Bobilferie blant tyske vingårder

miguel-angel-sanz-Ahrweiler-Germany-NM1Etzzc6kk-unsplash-scaled.jpg

Vinmarker i Ahrweiler. Foto Miguel Angel.

Er du interessert i vin og vingårder, er Tyskland rene drømmen å reise til. Det tyske vin instituttet (DWI) har nå undersøkt mulighetene for bobil parkering i landets 13 vin regioner. Flere vingårder tilbyr at du overnatter på gården i sin egen bobil.

De gode tyske druene er råstoff til mange edle viner. Foto Markus Spiske

Hva er vel bedre enn å kunne kombinere det praktiske med ekte hygge på ferie? Se for deg at du cruiser gjennom Tysklands mange pittoreske landskap, komfortabel i din egen bobil. Når du kommer frem til den ønskede gården, parkerer du bobilen for natten og koser deg med vinsmaking.

DWI har nylig gjennomført en undersøkelse blant Tysklands vinprodusenter. Den viser at det er 35 vingårder som tilbyr parkering for bobiler.

– Vi tror at det er flere vinprodusenter som tilbyr denne muligheten, siden ikke alle deltok i undersøkelsen, sier Frank Schulz fra DWI. Skulle du ikke finne en i området du besøker, er det som oftest campingplasser eller områder med parkering for bobiler i området. Du kan sjekke på nettet, eller kontakte det lokale turistkotoret,

Vin, vann og strøm

Nyt deilig tysk vin når du har parkert for natten. Foto Celina Albertz

Drueranker i Mörstadt. Foto Karsten Würth

Ferierer du med bobil, ser du som oftest etter steder en kan koble seg til strøm- og vann. Alle gårdene i undersøkelsen tilbyr dette til besøkende bobiler. IDWIs har gjort informasjon om hvilke fasiliteter vingårdene tilbyr bobiler under «Accommodation types».

De som ønsker å reise på denne måten finner informasjon om dette og andre tjenester de tyske vingårdene tilbyr på nettstedet www.germanwines.de.

Reiser du med bobil på vinferie til tyske vingårder med parkering og fasiliteter for bobil, kan du  oppleve mye. Du kan blant annet besøke flere prisvinnende vingårder og vinoteker, samt flere landemerker for tysk vinkultur. Tyskland er selvsagt også mye mer enn bare god vin og vakre landskaper med drueranker.

Blant Tysklands nesten 2500 vingårder og vinprodusenter er det hele 465 som har overnatting i feriehus, leiligheter eller eget hotell. Det er med andre ord ikke bare bobiler som ønskes velkommen.

Les magasinet gratis. Klikk på bildet:

 

 

 

 

 

 

 

Tekst Det tyske turistkontor/redaksjonen

scroll to top