Reis til Endelave, årets øy

endelave-luftfoto-destination-kystlandet-1-scaled.jpg

Endelave er en liten, men svært sjarmerende øy.

Kaninøyen Endelave er årets danske øy

Rett sør for Horsens ligger en øyperle helt utenom det vanlige. Endelave er ikke bare en av de vakreste øyene i Danmark, men den er også hjem til noen søte små krabater. Det har gitt øya tilnavnet Kaninøyen. I år er den sjarmerende øya kåret til Årets Øy 2020/21

Endelave er en vakker øy med spesiell natur, en spennende historie og rik kultur.

Danmark har hele 444 ulike øyer. Så stikker du av med prisen for årets øy, er det med andre god grunn til å være stolt! Hvorfor var det Endelave som gikk av med seieren i år? 

Ifølge Visit Danmark er den lille øyen i Kattegat en naturperle utenom det vanlige. Endelave kan by på et vakkert og frodig landskap, et yrende dyreliv og unike naturopplevelser for både små og store. Uansett om du drømmer om fred og ro i naturen, eller du ønsker å bli nærmere kjent med øyens sjarmerende kulturliv og rike historie, så finner du det du søker på Endelave. 

Endelave er hele Danmarks kaninøy

Ta en spassertur i den vakre Lægeurtehaven (hvor du også kan kjøpe med deg skønne produkter laget av hagens medisinske urter), si hei til de søte selene som nyter øy-livets date dager på stranden, spis middag foran den sprakende peisen på Endelave Kro og Gæstegiveri – og sist, men ikke minst: gå på tur med noen lodne lokale. Ja, du leste riktig! Endelave er nemlig ikke bare Årets Øy, det er også hele Danmarks kaninøy. Og når du er der, forstår du hvorfor. Overalt hopper det nemlig søte små villkaniner rundt. Hvis du har lyst til å gå (eller hoppe) i kaninenes fotspor, kan du følge den populære turruten, Kaninoen. Den 21 km lange ruten går gjennom den skjønneste kystnatur og forbi noen av de lokale kaninens favorittsteder. 

AV Visit Denmark

 

scroll to top