Pimalai Resort & Spa på Krabi tilbyr luksus og bærekraft

Blank-Print-Document-Untitled-Page.jpg

Magasinet Reisefot tar testet Pimalai Resort & Spa på øya Koh Lanta i Krabiprovinsen. Etter to år hvor mulighetene til å reise har vært sterkt innskrenket er det mange som lengter til eksotiske steder som Krabi i Thailand. Som drømmer om nydelige palmekledde strender og resorter hvor livet er en nytelse. (Denne artikkel inneholder sponset innhold)

Pimalai, solnedgang. Koh Lanta
Nyt gjerne solnedgangen på stranden like nedenfor Pimalai Resort & Spa.

I den thailandske provinsen Krabi gjør stadig flere hoteller og resorter en stor innsats for både miljø, bærekraft og lokalsamfunnet. En av disse er Pimalai Resort & Spa, en stort stilfull resort. Her bys det på på luksuriøse opphold i bungalower på den thailandske øya Koh Lanta. Bungalowene er omgitt av flott naturlig tropisk skog, – jungel om en vil bruke begrepet, og de ligger spredt oppover en liten fjellside.

Miljø, gjenbruk og lokalsamfunn

Miljø, gjenbruk og samarbeid med lokalsamfunnet er en viktig del av stedets profil. Magasinet Reisefot har gjestet resorten og testen denne for våre lesere.

Når vi reiser til Thailand har vi ulike ønsker. Pimalai burde tilfredsstille ønsker hos de fleste. Mulighet til å dykke, nyte sol og badeliv på en fantastisk langgrunn strand, nydelig mat, muligheter til å besøke tradisjonelle små thailandske byer og landsbyer, flere i en kort tur til fots fra Pimalai.

Det er spa som blant mye tilbyr mange ulike former for massasje, svømmebasseng om du heller vil være der enn på stranden, – og selvfølgelig en flott strandrestaurant og bar som byr på nydelig mat og drikke.

Klovnefisk, Krabi, barn
Skoleklasser er med ut når klovnefisk skal settes ut på Koh Ha-øyene.
Bungalow Pimalai Resrt & Spa
På Pimalai Resort og spa bor du i store flotte bungalower.
Frokosten serveres i en stor flott restaurant. Mye av maten har ingredienser dyrket i egen hage.
Pimalai Resort & Spa
Vil du bare ha en rask avkjøling, eller av annen årsak ikke vil ned på stranden, er det et flott basseng.
Sitrongress og andre urter
Pimalai Resort & Spa har sin egen store urte- og krydderhage hvor alt som dyrkes er organisk.

Vann renses og gjenbrukes

Når gjestene bruker vann i bungalowene, blir det ikke sluppet ut i sjøen, men pumpet opp i reservoarer for rensing og gjenbruk. Resorten har finansiert et system med innsamling og resirkulering av plast, glass og papir i alle landsbyer på den store øya Koh Lanta. Alle øyas skoler får besøk av resorten som underviser i hvor viktig det er å ta vare på ressursene. På selve resorten brukes det ikke noen form for engangsplast. Miljø og bærekraft står i fokus.

Setter ut klovnefisk

Skolelever fra både nærområdet og andre steder i Thailand deltar i utsett av klovnefisk, best kjent som Nemofisk etter Disney sin tegnefilm om klovnefisken Nemo.

Som et resultat av denne filmen ble fiskene så populære blant akvarister at de mange steder har fått bestandene ødelagt. At elevene deltar i slike aktiviteter, er med på å øke deres forståelse av hvor viktig det er å ta vare på miljøet.

Pimalai finansierer utsetting av klovnefisk rundt øyene Koh Ha, fem små øyer i havet utenfor resorten. De er også aktive i et program for rehabilitering av koraller.

Et jordisk paradis

Navnet Pimalai er hentet fra det gamle indiske språket sanskrit, og betyr «en del av paradis». Det er ikke tvil om at både øya Koh Lanta og Pimalai er en del av et paradis. Men i et jordisk paradis krever det at det blir tatt vare på, skal det forbli et paradis. Her er Pimalai et eksempel på hva som er mulig om en resort eller et hotell først vil være miljøvennlig.

