På 5-stjerners elvecruise på Rhinen – i fire deler

jlPfTFAI.jpeg

Magasinet på Reisefot seilte med cruiseskipet Inspire. det er et femstjerners elvecruiseskip med plass til 135 passasjerer. Foto Viva Cruises

Elvecruise på Rhinen, eller andre av Europas mange vakre elver har blitt populært de siste årene. Men som så mye annet førte Coronapandemien til full stopp. Elver krysser grenser. Når grenser kan bli stengt på kort varsel må det det tenkes nytt. Magasinet på Reisefot er nå på elvecruise med Viva Cruises om bord på cruisebåten Inspire.

DEL 1

Elvecruise på Rhinen.

Viva Cruieses sine elvecruise på Rhinen foregår med redusert antall passasjerer ombord. Det er ett av mange smitteverntiltak. I salongen er det færre bord, og det danses ikke.

Det er morgen. Etter avgang fra Dusseldorf i går ettermiddag, var det en deilig fire retters middag. Carpaccio av okse, gulrotsuppe med appelsin, stekt kveite, og dessert for de som hadde plass. Alt fulgt av gode viner. Deretter kunne en følge med på båttrafikken på Rhinen, fra baren eller på dekk. Med 23 grader var dekket stedet mange valgte.

Elvecruise på Rhinen gir nære opplevelser

Drar du på elvecruise på Rhinen opplever du landskap, små og store byer, og ikke minst livet på den travle elven på nært hold.

Mannskapet bruket munnbind, og passasjerene gjør det samme i korridorer og andre fellesområder.

Et elvecruise på Rhinen med all inclusive er en luksuriøs opplevelse.

Når mørket senket seg, ble det lyset fra byene vi kunne se. Og ikke så lenge etter klokken ti seilte vi forbi byen Köln hvor den mektige romersk-katolske katedralen Kölnerdomen raget over byen, godt opplyst. Etter å ha seilt under de sju broene som krysser Rhinen innenfor Kölns bygrenser, var det tid for noen timer på ryggen i en flott lugar. Fra lugaren med to store panoramavinduer kunne lysene fra landskapet bak elvebreddene nytes mens en gled inn fra en virkelig drøm inn i drømmenes verden.

 

Et elvecruise på Rhinen gir nærhet til landet en seiler gjennom, og ikke minst de skiftende landskapet. Fra store byer og urbane boligområder, industri til vakre landskap, åser med vinranker til vakre pittoreske småbyer ved elvebreddene.

Viva Cruises har satt opp et program som i hovedsak består av cruise med 3 – 4 overnattinger. Normalt er cruisene på en uke. Men løsningen med kortere cruise gjør det mulig å seile på elvene Rhinen, Seinen, Rhone, Mosel, Elben og Danube uten å krysse grenser mellom ulike land. Elvecruise som krysser landegrenser, er først planlagt senere i høst.

Fokus på smittevern

Før en går ombord får alle målt kroppstemperatur, og det skal holdes avstand på minst halvannen meter.

Nordmenn som ønsker å dra på elvecruise Rhinen vil for øyeblikket bli pålagt ti dager karantene ved retur til Norge. Hvor stor faren er for å bli smittet av Covid-19, og om en har tid til ti dager i karantene er noe den enkelte må vurdere. Men faktum er at det er svært få tilfeller av Covid-19 som er registrert som følge av smitte på fly. Muligheten for å bli smittet på buss i Norge, utested eller ikke minst en privat sammenkomst er nok større.

Magasinet på Reisefot gikk om bord i cruiseskipet Inspire ved den gamle bydelen i Dusseldorf. Båten har normalt plass til 142 passasjerer, – alle ivaretatt på beste måte av et mannskap som teller 42 personer. Men smitteverntiltak står i fokus og på denne seilingen har Viva Cruises begrenset antallet til 116 passasjer og et mannskap på 35.

Før vi gikk om bord fikk alle skannet sin temperatur. Deretter fikk alle passasjerer temperaturen sjekket daglig. Dette vil ikke avdekke alle som kunne være smittet, men er ett av mange tiltak for å redusere smittefare ombord.

Det er påbud å bruke av munnbind i fellesområder unntatt når en spiser og drikker. Passasjerene har fast bord for alle måltider i en av restaurantene. Buffetene er borte og erstattet av lekre ala carte menyer. Håndsprit er tilgjengelig på sentrale steder om bord, og mannskapet som rengjør lugarene kan ikke være i disse samtidig med passasjerene. En lang rekke tiltak blir samlet til solid beskyttelse.

Femstjerners skip – femstjerners opplevelser

MS Inspire ved kai nedenfor gamlebyen i Düsseldorf.

Elvecruise med et femstjerners skip som Inspire, er en opplevelse av mer enn luksus. Det er like mye en fantastisk måte å oppleve et land på. Sitter en bak et ratt ser en stort sett bare veier. Et cruiseskip seiler i en hastighet som gjør at du har tid til å se, betrakte, fotografere og nyte utsikten. Gjerne sammen med et glass god drikke.

Fredag morgen ligger vi i byen Andernach. På programmet står en utflukt til Andernach Geysir, verdens høyeste kaldvanngeysir. Her sender trykket nede i jorden vannstrålen 30 til 60 meter opp i luften. Geysiren er en av severdigheten i vulkanparken Geopark Vulkanland Eifel.

NB

Magasinet på Reisefot deltok på cruiset som her beskrives etter invitasjon fra Viva Cruises og United Nordic Spirit som dekket reise og cruise. Artikkelens innhold er en objektiv gjengivelse av våre opplevelser og erfaringer.

Tekst og foto Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

scroll to top