På sykkel langs Gøta Kanal

Göran-Billeson.-scaled.jpg

FOTO:G…RAN BILLESON

En 20 mil lang sykkelsti planlegges nå langs Gøta kanals vakre natur og landskap.………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Gøta kanal sin fascinerende kulturhistorie, i kombinasjon med vakkert og varierende kultur- og naturlandskap tilbyr unike muligheter for rekreasjon. Nå er ønsket å utvikle legge til rette for en 20 mil lang gang- og sykkelsti langs kanalen. Hensikten er blant annet å få flere utenlandske besøkende til å benytte seg av muligheten.

Sykkel og fotturer stadig mer populært

Gøta kanal går gjennom flott natur og kulturlandskap. Foto Jesper Anhede.

Både sykkel- og fotturer er en  miljøvennlig form turisme som øker i omfang rundt om i Europa. I Norge selger blant annet Vista Travel turer som kombinerer elvecruise og sykkeltur på dagtid langs europeiske elver.

Les også: Hotel Norge by Scandic mottok  Svanemerket

Andre turarrangører tilbyr sykkelturer ulike steder i Europa. Her er det følgebil og overnatting underveis. I Hirtshals i Danmark får turister som ankommer med Fjord Line eller Color Line tilbud om å få utlevert sykkel ved ankomst. Så blir bagasjen fraktet med bil til Skagen som er turens endepunkt.

Gøta kanal Sykkeled kalles det svenske prosjektet. Siden en del av turen går langs den store innsjøen Vättern, vil det her bli satt inn ferje. Allerede i dag er det rundt 100.000 syklister som sykler hele eller deler av strekningen.

Gøta kanal er ett av Sveriges mest populære reisemål med over tre millioner besøkende i ået. Det finnes allerede 87 kilometer bilfri vei langs kanalen hvor det er både kafeer, restauranter og overnattingsmuligheter. At det er fritt for biler gjør det spesielt interessant for barnefamilier.

Av Terje Engø

Epost: terje@magasinetreisefot.no

scroll to top