Reiserådene øker flypriser til Gran Canaria

Vinter-1-scaled.jpg

Mange har sol, varme og salt sjø på programmet i den kalde årstiden. Nå er det gode priser på fly til mange reisemål. Foto Terje Engø

Flypriser til Gran Canaria har blitt kraftig påvirket av at norske myndigheter har erklært hele Spania som rød sone. Det er for øyeblikket vanskelig å finne priser i september under 4000 kroner tur/retur fra Oslo.

Flypriser til Gran Canaria i september

Dato avreise/retur 14 dager

Flyselskap

Pris

03

Swiss/Edelweis

4449

10

KLM/Transavia

4843

14

KLM/Transavia

3907

28

Norwegian

3589

Eksemplene er innhentet 30. august og kan endre seg fra dag til dag

Flypriser til Gran Canaria

Vil du ha lavere lavere flypriser enn de vist i tabellen, krever det overnatting. For eksempel tilbyr Swiss/Edelweis billetter til 1718 kroner. Men med overnatting i Zürich begge veier blir det ingenting å spare. Velger du dette blir det nok heller dyrere å reise til Gran Canaria.

Gran Canaria tilbyr fjell, strand, sandyner, et fantisk uteliv, nydelige restauranter og et behagelig klima. Dette er sanddynene i Maspalomas. Foto Unsplash.

I hele september er det bare 28. det er tilgjengelige billetter med Norwegian. Det tyder på at de krysser fingrene for å kunne frakte solhungrige nordmenn til Gran Canaria i høstferien  For øyeblikket er dette viktig  reisemål  for nordmenn nesten utilgjengelig. Det vil si om en ikke er villig til å betale relativt høye priser for flybilletter som innebærer bytte av fly.

Bare periodisk har Gran Canaria vært utkonkurrert som nordmenns mest populære feriemål. Mange har kjøpt seg hus eller leilighet på øya med det behagelige klimaet. Sjelden for varmt og nesten aldri kaldt, takket være beliggenheten ved Golfstrømmen. På grunn av Covid-19 og norske politiserte reiseråd er flypriser til Gran Canaria preget av at flyselskapene er i villrede. Det er stor økonomisk risiko forbundet med å sette opp avganger. Når Gran Canaria nå er “rødt” og en pålegges karantene ved retur til Norge, henger det ikke sammen med smittesituasjonen på de kanariske øyer. Det skyldes utelukkende at norske myndigheter vurderer Spania under ett. Sverige vurderes annerledes. Der er det hver region som vurderes.

Politikk øker flypriser til Gran Canaria

For mange har lengselen vært stor mens flyforbindelser har vært stengt ned. Ett lite øyeblikk var det åpnet opp for reiser hit, uten at det ventet karantene når en kom tilbake til Norge. Men så ble det stengt igjen. Ikke på grunn av faren for å bli smittet av Covid-19 på Gran Canaria, men som nevnt av politiske årsaker. Disse politiske avgjørelsene gjør flypriser til Gran Canaria høyere enn de ville vært om øyene ble giort “grønne”.

Les også: Det finnes trygge land å reise til

Det er nå press fra ulike hold på norske myndigheter for å få en vurdering av risikoen ved å reise til Kanariøyene eller Balearene basert på et faktisk grunnlag, ikke bare en bekvemmelig politisk bestemmelse. Norske myndigheter har uttalt at de finner det for komplisert å vurdere ulike regioner i ulike europeiske land slik som Sverige er delt inn i grønne og røde regioner.

For tusener av nordmenn som har boliger på Kanariøyene har dette skapt problemer. Det samme gjelder for charterselskaper som har et lønnlig håp om å planlegge vintersesongen. Presset på norske myndigheter øker for at vi skal få reelle reiseråd. Nåværende reiseråd blir feil for relativt isolerte destinasjoner som Kanariøyene. Derfor velger Magasinet på Reisefot å ta med priser for dette Gran Canaria selv om landet er definert som rødt.

Se priser til flere reisemål her

Tekst Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

Klikk på bildet og få det flotte magasinet gratis

scroll to top