Skammelig av Europeiske Reiseforsikring

Palma-14-scaled.jpg

Europeiske Reiseforsikring bøyer seg for forbrukermakten.

Kommentar
av Terje Engø

I over ett år har Europeiske Reiseforsikring desinformert om reiseforsikring. De har snakket om reiseforsikring generelt. I intervju etter intervju har de opplyst at reiseforsikringer ikke gjelder steder hvor de offisielle reiserådene til Utenriksdepartementet fraråder reiser. De har som selskap ikke mulighet til selvstendig å vurdere farer i de enkelte land.

Sannheten, som de har prøvd å overdøve, er det faktum at flere norske forsikringsselskaper, inkludert store Gjensidige, har latt sine reiseforsikringer være gyldige i utlandet, – men med unntak for forhold relatert til Covid.

Europeiske Reiseforsikring, vårt største selskap, har hevdet at reiseforsikringer ikke var gyldige siden det var utstedt reiseråd mot å reise. De har som prinsipp å ikke gi dekning av noe som helst steder hvor Utenriksdepartementet fraråder reiser. En enkel måte å slippe å gjøre egne undersøkelser. Det har vært som om en billeverandør fortsatte å selge biler som hadde kjøreforbud.

I over ett år har Covid-19 gjort Europeiske Reiseforsikring sine reiseforsikringer til bloddyre «fritidsforsikringer» gjeldende innenfor Norges grenser. De har i praksis skodd seg på kundenes bekostning.

Skammelig og umoralsk

Det er rundt ett år siden Magasinet på Reisefot avslørte Europeiske Reiseforsikring sin måte sko seg ved å skjule seg bak reiserådene. Nå har mange kunder betalt i over ett år for en forsikring nesten uten verdi. De fleste nordmenn kan stå i en tusenlapp eller to. Men Europeiske Reiseforsikring og flere andre har fortsatt å ta betalt for et nesten verdiløst produkt. Det er skammelig og umoralsk.

Nå har mange reisende funnet ut at det ikke bare er mulig å få en gyldig reiseforsikring som dekker alt unntatt Covid-19, men også fornuftig prisede forsikringer som dekker Covid-19.

Når Europeiske Reiseforsikring nå plutselig endrer sin policy om å la UDs reiseråd avgjør, så lukter det vondt. Det strider med alt de tidligere har hevdet. Underveis har de «frivillig» latt kunder bytte til forsikring som dekker hele Norden i istedenfor verden. Store deler av denne tiden har denne forsikringen også vært verdiløs.

Les også:

Bytt til selskap som gir deg en gyldig reiseforsikring

Sannheten bak det å nå overse UDs reiseråd er nok ganske enkelt et resultat av forbrukermakt. Europeiske Reiseforiskring har sett at tusener på tusener likevel reiser, – og flere vil det bli. Faren for å bli smittet på reise er synkende i mange land. Faktisk er det nå mange land hvor en er mindre utsatt for smitte enn i Norge.

Europeiske Reiseforsikring måtte snu

Hadde ikke Europeiske Reiseforiskring snudd ville de fremover mot sommeren tape tusener av kunder. De ville flokke til selskaper som gir dem forsikring. Det gjorde at de fant det økonomisk fornuftig å foreta en selvstendig vurdering. De møtte seg selv i døren med et smell.

Det er helt naturlig at et forsikringsselskap har begrensninger på hva de dekker når det er en pandemi. Det er derimot ikke naturlig at de fortsetter å fornye dyre forsikringsprodukter som om alt var normalt. Heller ikke at de sprer uriktig informasjon for å ikke miste kunder.

De burde belønne de av deres kunder, som i ett år har betalt for deres nesten verdiløse forsikringsprodukter med gratis forlenging av gyldighet som takk for at de ikke har sagt opp sine reiseforsikringer. Mest av alt burde de ha suspendert reiseforsikringene og innkreving av premie.

 

Har du leste siste utgave av vårt reisemagasin. Du finner det gratis HER

 

scroll to top