Søk ro, strand og nytelse i Georgioupolis

P8190528-scaled.jpg

Georgioupolis er perfekt om du vil finne ro, nyte dager på stranden og i vannet.

Søk ro, strand og nytelse i Georgioupolis

Sollyset blinker forførerisk i bølgene som kaster seg innover den flere kilometer lange, gylne sandstranden. Vi er i Georgioupolis som ligger på Kretas nordlige kyst. 

Dette er et sted hvor du drar for å nyte, finne ro, flott strand og ett natteliv hvor tavernaer trumfer nattklubber og barer.

Et perfekt sted for par, og ikke minst familier som ønsker bad, bad og sol.

Den langrunne stranden i Georgioupolis er finkornet og langgrunn.
Det er for det meste sandstrand, men også noen små rev hvor det finnes fargerike fisker.

Selv mange erfarne Kretaelskere har ikke hørt om Georgioupolis. Byen er liten og kommer raskt i skyggen av de mere kjente feriebyene som Chania og Rethymnon.

I sentrum småbyen finner du en vakker kirke. Her er en liten elv hvor fiskebåter kommer inn med fangst, og for å reparere redskap.

Bak byen rager det høye fjell. Oppover fjellsidene er det olivenlunder. For mange er dyrking av oliven eller vindruer like viktig som turismen.

Andre bruker vinteren når det aller meste er stengt ned til å holde vedlike restauranter og hoteller.

Mythos er en famileidrevet tarverna som serverer gresk tradisjonskost.

Mythos Familietaverna – kanskje byens beste spisested

Bak bugnende prydbusker og blomster finner du restauranten Mythos Familietaverna på et hjørne ved torget i Georgioupolis,

Det er en av de beste restaurantene i byen. Her er det ikke bare god gresk husmannskost, men også hjelpsomme servitører og ofte så fullt at det kan være lurt å bestille bord.

Ikke noe vitner mer om at en restauranter er god enn fulle bord og mange greske gjester.

Etter et godt måltid er det deilig å slappe av med et glass vin eller leskende øl på …. Her er det godt utsikt til alt som skjer på torget.

Ta et avbrudd fra sol og vann og nyt en herlig lunsj på en av de mange tavernaene langs stranden.

Georgioupolis er en liten, perle på Kreta. Den lille landsbyen med rundt 500 fastboende grekere ligger 37 kilometer fra hovedstaden Chania og 22 kilometer fra middelalderbyen Rethymnon. Det gir en unik mulighet til å oppleve rolig og sjarmerende landsbyliv i Georgioupolis og mer liv og røre i Chania eller Rethymnon om en søker pulserende natteliv og shoppingmuligheter. 

Yrende liv på torget i Georgioupolis

Høyreiste eucalyptustrær omkranser det trivelige torget midt i Georgioupolis. Lukten av de mektige eukalyptus trærne henger behagelig i neseborene, og midt på dagen gir de mulighet for å finne litt skygge.

Dette er omkranset av gode barer, restauranter, cafeer, iskremparlører og butikker.

Vi falt for den deilige friske og sødmefylte fruktsalaten servert på stranden-
Krysser du over elven er det bare noen minutter å gå til Kalyvakistranden. Dette er stranden som lokalbefolkningen foretrekker. Her er flere steder som serverer mat og god drikke.
På Kreta elsker de blekksprut. Forsøk blekksprut til lunsj og middag og du vil raskt forstå hvorfor det er poopulær mat.
Der en liten elv renner ut i havet er det en liten fiskehavn.

Landsbyen har restauranter og små tavernaer for enhver smak. Kretas eldste bakeri ligger også her i Georgioupoli.

Langs stranden finner du tavernaer og kafeer som gjør det greit å ta et avbrudd i sol og bading for å få noe godt å spise. Du kan også få servert lette måltider på stranden. Vi lærte raskt å sette pris på en forfriskende, sødmefull fruktsalat.

Når du ser utover havet ser du på venstre hånd et lite kapell midt ute i sjøen. Det er kapellet Agios Nikolaos.

Kapellet kan du nå ved å gå på strandpromenaden og gå utover en smal sti bygget med stein. Dette er et yndet sted for nygifte og forelskede par som vil ha noen romantiske bilder som minner.

 

LES OGSÅ:

Santorini – skjønnhet skapt av voldsomme krefter

12 greske reisemål du må besøke

Opplev mer av Kreta

Små skjell gjør at Elafonisistranden er farget rosa. Stranden er ikke bare vakker, men langgrunn og perfekt for å nyte badeliv. Foto Tupungato, Dreamstime

Ravine og rosa strand

De ulike turoperatørene arrangerer turer for eksempel til den verdensberømte Elafonissi standen sørvest for Chania. Stranden er rosa på grunn av det rosa skimmeret fra de knuste sneglehusene i strandkanten. Den er mest rosa i mai måned.

Fottur gjennom Imbros-ravinen er en annen spennende utflukt. Den åtte kilometer lange fotturen bukter seg gjennom spennende landskap. På det smaleste er stien kun to meter bred og klippeveggene rager 300 meter rett opp.

Rethymno er omgitt av strender og har en vakker historisk venetiansk havn bygget da romerne regjerte. Foto Georgios Tsichlis, Dreamstime

Historiske Rethymnon

Fra Georgioupolis kan du reise til den historiske byen Rethymnon med rutebuss. Smale brosteinsgater bukter seg innover i den gamle bydelen. Små og originale butikker og gode restauranter ligger tett i tett. 

Den gamle bydelens bueganger, moskéer og fontener gir oss et innblikk i historien da tyrkerne og venetianernes var herrer over Kreta. Mektigst av Rethymnons kulturminner er Fortezzan, en venetiansk festning fra 1500-tallet. Herfra har du en vakker utsikt over byen.

Chania er et sted for natteliv og opplevelser. Langs havnen ligger restauranter og barer tett. Foto Tupungato, Dreamstime

Hovedbyen Chania

Kretas hovedby Chania, har en pittoresk gamle by og mye historie å by på. Den venetianske havnen ble bygget på 1300 tallet. Her er også festninger og moskeer som vitner om tyrkisk påvirkning gjennom historien. 

Markedshallen i Chania er et sted som må besøkes. Her er det et yrende liv av lokalbefolkning og turister.

I markedshallen selges fersk fisk, kjøtt, ost, grønnsaker, frukt og andre lokale produkter.

Vår reise

Vi bestilte leilighet på leilighetshotellet “Bro & Sisters”.

Dette er et lite, ganske nytt leilighetshotell drevet av en lokal familie. Rommene har det en trenger, inklusiv mulighet til å lage mat. Alt var rent og det var romservice hver dag.  “Bro and Sisters” huser også det som er en av den lille byens beste pizzarestauranter. 

Magasinet Reisefot reiste med Apollo, – på det som gjerne kan kalles en tradisjonell charterferie. Flyselskapet var SAS og flyet var delt mellom Apollo og Ving.

Tekst og foto:

Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

Klikk på magasinene nedenfor for å lese:

scroll to top