Nashville – “The Music City”

C14B2676.jpg

Nashville er musikkbyen fremfor noen annen by.

Dette er ikke en reportasje om Nashville i Tennessee som storby, men som underholdnings by. En by for deg som elsker musikk, og da gjerne countrymusikk.

Nashville sound er en stilretning innen countrymusikk. Den er oppkalt etter byen Nashville, som regnes for å være det største kraftsentrum for country i verden.

Johnny Cash
Musikk er en viktig del av Nashville. Det samme er legenden Johnny Cash.
Nashville musikksted
I Nashville kan du gå fra bar til bar, fra saloon til saloon, - over lat spilles det.

Her i Nashville, kan du gå fra bar til bar, restaurant til restaurant og nyte både musikk, mat og drikke. Ikke minst vil du møte mange hyggelige mennesker, som er her i samme ærende.

Nashville er The Music City

Det er ingen tvil om at Nashville er The Music City! Ikke bare er musikken bra, men stemningen er unik. 

Jeg snakket med mange som jobber i bransjen, og konklusjonen min er at, det er historien som gjør det gøy og inspirerende å reise hit. Så la flere til; å lytte og lære av de som kan, – for de

Det er mye å se, og enda mer å lytte til. I tillegg er det lov å ha det ekstra hyggelig, både om en er ungdom, eller har passert tretti! Vel, jeg så mange over både 40, 50 og 60 som koste seg.

Her finnes det så mange svært bra band som sørger for at stemningen er høy fra “high noon” og til langt ut på natten! Variasjon er noe av det som fyller hjerte og sjel i The Music City. Herlig musikk fyller våre ører med gamle sanger, men som hedrer både fortid og nåtid.

Her finner du alt

Jeg blir fortalt at Nashville, sitt kreative fellesskap, er som en kunstnerscene fylt med kunstgallerier, teatre og musikalske scener. Her finner du alt fra musikk, kultur og kunst til mat, sport og shopping.

I USA er det mange skikkelige superstjerner innen musikk, og la oss med Johnny Cash. Jeg var på min Road Trip i år selvfølgelig også en tur hjemme hos Mr Cash, der hvor han vokste opp som gutt.

Nashville, saloon
I musikkbyen Nashville er det utallige steder du kan lytte til musikk.
Gateartist
Det ikke sjelden Caroline får en tidallar når hun opptrer på gaten. En gang fikk hun femti dollar.

Der lærte jeg mye mer om denne superpopulære artisten. Ikke minst om historien til denne utrolig høyt anerkjente artisten. Derfor kjøpte jeg også billett til museet som ligger noen få meter fra Broadway Street.

Et museum viet Johnny Cash

Johnny Cash Museum ligger i hjertet av sentrum i Nashville, og er dedikert til livet og musikkarrieren til The Man in Black. Utstillingen er verdens største og mest omfattende samling av Johnny Cash-gjenstander og minner som forteller om hans liv og arv.

Her kan du se kostymer, instrumenter, personlige brev, kunstverk og håndskrevne tekster, samt bidrag fra familiemedlemmer og spesielle venner.

Nashville Parent Magazine anerkjente museet for sin appell til alle aldre. Hele utstillingen er meget godt tilrettelagt for både fans og de som bare er interesserte. Du får oppleve en tredimensjonal reise gjennom livet og levebrødet til Cash. For å ta vare på opplevelsen kan du handle fra det store utvalget av Cash-suvenirer, klær og sjeldne samleobjekter i museumsbutikken. Museet er en spennende opplevelse, og verdt å bruke tid på.

Gateartisten Caroline

Ute på gaten igjen møter jeg gateartisten Caroline. Hun fortalte at hun levde godt på å opptre. Det er viktig å gi turistene det de ville ha, og så lenge hun “traff”, dalte det alt fra en dollar, til noen ganger ti dollar, ned i boksen. En gang fikk hun hele femti dollar. Hun opptrer i to ganger timer, så skifter hun til et nytt sted.

