Nå får du gratis eller rimelig forsikring som dekker Covid-19

wael-hneini-QJKEa9n3yN8-unsplash-scaled.jpg

Reiser du til Dubai eller andre steder på ferie, er det mulig å få gratis eller svært rimelig forsikring som dekker Covid-19. Foto Wael Hneini/Unsplash

Flere flyselskaper og myndigheter i ulike land tilbyr nå forsikring som dekker Covid-19. Hele verdens reiselivsnæring ligger med brukken rygg. Nå kommer forsikringer og garantier som gir deg økt sikkerhet om du mot alle odds skulle bli smittet.

Rent statistisk er muligheten for å bli smittet av Covid-19 relativt lav i svært mange land. Er en ikke i høy alder eller tilhører en risikogruppe, er det for de fleste ufarlig å bli smittet av Covid-19. Vil en ut på reise må en ta en vurdering av egen alder og helse. Mange land har et smittenivå likt eller litt over norsk nivå. Det er ikke større fare for å bli smittet der enn det er i Norge.

Flere norske selskaper, deriblant Europeiske, har en policy om ikke å dekke noe som helst om du reiser til et land som UD fraråder reiser til. En rekke andre selskaper som LO Favør (Fremtind), Gouda og Gjensidige har forsikringer som gjelder som normalt, men ikke for utgifter relatert til Covid-19. At en mangler dekning for Covid-19 skremmer mange fra å reise. Dette er en situasjon som er i ferd med å endre seg, Det kommer stadig flere utenlandske tilbud om  forsikring sim dekker Covid-19. Disse gjelder også for nordmenn.

NB.

LO Favør får vi i dag 14.09 opplyst at endret sin dekning med virkning fra 1. august. Da dekkes ikke noe om en reiser til røde land. Det vil si at forsikringen i praksis er verdiløs utenfor Norge. Den er i nuet gyldig i tre land, samt noen områder i Sverige, Norge og Finland.. Den gjelder fortsatt i Norge. Men det blir som forsikringen til Europeiske en svært dyr forsikring for reiser i Norge. Endringen gjelder ikke alle de forsikringer Fremtind selger, opplyser selskapet.

REDAKTØR.

Tyrkia: Rimelig forsikring som dekker Covid-19

Skal du en tur til Istanbul, så tilbys du en rimelig Covid-19 forsikring. Foto Terje Engø

Denne forsikringen er en forsikring som koster fra 15 euro per uke og dekker medisinske utgifter ved behandling for Covid-19. Tyrkia har en rekke sykehus som har primært ansvar for behandling av Covid-19. Det er behandling ved disse sykehusene som dekkes.

Forsikringen har en varighet på 30 dager. Blir en innlagt i perioden for intensiv behandling vil dette dekkes i inntil ti dager etter at forsikringen er utløpt. Den kan bare kjøpes av personer i alderen 0 til 65 år.

Dette er en rimelig som dekker Covid-19. Men det er viktig å vite at dette ikke er noen fullgod reiseforsikring. Det anbefales derfor at en som vanlig har gyldig reiseforsikring.

Les mer her: Tyrkia

 

Kanariøyene: Gratis forsikring som dekker Covid-19

Kanariøyene tilbyr alle besøkende en gratis Covid-19 forsikring. Foto Fausto Garcia/Unsplash

Myndighetene på de kanariske øyer har inngått avtale med forsikringsselskapet AXA Insurance om en gratis forsikring som dekker Covid-19. Forsikringen dekker utgifter til behandling, til hjemsendelse, karantene og en del annet.

Forsikringen gjelder på alle de åtte kanariske øyene; Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera, La Palma, La Graciosa og El Hierro.

Det eneste kravet som stilles for at du skal få denne gratis forsikringen er at en ikke har kjennskap til at en er smittet før ankomst. Forsikringens gyldighet er begrenset til 12 måneder.

For befolkningen på Kanariøyene er situasjonen desperat. Hele 35 prosent av øygruppens inntekter kommer direkte eller indirekte fra turisme. Håpet er at forsikringen skal bringe flere turister til øyene.

