Se kysten og Svalbard med Hurtigruten

2019-09-03_141_Canada_PhotoBy_KarstenBidstrup.jpg

Å seile med Hurtigrutens skip er en fantastisk måte å se den norske kysten og Svalbard.

Hurtigruten setter 14 av 16 skip i drift innen utgangen av september, etter at nesten hele flåten har ligget i opplag. 2020 er en enestående mulighet til å oppleve en seilas langs norskekysten eller til Svalbard.

Pressemelding fra Hurtigruten

– Responsen da vi startet seilingene igjen i juni var overveldende. Både gjester, mannskap og lokalsamfunnene langs kysten er glade for at vi seiler igjen. Etter hvert som reiserestriksjonene og innreisereglene nå blir endret, fortsetter vi opptrappingen mot vanlig drift, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en pressemelding.

Han understreker at opptrappingsplanen forutsetter at de internasjonale reiserestriksjonene blir opphevet, og at utenlandske reisende kan reise til og fra Norge.

Det er bra å se at mange gjør alvor av planene om norgesferie i sommer. Men nordmenn vil aldri kunne dekke inn for bortfallet av utenlandske gjester, sier Skjeldam.

Åtte av ti Hurtigruten-gjester kommer fra land utenfor Norge. Det betyr at inntektene denne sommeren trolig vil falle med over 80 prosent. Rundt 400 ansatte på Hurtigrutens kontorer både i Norge og utlandet er fortsatt permittert.

Åpner for turer: Snart kan du seile med Hurtigrutens skip igjen. Foto: Hurtigruten

Gradvis opptrapping

MS Finnmarken ble verdens første cruiseskip i drift etter koronakrisen fikk verdens cruiseskip til å gå i opplag da hun seilte fra Bergen 16. juni. Med strenge smittevernregler og redusert kapasitet seiler Hurtigruten for tiden med fire skip i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes.

Innen utgangen av september planlegger Hurtigruten å sette samtlige 11 skip tilbake i det som kalles «verdens vakreste sjøreise».

– Dette er resultatet av knallhardt lagarbeid gjennom flere måneder. Det betyr ikke at krisen er over, og det betyr ikke at vi vil seile med fulle skip gjennom sommeren og høsten som vi pleier. Men det betyr at vi for alvor kan rette blikket fremover, sier Skjeldam.

Klikk på bildet for å lese siste utgave av Magasinet på Reisefot

Siden Hurtigruten prisene på Hurtigruten sine tilbud endres med etterspørsel, er det god grunn til å tro at det i år vil være mulig å ta reise med Hurtigruten langt rimeligere enn i tidligere år. Pris er et virkemiddel for å få flere passasjerer.

Selskapet trapper også opp ekspedisjonscruisevirksomheten. Med en rekke seilinger til de britiske øyene i september, blir Hurtigruten det første cruiserederiet med avganger fra Storbritannia i sommer.

Hurtigruten er en flott måte å oppleve den norske kystnaturen. Foto: Ørjan Bertelsen
Hurtigrutens MS Roald Amundsen har tatt i bruk miljøvennlig teknologi som hybridskip.

Unike Svalbard-seilinger

I tillegg tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsseilinger fra Tromsø til Svalbard med hybriddrevne MS Roald Amundsen, fra Longyearbyen med MS Spitsbergen og langs norskekysten fra Hamburg med det splitter nye hybridskipet MS Fridtjof Nansen.

Dermed har både norske og utenlandske turister en spektakulær sommer i vente om bord på Hurtigrutens små, spesialbygde skip.

– Denne sommeren har vi fjordene så godt som helt for oss selv. Dette er en unik mulighet til å oppleve både norskekysten og Svalbard på sitt beste og mest uforstyrrede, både for nordmenn på norgesferie og for utenlandske turister nå som grensene åpnes igjen, sier Skjeldam.

scroll to top