Gateartist
Caroline er levende... og lever av å spille på gaten.
Gateartist i Nashville
Det vanker gjerne noen dollar når noen lar seg forevige sammen med Caroline.

Hun trives stort sett hele tiden. Men som hun sier, – det er jo alltid noen “drittsekker” som skal ødelegge hverdagen. Jeg stod og betraktet henne i full sving, og tro meg, her ble det tatt masse bilder og dollarene satt løst hos de forbipasserende.

Perfekt hele året

Både sommer, høst og vår er det perfekt tid å besøke Nashville. Og da bør populære Broadway Street, være på toppen av listen din over ting å se. Her er mange artister, spennende natteliv, førsteklasses restauranter og historisk sjarm.

Grand Ole Opry i Nashville

Om du har planlagt godt rekker du også et besøk på Grand Ole Opry. Jeg rakk dessverre ikke å bli med på forestillingen, men den ble anbefalt av mange. Grand Ole Opry stammer fra et amerikansk radioprogram som fokuserer på country, bluegrass og gospel, og som siden 28. november 1925 er blitt sendt over hele USA. Du kan få en guidet tur back stage, på dagtid, om det er noe du kunne tenke deg.

 Om du er i shopping mode når du er her, kan du la dollarene flyte på et kjempestort “outlet”!

Johnny cash

Dette bør du også sette av tid til

Om du setter av to til tre dager kommer du greit gjennom.

– Country Music Hall of Fame and Museum,

– RCA Studio B ble kjent som fødestedet for “Nashville Sound”, en stil preget av bakgrunnsvokal og strykere som bidro til å etablere Nashville som et internasjonalt innspillingssenter, lokalisert på Nashvilles Music Row.

– For sangskribenter som ikke har spilt på Bluebird før og som kommer fra andre steder rundt i landet og verden for øvrig, er Open Mic på Bluebird stedet å starte.

De sier også at du kan prøver ut nytt materiale, møte andre songwriters og bli en del av låtskrivermiljøet. Alle er kvalifisert til å spille på Open Mic så lenge materialet ditt er originalt!

Spise og sove i Nashville

Etch er en internasjonalt inspirert restaurant, hvor den prisbelønte kokken Deb Paquette tryller frem flotte retter. Restauranten ligger i sentrum av Nashville, og den har en kjøkkenbar hvor gjestene som sitter der, oppfordres til å snakke med Deb. Etch sin spennende meny er inspirert av hennes favorittkjøkkener rundt i verden. Italienske smaker er nok det som er mest fremtredende.

Om du skal ha en skikkelig brunch er Liberty Common ett sted som på det sterkeste anbefales. Her serveres tradisjonell amerikansk mat.

Bourbon Steak, – her ligger det i navnet hva som serveres. Her får du det beste, og det gjelder ikke bare for kjøtt. De serverer også gode sjømatretter.

I tillegg får du en spennende utsikt, på toppen av det hele.

The kokken Mina har en myriade av hederlige utmerkelser, inkludert en Michelin-stjerne på restauranten MICHAEL MINA fra 2012 til 2018, en James Beard Foundation “Who’s Who of Food & Beverage»-introduksjon i 2013, og Bon Appétits Chef of the Year 2005.

Vi benyttet bare ett hotell i Nashville. Dette hotellet anbefales gjerne. Det er fornuftig priset.

Hotellet heter Dream Nashville og ligger sentralt og nært til Broadway. Det er en god restaurant om du ønsker å spise på hotellet.

Les også:

En reise i Riga Black Balsam 

NB: Vår medarbeider fikk sponset flybillett av Icelandair. Alle andre utgifter til transport og opphold i forbindelse med denne reportasjen er dekket privat. Reportasjen inneholder ikke noen kommersielle linker eller annet betalt markedsføring.

Restaurant Nashville Common
En god brunch på restauranten Nashville Common er et god måte å oppleve amerikansk mat. Foto Nashville Common
Dream Nashville
Hotellet Dream Nashville anbefales. Foto Dream Nashville

Klikk på magasinene for å lese:

scroll to top