Bungalowene finnes i mange størrelser, med og uten eget svømmebasseng.
Koh Kradang, Thailand
Øyhopping er en populær aktivitet. Dette er fra øya Koh Kradan.

Skal vi teste ditt hotell, gjestgiveri, restaurant eller annet opplevelsesprodukt?

 

Kontakt:

terje@magasinetreisefot.no

For gjestene gir det en god følelse å vite at en ikke er mer belastning på miljøet enn helt nødvendig. At noe av det gjestene legger igjen i form av betaling for flotte bungalower og fantastisk mat, pløyes tilbake i nyttige prosjekter i lokalsamfunnet, er en god følelse.

Pimalai Resort & Spa ligger ovenfor en 900 meter lang sandstrand, med utsikt utover Andamansjøen. Øyene Koh Ha hvor det settes ut klovnefisk og rehabilitering av korall, kan så vidt skimtes ute i havdisen. Dette er en av mange øyer i Krabi. Øyhopping er en av de mest populære aktivitetene. Da kan du besøke flere tropiske paradisøyer i løpet av en dag.

Stor resort

Her er 189 bungalower, med moderne og flott thailandsk preget design, samt 12 store villaer i åssiden, alle med eget svømmebasseng. For de som ikke ser seg råd til denne luksusen, så er det et felles svømmebasseng med lengde på hele femti meter. Også herfra kan du nyte havbrisen og utsikten utover Andamansjøen.

Når du kommer til Pimalai, får en ikke helt følelse med hvor stort anlegget er. Alle villaer ligger litt skjult av naturlig tropisk vegetasjon, både høye trær, bregner og palmer. I de fleste av villaene er det fire store leiligheter med stor dobbeltseng, dusj og toalett i hvert sitt rom, samt et stort badekar i rommet utenfor dusjen.

Det er to restauranter med noen av de beste kokkene som kan oppdrives. Og her er selvsagt en stor spaavdeling. Det tilbys gratis leie av kajakker, … og om du vil dykke, så er her PADI-godkjent instruktør og utleie av scubautstyr.

Naturgass fra matavfall

Rundt 350 ansatte tar vare på gjestene. Siden disse får servert to måltider hver dag, er det et eget kjøkken for de ansatte. Gassen som skal til for å koke rundt 500 til 600 måltider daglig til de ansatte, produseres i et kompostanlegg. Pimalai Resort & Spa bruker det absolutt aller meste av mat- og hageavfall til å produsere naturgass og kompost som bruks i det store parkanlegget og til å dyrke egne organiske grønnsaker og urter.

Det er med andre ord ingen grunn til å føle dårlig samvittighet for miljøet om en spanderer på seg noen dager på Pimalai. Resorten er kjent langt utenfor Thailands grenser for deres innsats for miljøet, bærekraft, og for sitt sosiale ansvar for ansatte og lokalsamfunn. Til og med en ordning som gjør det mulig å få veterinærbehandling av syke eller skadde dyr på Koh Lanta har Pimalai betalt av resorten.

Ikke bare er Pimalai en resort i fantastiske omgivelser, steder lever også opp til sin bærekraftprofil. Ved å bo her kan du oppleve luksus, samtidig som du kan ha svært god samvittighet med tanke på hvilken belastning oppholdet er for miljøet.

Krabiprovinsen, strand, Thailand
De fleste av øyene i Krabi byr på flotte langgrunne strender.

Konkurranse

Vinn en flott weekend på eksklusive Eikerapen Gjestegard. Klikk på bildet. I artikkelen finner dere informasjon om konkurrensen.

Tekst og foto Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

Vår medarbeider besøkte Pimalai Resort og Spa invitert av Norwegian og Thailand Tourism Authorithy. Alt innhold i artikkelen er skrevet i henhold til Magasinet Reisefot sine etiske retningslinjer.

Flere tester:

Reisefot tester Craft Beer Central Hotel Gdansk

Reisefot tester raskeste vei til Danmark

Thornybush gir deg luksus og dyreliv

Klikk på magasinet du ønsker å lese

https://www.magasinetreisefot.no/magasinet-pa-reisefot-utgave-2-polen-2021/
scroll to top