På cruise til Island med MS Seaventure

IMG_9746.jpg

MS Seaventure i havn i Seydisfjordur på sørkysten av Island.

I morgentimene gled MS Seaventure inn i den islandske fjorden Seydisfjordur. Det yret og tunge tåkedotter hang oppetter fjellesidene innover fjorden. 

Dette er det første cruiset med Seaventure etter at skipet ble kjøpt av rederiet Scylla. Seaventure vil i dagene fremover skal ta Magasinet Reisefot med på en eventyrlig reise steder de færreste vil komme på Sagaøya om de ikke kommer med skip. Ett lite skip som som ekspedisjonsskipet Seaventure.

Følg ekspedisjonscruiset her på Magasinet Reisefot.

MS Seaventure
MS Seaventure er et lite cruiseskip, gjerne kalt for et ekspedisjonsskip.
Tåkedottene hang oppover de brette fjellsiden.

Flotte landarrangmenter

I Seydisfjordur vil dagen bli brukt til å delta i en tur som blant annet innebærer et besøk til et Natur og historiesenter. fokuserer det både på bærekraft og ikke minst historie tilbake til den gang vikingene fant og befolket Island.

Det står også et besøk til Skalanes Husid på programmet. Her skal det smakes på lokale delikatesser.

Flere artikler fremover

Magasinet Reisefot vil i en serie artikler fremover vise de mange opplevelsene ekspedisjonscruise kan gi om en ønsker å besøke de mer utilgjengelige delene av Island.

 

På vei inn Seydisfjordur passerer en mange flotte fosser, grønnkledde fjell bygget opp av lag på lag med lava. Her og der ligger det en og annen gård.

Alt inkludert

Seiler du med Seaventure eller ett av rederiets mange elvecruiseskip er mat og drikke inkludert. Det gjelder også øl, vin, sprit og cocktails. Skulle du ønske noe helt spesielt kan du betale ekstra for mer eksklusive merker av for eksempel champagne. 

Det eneste som normalt kommer i tillegg er arrangementer og turer på land.

Nydelige green lip-muslinger fra New Zealand.
Som følge av Covidrestriksjoner serveres det ala carte, ikke buffet ombord.

MS Seaventure

Ekspedisjonsskipet har 86 doble lugarer. Skipet ble levert fra verftet til rederiet Frontier Cruises i 1990. Tre år senere ble det kjøpt av tyske Hapag-Lloyd Cruises, og i fjor ble det så overtatt av Scylla AG, et sveitsisk rederi som også eier Viva Cruises.

Skipet er 111,5 meter langt og 18 meter bredt. To store hovedmotorer, hver med ytelselse på 2247 kW, koblet til hver sin propell, sørger for at skipet seiler trygt selv med stans på en motor.

Rederiet har planer om å bygge et helt nytt ekspedisjonsskip innen få år. Inntil da seiler de med Seaventure som er oppgradert og modernisert flere ganger siden det ble bygget.

 

 

Alltid noe godt. Her serveres canapeer før velkomstmiddagen.
Reiser du med Seaventure eller ett av alvecruiseskipene til Viva Cruises er alt inkludert.
Lugarene er overraskende store. Du kan velge mellom flere standarder. Det er også to store suiter ombord.

Seilte fra Bremen

Vi seilte tirsdag kveld 9. august fra Bremen i Tyskland. Etter en rolig og flott seilas, omgitt av havsuler på jakt etter mat, ankom vi Seydisfjordur fredag.

Fremover skal Seaventure besøke en rekke islandske steder på en seilas som går rundt øyas nordside og ned til Reykjavik.

Tekst og foto Terje Engø

LES OGSÅ:

Edle dråper i Boppard

Femstjerners cruise på Rhinen

 

Viktig

Magasinet Reisefot er med på dette cruiset, invitert av Viva Cruises som har dekket kostnader til flyreise og cruise.

scroll to top