Slovenia kåret til mest spennende reisemål

Bled-Lake-by-Slovenian-Tourist-Board.jpg

Bled Lake er en av mange vakre slovenske innsjøer.

Slovenia er kåret til et spennende reisemål du må besøke neste år. Bak kåringen står det prestisjefulle reisemagainset Condé Nast Traveler.

Med de fantastiske prestasjonene i årets Tour de France, har Tadej Pogačar og Primož Roglič virkelig satt Slovenia på kartet. Ifølge internasjonal presse, finnes det mange gode grunner til å besøke sykkelheltenes hjemland i 2021. Inntil for få år siden, var det trolig ikke så veldig mange som var i stand til å peke ut Slovenia på kartet.

Dette landet, som ga oss Melania Trump – har nettopp gitt oss to sterke ambassadører for profesjonell sykkelsport. Tour de France-triumfatorene Tadej Pogačar og Primož Roglič har gjort er et av EU’s minste medlemsland kjent. Frem til 1991 var Slovenia en en del av det tidligere Jugoslavia. Det lille alpelandet grenser mot Italia, Østerrike og Kroatia.

Slovenia kåret som nummer en

I dag har den nasjonale selvfølelsen økt, ikke bare på grunn av imponerende sportsresultater. Rosende omtale i noen av verdens mest innflytelsesrike livsstils- og reisemagasiner har også skapt positivt oppmerksomhet.

Les også: Michelinstjerner til lille Slovenia

Nylig plasserte det internasjonale reisemagasinet Condé Nast Traveler Slovenia på første plass som en av de mest ettertraktede destinasjoner å besøke i 2021. Selvsagt forutsatt at det igjen blir mulig å reise.

Slovenia har et kuppert, vakkert landskap som byr på fantastiske opplevelser. Vin, god mat, og mulighet for sykkel og fotturer er hva mange vil oppleve i det lille landet.

Det skyldes blant annet at landet er et spennende reisemål for vinopplevelser, og der smaragdgrønne elver, vakre innsjøer, dramatiske fjell og frisk luft. Alt bidrar til å gjøre landet til et sted som bør besøkes.

Flere restauranter med Michelinstjerner

Magasinet roser også landet for en bærekraftig holdning når det gjelder gastronomi. De har også merket seg at Michelin-guiden tildelte stjerner til flere av landets restauranter tidligere i år. I 2021 vil Slovenia videreføre denne utviklingen ved å være Europeisk region for gastronomi.

Vinproduksjonen utvikler seg også raskt i landet. Flere av de beste produsentene har leverer sine viner til noen av verdens ledende restauranter. Det er også en rekke restauranter i de nordiske landene som har slovenske viner i sine vinlister.

Dersom du har behov for å bli kvitt noen av kaloriene etter å ha nytt bordets gleder i form av utsøkt mat og drikke, kan du gjerne slå følge med lokalbefolkningen på gode stier i fjellene, eller du kan dra sykkelturer i det kuperte landskapet.

Soca Valley, Slovenia

Sykkelturer i den vakre Socadalen kan anbefales.

Sportslige aktiviteter og det det gode liv

Slovenerne er pasjonerte naturelskere og mosjonister. Naturen ligger rett utenfor døren nær seg hvor du måtte befinne deg. fotturer i fjellene er blant mange populære aktiviteter. Når noen hevder at alle slovenere må bestige landets høyeste fjell Triglay, minst en gang i livet, er det absolutt ikke ment som en spøk.

 

Tekst og foto Slovenian Tourist Board

scroll to top