Reisefot tester Craft Beer Central Hotel Gdansk

Blank-Print-Document-Untitled-Page-15.jpeg

Jeg tygget litt på navnet «Craft Beer Central Hotel». Fryktet briter som arrangerte utdrikningslag og skikkelig harry saker. Så feil kan en ta når en er forutinntatt. Dette var et historisk hotell med stil, kvalitet og flott atmosfære, og elegant fokus på godt øl og god mat.

Craft Beer Central Hotel Gdansk holder til i en gammel ærverdig bygning like ved jernbanestasjonen i Gdansk.

Både utenfra, og enda mer når en kommer inn i bygningen får en følelse av å trå inn i byens historie. Bygningen er en del av byens stasjonsområde. Bygget i 2010 i neo-gotisk stil.

 

Gdansk hotel
Craft Beer Ventral otel har tilhold i en flott historisk bygning.

Under den andre verdenskrig huset bygningen jernbaneinspektører. Etter krigen ble den gjort om til en medisinsk klinikk, noe den var nesten frem til århundreskiftet.

Fra 2010 til 2017 ble bygningen renovert, under strengt oppsyn fra det som tilsvarer den norske riksantikvaren.

Rommene er oppkalt etter øltyper

Jeg ble møtt på en hyggelig måte i resepsjonen. Som invitert gjest til hotellet var det ikke uventet. Men litt på avstand observasjon av andre gjester som sjekket inn, ut eller hadde andre ærender i resepsjonen, var det lite som tydet på at ikke de også bli behandlet like hyggelig.

Vi fikk tildelt et «Pils-rom». En klasse rom som ifølge hotellet varierer fra 28 til 33 kvadratmeter i størrelse. I europeisk sammenheng et stort rom. Rommet bar på en sjarmerende måte preg av at dette var i en eldre restaurert bygning. Likevel svært praktisk utformet med et lyst bad. Det var et flott heldekningsteppe på gulvet, – noe som mange steder er litt avleggs på hoteller. Det er ikke regnet som verken allergivennlig eller renholdsmessig beste løsning.

Det sagt, renholdet av rom og bad var det ingenting å utsette på. Alt var perfekt rengjort.

Godt utstyrte rom på Craft Beer Central Hotel

Ellers var rommet utstyrt med det meste tenkelige utstyr, inklusiv en minibar, skrivepult, toalettsaker, mulighet til å brygge te og kaffe, morgenkåper, flotte tykke håndklær, – for ikke å glemme en smarttelefon som kunne brukes til gratis internasjonale samtaler til en rekke land.

 

Les magasinet gratis her ved å klikke på bildet

Marinert sild
Polakkene elsker sild. Det er selvfølgelig på menyen til restauranten hos Craft Beer Central Hotel.
Svineknoke med surkål
Svineknoke på polsk vis er kraftig kost og krever helst ett lyst øl, - gjerne pils.
Gdansk, frokost
Frokost ble servert i kafeen. En flott buffet med stort utvalg.
Flotte bad på Craft Beer Central Hotel
Badene var flotte, og renholdet perfekt.

Hotellets andre rom var Stout med størrelse på 22 kvadratmeter, Premium på 40 kvadratmeter, og leilighetene Jopen på 61 kvadratmeter og Faro på 49 kvadratmeter.

Flott frokostbuffet

Hos undertegnede hersker det alltid spenning med hensyn til hva frokostbuffeten har å by på. I Polen er det generelt vanskelig å bli skuffet i frokostbuffeten. I buffeten som ble servert i restauranten PG4 var det umulig å bli skuffet. Det var varme retter, et godt utvalg av ulikt brød, mange forskjellige påleggsvarianter, juice, – kort sagt en rikelig buffet. Kanskje litt uoversiktlig når en så omfattende buffet skal tilpasses et historisk lokale.

Bryggeri og restaurant i underetasjen

Den store overraskelsen var likevel bryggeriet og restauranten i underetasjen. Her var det stort fokus på øl, selv om baren hadde et stort utvalg av eksklusivt brennevin og cocktailer. 

Ikke noen rom er like.
Flotte rom. Ikke noen rom er like på Craft Beer Central Hotel.

Menyen var langt fra en tradisjonell ølstuemeny. Her var fokus på tradisjon og inspirasjon fra andre lands kjøkken, uten at det dominerte det polske. Ofte gir noen forretter et bedre bilde på kreativitet og kvalitet enn en solid hovedrett. Jeg valgte derfor eddikbehandlet sild og en biff tartar til forrett.

Både sild og tartar er tradisjonsmat i Polen. De to forrettene var perfekte, delikat anrettet og jeg sikker på at flere nordmenn ville lært å elske sild etter et slikt møte med fisken.

Svineknoke som fikk tennene til å løpe i vann

Hovedrett var en bakt glasert svineknoke. Igjen anrettet på en måte som fikk tennene til å løpe i vann, for å bruke en gammel klisje. Svoren var sprø og kjøttet mørt. Den lokale varianten av «sauerkraut» kanskje i syrligste laget for en norsk gane. Men det er slik det skal smake i Polen.

Etter utsjekk to netter senere, var det vanskelig å finne noe å utsette på hotellet. Kanskje beliggenheten, – et godt stykke å gå fra gamlebyen. Men likevel sentralt i forhold til både shopping og jernbane.

Når det ikke ble seks fulle stjerner, så skyldes det at det heldekningsteppet. Når rommene en gang renoveres, – så håper jeg de velger tre, keramiske fliser eller kort sagt alt annet enn heldekningsteppe.

Konklusjon:

Craft Beer Central Hotel Gdansk trekkes under tvil for en halv stjerne. Liker du heldekningsteppe, – så er hotellet perfekt. Kort sagt velfortjent 5,5 stjerner av 6 mulige.

Tekst og foto Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

Magasinet Reisefot besøkte hotellet i forbindelse med et program tilrettelagt av lokale turistmyndigheter. Hotelloppholdet var gratis. Artikkelen er skrevet i henhold til våre etiske retningslinjer for sponset innhold.

scroll to top