Den Spanske Stats Turistbyrå i en pressemelding.

Vil gjøre det trygt å reise for skandinaver

Mange skandinaver tilbringer bor hele eller deler av året på de kanariske øyer. Håpet er at flere vil føle det trygt å reise til øyene. Foto Adam Birkett/Unsplash

– Det er et veldig spesielt bånd mellom Kanariøyene og Skandinavia. Hvert år besøker titusenvis av skandinaver øyene, og får minner og opplevelser for livet. Skandinavene er avgjørende for livet på øyene. Derfor må vi selvfølgelig gjøre alt vi kan for å opprettholde det gode forholdet, sier Jose Luis Real Moreno, direktør ved Den Spanske Stats Turistbyrå i København..

Les også: Nå får du gratis eller rimelig forsikring som dekker Covid-19

Les også: Leilighet på Tenerife – den ultimate luksus

Tilbyr gratis helseforsikring og testing

Den regionale regjeringen på Kanariøyene har investert en i en helseforsikring som vil være gratis for besøkende turister og forretningsreisende. Forsikringen dekker en rekke kostnader som kan være oppstå ved en mulig smittesituasjon. Ifølge det spanske turiststyret bør dette fjerne bekymringene til de besøkende: «Det er store regionale forskjeller i Spania. Med helseforsikring vil vi også vise at du i det minste ikke trenger å bekymre deg for økonomien hvis du reiser hit om du frykter å bli smittet, forklarer Jose Luis Real Moreno. Han understreker at Madrid og Catalonia har blitt hardt rammet av Covid-19, men at situasjonen på for eksempel Kanariøyene generelt har vært annerledes og smittepresset betydelig lavere.

Gran Canaria og de andre øyene er mer mer enn strand, go mat og drikke. Det er også flott natur. Dette er fra Guayedra på Gran Canaria. Foto Den Spanske Stats Turistbyrå.

Les det digitale magasinet gratis – klikk på bildet:

Vil teste ved avreise og innreise

Et annet viktig initiativ er ønske om å innføre er koronatesting både i avreiseland og på destinasjonen. På denne måten sikres det at det alltid er oversikt over de som eventuelt er smittet og hvor de befinner seg. Dette gjør at det raskt kan tas de riktige tiltakene hvis behovet oppstår. Dette må skje i samarbeid med de nordeuropeiske landene og forskjellige turoperatører, en kan fortsette å reise til Kanariøyene. På den måten kan det etableres det som kalles en helsekorridor. Initiativet er for tiden til behandling i EU, og vil om det blir realisert gjøre at mange flere vil føle det trygt å reise.

Feriefavoritter over dem alle

Den flotte berømte stranden Praia de Las Canteras ligger i sentrum av byen Las Palmas. Her er go plass mellom de som slikker sol. Foto Den Spanske Stats Turistbyrå.

Turisme i Spania utgjør omtrent 14 prosent av landets brutto nasjonalprodukt. Landet er dypt avhengig av de mange millioner turister som hvert år kommer til landets mange destinasjoner. Kanariøyene er kjent for sitt solrike klima og brede sandstrender, og inkluderer de populære øyene Tenerife, Fuerteventura og Gran Canaria. Øyene har litt over to millioner fastboende og flere hundre tusen norske gjester hvert år. Det er også et stort antall nordmenn som bor hele eller deler av året på de kanariske øyer. Nå gjenstår det å få på plass testing og få flere til å oppleve det som trygt å reise.

Tekst: Den Spanske Stats Turistbyrå/Redaksjonen

Bilde Tenerife fjell; Dea Angyal/Unsplash

Bilde Maspalomas Adam Birkett

Liggende på strand Timothy Meinberg/Unsplash

scroll to top