Tid for karneval i Rio de Janeiro

rio-carnival-pixabay-Monica-Volpin.jpg

Karnevalet i Rio de Janeiro er en uforglemmelig fest full av spennende fotomotiver. Foto Monica Volpin/Pixabay

Verdens største gatefest er karnevalet i Rio de Janeiro. Det foregår mellom 22. og 26. februar. Her er de beste innsidetipsene til en fabelaktig og trygg feiring! 

 

Hundretusener av besøkende tar turen til Brasil hvert eneste år for å feire  karneval. Festlighetene er kjent for fartsfylt samba, livlig musikk og fargerike kostymer. Karneval er en smeltedigel av brasiliansk kultur og historie, og hver by har sine særegne tradisjoner. Mens Rio de Janeiro utvilsomt har det mest kjente karnevalet, er karnevalet i byen Salvadore det mest populære blant brasilianere. Her er noen nyttige tips til en trygg og vidunderlig brasiliansk karnevalopplevelse – uansett om du velger Rio de Janeiro, Salvadore eller en annen by.

Gå ikke glipp av de mange gatefestene

Karnevalet i Rio er verdens største gatefest. Foto: Riotur

Enten du feirer i Rio de JaneiroSalvadorOlinda eller Recife er det hundrevis av gatefester i hver by som er verdt å få med seg, i tillegg til paradene. For å få med seg et par av de 300 (!) gatefestene som finner sted i Rio, kan du laste ned appen Blocos de Rio. Der kan du sikre seg inngang på gatefestene i Salvador ved å kjøpe såkalte abadás – T-skjorter som fungerer som inngangspass.

Kle deg fabelaktig og funksjonelt

Brasiliansk karneval er kjent for sine glamorøse kostymer og usedvanlige tilbehør. Brasilianere bruker gjerne referanser fra film eller serier, artister og kjendiser. Gruppekostymer er også populært. I tillegg til kreativ utfoldelse, er komfort alfa og omega: Gode sko og funksjonelle klær gjør seg godt og festen kan dermed vare mye lenger!

Forfriskninger mot heteslag

Feiringen finner sted i løpet av den brasilianske sommeren og gradestokken bikker gjerne 30 grader. Et flott tips til de som feirer i den nordøstlige delen av landet er å slukke tørsten med lokalt kokosvann, en flott kilde til næringsstoffer og mineralsalter. Brasiliansk fruktjuice av diverse slag er også leskende. Vannflasken bør man uansett ha lett tilgjengelig.

Beskytt deg brasiliansk solstek

Bruk lette og luftige klesplagg, solhatt eller caps. Og husk rikelig med solkrem.

Be om hjelp ved behov

Mange av de brasilianske “karnevalsbyene” har turistinformasjonssentre hvor du finner kart, brosjyrer, får råd og hjelp av vennlige tospråklige veiledere.

I de største byene økes antallet av politipatruler der festlighetene finner sted for å gjøre det til en trygg feiring for både lokale og tilreisende.

Tekst: Pressemelding fra Embratur

Epost: emil@magasinetreisefot.no

scroll to top