Om fire dager åpner Malta for turister

zoltan-tasi-gsateparti-Valetta.jpg

Nå kan du besøke spennende Malta og den flotte byen Valetta. Foto Zoltan Tasi

Malta sier velkommen tilbake til internasjonale turister fra tirsdag 1. juni. Det vil si om fire dager. Årsaken er at vaksineprogrammet både her og mange andre land går raskt fremover. Det gjør det tryggere å reise for både besøkende og for de som skal ta seg besøkende.

Gozo, Malta
Flott utsikt fra Tal-Mixta-grotten på den den maltesiske øya Gozo. Foto Stephen Lammens

Siden Malta er blant de land som har vaksinert størst andel av befolkningen, har de bestemt seg for å åpne opp for turister allerede om fire dager.

Malta har iverksatt en tiltaksplan som er gitt navnet «Sunny and Safe Covid protocoll». Det betyr at de bruker det etter hvert kjente systemet med ulike farger som kategoriserer regioner og land. Landets restauranter og overnattingssteder er pålagt strenge krav til hygiene, renhold og sikkerhet.

Allerede 24. mai kunne landet melde at deres vaksinasjonsprogram har skapt flokkimmunitet i befolkningen. Da var 70 prosent av befolkningen vaksinert med minst en dose og 42 prosent var fullvaksinert. Det betyr at selv om det skulle komme noen smittede inn i landet, vil ikke viruset spre seg.

Malta deler land inn i tre grupper, – grønne, amber og røde. Ingen land er for øyeblikket betegnet som grønne. På listen over land som er gitt betegnelsen amber, står Norge sammen med femti andre land.

Kravet om du nå reiser til dette Middelhavslandet, at du fra og med 1. juni må ta en PCR-test ikke lengre enn 72 timer før du går om bord i flyet til Malta. Gjør du ikke det vil du enten måtte ta en test ved ankomst eller gå 14 dager i karantene. Er du fullvaksinert med siste dose tatt for minst 14 dager siden, trenger du ikke å ta en PCR-test. Det siste er avhengig av at EU sitt vaksinesertifikat kommer på plass.

Tekst: Antor/Redaksjonen

I havnenMarsaxlokk kan du nyte Covid-sikre dager. Foto Calin Stan
Vakre båter i havnen Marsaxlokk. De gjenspeiler de mange kulturene som har smeltet sammen på Malta. Foto Mick Haupt
Er du på Malta, så ta turen til den vakre fiskehavnen Marsaxlokk. Foto Norbert Staudt
scroll to top