Reis enkelt og direkte fra Bergen med Lübeck Air

2020_09_02_BKloth_7371-Kopie-scaled.jpg

Lübeck flyr deg til Lübeck i et moderne fly av typen Embraer 190. Foto Lübeck Air

Flyselskapet Lübeck Air lanserte 23. mai en flyrute mellom Bergen og Lübeck. For bergenserne er ruten en enestående mulighet til å besøke hanseaterbyen Lübeck, Hamburg og andre byer i området.

Flyselskapet er ett av Europas mest kundevennlige. Her er alt inklusiv i billetten.

Lubeck Air
Fly tilhørende Lubeck Air utenfor flyplassterminalen i Lübeck. Foto Lübeck Air

Lübeck Air er et lite flyselskap, og et annerledes flyselskap. Å bestille billetter på nett, telefon eller epost er svært enkelt. Mens mange flyselskaper har komplisert selve bestillingsprosessen, har Lübeck Air kanskje den mest brukervennlige løsningen av alle flyselskaper som flyr fra og til Norge.

Her blir du ikke spurt om du vil betale for ønsket sete. Ikke om du vil bestille noe å spise og drikke heller. Det som blir servert av mat og drikke på flyvningene er inklusiv i billettprisen. Bagasjen, den er selvfølgelig inklusiv den også.

Lübeck Air gjør det enkelt for passasjerene

Hvor plagsomt er det ikke å sitte å krysse av for det ene og det andre når du skal bestille flybilletter? Har du husket å legge til bagasje?

Når du går inn på nettsiden til Lübeck Air blir du møtt med tre valg: Ønsker du å bestille på telefon, epost eller nettsiden? Velger du nettsiden, får du som hos de fleste selskaper opp en side hvor du legger inn avreisested og ankomststed, samt dato. 

Når du velger dato, får du samtidig opp oversikt over aktuelle avganger. Gjør ditt valg, og bestill. Du får så to valg. Vil du ha en reise med mulighet for å endre reisetidspunkter mot gebyr på 50 euro, eller en litt dyrere reise hvor du mot samme gebyr også kan avbestille reisen.

Inklusiv i begge alternativer er 23 kilo innsjekket bagasje, 8 kilo håndbagasje og selvfølgelig mat og drikke.

Barn i alderen 2 til 11 år betaler 75 prosent av ordinær billettpris, mens barn under to år betaler 10 prosent om de ikke beslaglegger eget sete. Deretter er det bare å gå til betaling om en ikke ønsker å bestille vegetarmat. Kort sagt befriende enkelt.

 

Lübeck Air interiør i kabin
Lübeck Air bruker moderne Embraer 190 fly. Her er sete, bagasje og servering inklusiv i billetten. Foto Lübeck Air.
Lübeck er en vakker hanseaterby med en rik historie. Foto Mapics, Dreamstime
Holstentor, Lübeck
Holstentor er ett av stedene som bør besøkes. Foto Olav Malzahn.
I Travemünde utenfor Lübeck finner du forlokkende badestrender. Foto LTM Borowiakziehe

Lübeck ligger også nært havet, så her er mulighet til å kombinere by- og badeferie på en weekendtur eller et ukesopphold. Det er også kort vei til flere andre byer i Nord-Tyskland, er gode.

Vil du på tur til Hamburg er Lübeck Air både tidsmessig og ofte prismessig et bedre tilbud, selv om du må fly til Bergen først. Da slipper du med en mellomlanding i Tyskland. Fra Oslo kan du fly til Hamburg og derfra ta tog om du vil til Lübeck. Eurowings flyr Oslo – Hamburg. Men om du flyr til Oslo eller Bergen er ofte samme kostnad. Vil du til Lübeck sparer du tid på å reise fra flyplassen i Hamburg.

Skal du reise fra Bergen blir billetter til Hamburg som regel litt dyrere, – og ofte tar reisen flere timer ekstra. Da er Lübeck Air den praktiske snarveien til disse destinasjonene. Men hva som kommer på plass etter hvert er avhengig av hva selskapet klarer å få på plass av trafikk fra Bergen.

Utsikt til gamlebyen i Lübeck og "museumshavnen". Foto Torsten Krueger

Lübeck Air – et tre år gammelt flyselskap

Det er den private flyplassen i Lübeck som eier Lübeck Air. Selskapet som ble etablert i 2019, flyr allerede til en rekke tyske byer og flere Middelhavsdestinasjoner. Foreløpig er det ikke lagt opp til at passasjerer fra Bergen kan bestille reise fra Bergen til disse destinasjonene. Men hva som kommer på plass etter hvert er avhengig av hva selskapet klarer å få på plass av trafikk fra Bergen.

Bergen er ikke bare som Lübeck en hanseaterby, det er også her Hurtigruten starter sine seilinger. Håpet er selvsagt å få en del tyske Hurtigrute-passasjer til å reise med flyselskapet. Blant de tyske byene som betjenes er Munchen, Bern, Stuttgart og Salzburg.

Lübeck Air er ofte et godt alternativ om en skal på forretningsmøter i Hamburg. Selv om togturen til Hamburg tar tre kvarter, blir det ofte raskere likevel. Her er det bare å sjekke tidene.

Befriende enkelt

For passasjerene er Lübeck Air et befriende enkelt selskap å bestille billetter hos. En får ikke opp «lokkepriser», som når bagasje, setereservasjoner, mat og annet er lagt til plutselig ikke er like forlokkende. Spørsmålet er om andre selskaper vil følge etter og gjøre det enklere.

Magasinet Reisefot vil i samarbeid med Lübeck Air og tyske turistmyndigheter komme med en rekke reportasjer fra Lübeck og områdene rundt.

Av Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

scroll to top