Santa Maria Golf er en av solkystens beste golfbaner

dc8fbe_37e5b9c95f444df68d082264e7149991_mv2.jpg

Dette er hvor det starter. Hull nr 1 på Santa Maria Golf.

Santa Maria Golf and Country Club er en av mer enn 50 golfbaner på Costa del Sol. Magasinets Reisefots medarbeider, Ingar Næss, er en hengiven golfer. Dette er hans opplevelse av banen Santa Maria Golf som ligger i Elviria, ti kilometer fra Marbella.

Santa Maria golf
Santa Maria Golf er en spennende bane hvor du får utfordret din golf, ikke minst når dukommer til hull nummer 9.
Tippeklubben tippet og Tapt fant at de hadde alt å vinne på en runde golfrpå Santa Maria Golf.

Golfbanene på solkysten trekker tusener av nordmenn hvert år. Det er kanskje ikke så rart når det er nær 30 baner bare rundt Marbella. I tillegg skinner solen nesten hver dag og temperaturen er sjelden dårligere enn en gjennomsnittlig norsk sommer.

Er det første gangen du planlegger en tur til Spania for å spille golf, er det nok av baner å velge mellom.

Det er ikke så rart at dette området på folkemunne har fått navnet Costa del Golf «golfkysten». Totalt finnes det rundt 50 baner her om du utvider med noen mil fra Marbella. Du finner med andre ord garantert en bane som passer for deg og dine venner.

 Santa Maria er en bane med spennende utfordringer. og som er omgitt av flott natur og utsikt,
Historien om Santa Maria Golf går tilbake til 90-tallet.

Bruk tid til å sjekke tilbud

For å få beste mulig utbytte av turen lønner det seg å sjekke litt hvor du ønsker å spille.  Et tips er å benytte deg av et eller flere av rabatt-tilbudene som finnes.

Den nordiske klubben www.golfisolen.eu tilbyr både turneringer og rabatter for sine medlemmer.  Du kan også forsøke www.golfspain.com, her finner du flere gode rabatter på mange baner. Bor du på hotell, spør i resepsjonen for her er det penger å spare.

De feste velger områdene rundt Marbella for å kombinere golfen med sol og et hyggelig uteliv. God mat og god vin er lett å finne overalt, men de beste tipsene får du her på Magasinet Reisefot. Det å ta seg en tur på strandpromenade etter golfrunden er alltid hyggelig, enten du skal spise lunsj eller bare titte litt.

Mens jeg selv går og rusler på strandpromenaden og tar noen bilder, hører jeg stemningsfulle norske stemmer, denne gangen kom latteren fra en gjeng med glade gutter. De kaster armene rett i været og smiler når jeg retter kamera mot dem.

Jeg presenterer meg kort og får vite at dette er den «kjente» tippeklubben, Tippet og Tapt fra Ytere Enebakk.

Selvfølgelig, lurer jeg på hvordan tippingen har gått, og de forteller at de hadr vunnet nesten førti tusen! På spørsmål om de hadde levde opp til navnet, bekreftet de dette, med et rungende JA! Hvor mye de hadde tapt ville de ikke svare på.

På spørsmålet om hvorfor de valgte Marbella var svaret enkelt. Det er kort vei fra Norge og alt det en guttetur trenger, om jeg skal tolke alle svarene.

Spania, golf
Hull 15, er et utfordrende par 3 hull. Her får du nok en liten utfordring

De gledet seg til neste dag for da skulle de skulle spille en uformell konkurranse med en rekke andre nordmenn.

Et av deres favoritt-tips var Santa Maria Golf. Dette er en vel etablert bane med et hyggelig miljø. Jeg kan også bekrefte at Santa Maria er en flott golfbane, med fine fairwayer som det går an å kose seg på, selv om banen absolutte har sine utfordringer.

Santa Maria Golf er en golfbane med historie!

Alt begynte på 90-tallet, da en liten gruppe spanske golfere og investorer bestemte seg for å bygge en bane. De så etter et område som var stort nok til en 18-hulls golfbane og til en liten boligutvikling. Området de valgte ble ansett for å være svært tiltalende, med en fantastisk utsikt over både fjellene og havet.

Tilgangen fra hovedveien langs kysten var meget god og motorveien, litt lengere nord, forbedret tilgjengeligheten ytterligere. En annen viktig vurdering var nærheten til den internasjonale flyplassen og kort flyreise fra de fleste stotre europeiske hovedstedene.

Etterspørselen etter golf var allerede tidlig på 90-tallet var stigende. Dette gjaldt ikke mist i det britiske markedet, men også det tyske, skandinaviske og spanske marked var klar for denne sporten. En god iakttakelse allerede på det tidspunktet.

En av de best ivaretatte golfbanene

Santa María Golf regnes for å være en av de best ivaretatte golfbanene fra denne første tiden på Costa del Sol. Den sentrale beliggenhet med mindre enn 200 meter fra en av de beste strendene i Marbella var også viktig.

Banen ble åpnet slik vi kjenner den dag i november 1996 med et flott klubbhus med alle nødvendige fasiliteter.

Santa Maria er en bane med spennende utfordringer og som tidligere sagt omgitt av flott natur og utsikt, men allerede på hull en forstår du at her må du spille smart.

Denne flotte dagen i oktober, møter jeg glade norske golfere fra Oslo området. Her var stemningen på topp og de fortalte at de hadde spilt banen mange ganger og gledet seg alltid til å komme tilbake.

Ta en prat med Frank på Thre Orange Tree

Det gjør også eieren av Restauranten The Orange Tree, han arrangerer nemlig en golfturnering på Santa Maria hver mandag. Så når du besøker hans restaurant på Appelsintorget i Gamlebyen i Marbella, er det bare å ta en golfprat med Frank. Du vil aldri være i tvil hvem han er. Kanskje dere ender opp med å spille sammen når du legger turen til Marbella.

 

Nar-du-ankommer-til-hull-18-ser-du-klubbhuset-med-sin-hyggelige-restaurant

Santa Maria er en spennende bane hvor du får utfordret din golf, ikke minst når du kommer til hull nr 9. Her får du gleden av et flott designete hull hvor du møter et stort vannhinder før du skal opp en «dogleg» venstre.

Når du kommer til hull 18 ser du klubbhuset med sin hyggelige restaurant. Da er det bare å slå langt og rett. Jeg har kun 70 meter igjen på det 18 hullet når jeg skal slå slage to. Totalt 32 poeng og med det takker jeg for min runde!

Om du gar lyst på en kopp kaffe og noe å spise er du velkommen på klubbens restaurant. Her har du også flott utsikt både utover hull 1 og hull 18.

Tekst og foto Ingar Næss

ingar@maturus.no

Santa Mariagolf
Santa Maria golf har et klubbhus hvor du kan slappe av mellom omgangene på banen.

Klikk på magasinene for å lese GRATIS

scroll to top