Møt delfiner utenfor Lovina på Bali

steve-douglas-vly_LUoDwPo-unsplash.jpg

Lovina er kjent for sine mange flokker med delfiner. Foto Steve Douglas

Vil du møte delfiner skal de dra til Lovina og den kjente Lovinastranden på nordvestkysten av Bali. Her er en sandstrand med svart vulkansk sand hvor små bølger som skulper inne ved stranden.

Ovenfor stranden har du en fantastisk utsikt over havet, omgitt av fjell som er grønne hele året. Lokalbefolkningen er smilende og vennlig. L

ovina er en perle det er verdt å bruke tid på om du besøke Bali.

Paddling, Lovina, Bali
Lei din egen kano og nyt det stille havet. Foto Rudi Artana/Parita Tours Bali
Vil du oppleve havet kan du leie en båt som tar deg ut til spennende opplevelser. Foto Rudi Artana/Parita Tours Bali

Mange ser på Bali som en turistfelle- En øy hvor masseturismen har tatt over. Det gjelder kanskje noen steder på den vakre øya. Men ikke for Lovina, – forteller Rudi Artana til Magasinet Reisefot.  Han driver den lokale turarrangøren Parita Tours Bali

– Selv om turisme ikke er like viktig her, som en rekke andre steder, trenger du ikke å bekymre deg. Her er alle fasiliteter du trenger. Det er et omfattende utvalg av overnatting fra boutiquehoteller, villaer til femstjerners hoteller. Når du er sulten er det et stort utvalg av internasjonale og tradisjonelle balinesiske restauranter. Mange butikker er åpne 24 timer i døgnet. Lovina er perfekt for de som er på utkikk etter et komfortabelt, naturlig feriested, vekk fra kjas og mas, sier Rud

Du møter delfinene utenfor Lovina

– Ønsker du en aktiv ferie er mulighetene mange. Jeg anbefaler ulike aktiviteter. Å seile ut på havet med tradisjonell utriggerbåt er en. Vil du møte delfinene utenfor Lovina, finner du de omtrent en sjømil fra land. Der dukker plutselig flokker med delfiner opp, og de forsvinner gjerne like plutselig som de dukket opp.

Noen ganger hopper de foran båten. Delfinene kan du oppleve sammen med soloppgangen, samtidig som du har utsikt mot irrgrønne fjell. På morgenen er også temperaturen behagelig, mange grader lavere enn om ettermiddagen, forteller Rudi, og fortsetter;

Deline ved båt, Lovina Bali
Å møte delfiner er en opplevelse en sent glemmer. Foto Rudi Artuna/Parita Tours Bali

– Mange av hotellene ligger like ved Lovinastranden. Her kan du nyte solnedgangen fra stranden foran hotellet.  Du kan også snorkle, dykke, fiske, svømme og sole deg. I nærheten er det varme vulkanske kilder hvor du kan bade.

Du kan også dra på trekking i den tropiske regnskogen, padle kano, sykle og svømme nedenfor vakre fossefall. Vil du oppleve balinesisk kultur, kan du besøkte både buddhisttempel, hindutempler og tradisjonelle markeder.

Opplevelsesrik tur fra flyplassen til Lovina

Hvis du kommer fra Bali internasjonale lufthavn ved Denpassar,, kjør direkte til Lovina. Det en svingete, men god vei over fjellet. Turen tar to til tre timer, avhengig av hvor mange steder du stopper for å fylle på Instagramkontoen. De vakre motivene finnes nært sagt rundt enhver sving.

Begyn gjerne ferien med å bo noen dager på det sørlige Bali. Deretter drar du til Lovina. Underveis kan du besøke flere attraksjoner som Mengwi Royal Temple som er det nest største tempelet på Bali etter Besakih Temple. Du kan besøke Apeskogen, oppleve risdyrking i på terrasser oppover fjellsiden, besøke en kaffefarm hvor du kan prøve flere forskjellige typer kaffe. Selvfølgelig kan du også prøve Balis populære kaffe «Coffee Luwak».

Berataninnsjøen hvor det er et vakkert tempel ute på en øy
På vei til Lovina kan du få mange flotte opplevelser. Du kan blant annet stoppe ved Berataninnsjøen hvor det er et vakkert tempel ute på en øy. Foto Guillaume Marques
Risterasser på Bali
På vei til Lovina kan du stoppe for å se de billedvakre terrassene hvor det dyrkes ris. Foto Radoslaw Molski

Innsjø med vakkert tempel

Få også med deg Berataninnsjøen hvor det er et vakkert tempel ute på en øy. Høyt oppe i fjellet kan du nyte synet av de to innsjøene Buyan og Tamblingan. De ligger så nært hverandre at de ofte kalles for «Tvillingsjøene»., Ta deg også tid til å besøke det tradisjonelle markedet Bedugul og ta en lunsjstopp ved en av de mange restaurantene med som byr på både nydelig mat og fantastisk utsikt.

Kanskje vil du tilbake til Kuta eller Sanur på den sørlige delen av Bali, for å være nært flyplassen i Denpassar ved avreise. Da kan kan du ta en annen rute for å utforske mer av Bali. Lei gjerne en privat varebil med erfaren engelsktalende sjåfør, som kan guide og fortelle om balinesisk kultur, natur, religion og dagligliv. Det er den mest komfortable og praktiske måten å gjøre turen mer verdifull til en relativt rimelig pris.

Teks Rudi Artana/Parita Tours Bali

Parita Tours Bali

Les også:

Ville Nusa Penida: De vakreste strendene

Let us help your company in reaching out to Norwegian travellers. Contact us on email;  terje@magasinetreisefot.no

for further information.

Klikk på magasinet du vil lese:
scroll to top