Vi har ikke funnet informasjon som forteller nærmere om hvor forsikringen tegnes. Når vi får informasjon om hvor forsikringen kjøpes vil denne artikkelen bli oppdatert.

 

Portugal: Rimelig forsikring som dekker hele landet

Skal du til Portugal kan det være lurt å kjøpe forsikringen som myndighetene tilbyr. Foto Terje Engø

Turistmyndighetene i Portugal har inngått avtale med RNA Seguros de Assistência, om forsikring som Covid-19. Denne dekker alle medisinske utgifter, kansellering av billetter og forlengning av reisen, som følge av Covid-19.

Denne forsikringen koster fra 37 euro og dekker også Madeira og Azorene. Prisen er avhengig av din alder. Men en 40 år gammel person må betale fra rundt 40 euro for standard dekning.

Forsikringen er ikke en fullgod reiseforsikringen, men må sees som et tillegg til din ordinære reiseforsikring.

Les mer her: Portugal

 

Elba: Italiensk øy med egen forsikring

Vakre Elba vil trekke flere turister til øya ved å tilby en Covid-19 forsikring.

Den italienske ferieøya Elba har sammen med to forsikringsselskaper introdusert forsikringene ElbaOK. Forsikringen dekker opphold på sykehus og andre medisinske kostnader knyttet til Covid-19. Den dekker også tap i forbindelse med betalt overnatting og transport og en del annet. Magasinet på Reisefot har ikke lykkes i å få vite prisen for forsikringen.

Elba er en ikke en destinasjon som nordmenn valfarter til. Men det er en liten vakker italiensk øy godt kjent blant de som elsker Italia. Den har en lengde på under tre norske mil og ligger mellom Bastia på Korsika og Piombino på det italienske fastlandet.

Kanskje blir det denne forsikringen som skaffer stedets turistnæring noen hardt tiltrengte gjester i høst.

Ler mer her: Elba

 

Emirates: Først med gratis Covid-19-forsikring

Ikke bare tilbyr Emirates moderne fly med ventilasjonsanlegg som filtrerer bort virus. De tilbyr også en svært omfattende og god Covid-19 forsikring helt gratis. Foto Toa Heftiba/Wikimedia Commons.

Flyselskapet Emiratene var det første flyselskapet i verden som tilbød sine passasjerer en gratis forsikring mot utgifter knyttet til Covid-19.

Deres svært omfattende Covid-19-forsikring dekker medisinsk behandling, karantene på hotell og til og med eventuelle utgifter ved begravelse med inntil 1500 euro og en rekke andre utgifter.

Straks du går om bord på et fly tilhørende Emirates er du forsikret i 31 dager. Billetten er i praksis polise. Forsikringen er gratis og har samme dekning uavhengig av om du flyr på økonomiklasse, business- eller første klasse.

Dekningen er begrenset oppad til 150.000 euro, samt 100 euro per døgn i inntil 14 døgn for utgifter til karantene på hotell. Forsikringen som foreløpig tilbys frem til 31. oktober har en gyldighet på 31 dager. Det betyr at du har Covid-19 dekning uansett om du ferierer i Dubai, eller en annen av de mange destinasjonene selskapet flyr til.

Les mer her: Emirates

Etihad: Gratis god forsikring som dekker Covid-19

Etihad tilbyr en gratis og svært god Covid-19 forsikring.

Selskapet Etihad Airways har introdusert en forsikring etter modell av den Emirates tilbyr. Du må dekke kostnader til testing (PCR). Utover dette dekker forsikringen som er gratis utgifter til helsehjelp med inntil 150.000 euro.

Kostnader til evakuering og hjemsendelse dekkes uten begrensning i kostnad.

Etihad flyr til et stort antall destinasjoner over hele verden. De har ikke avganger fra Norge, men fra en rekke europeiske byer.

Les mer her: Etihad Airways

 

Virgin Atlantic: Dekning på inntil 6 millioner kroner

Forsikringen til Virgin Atlantic har en maksimal dekning på hele 6 millioner kroner. Foto Adrian Pingstone/Unsplash.

Det britiske flyselskapet Viging Atlantic en gratis forsikring som dekker utgifter knyttet til Covid-19 med inntil 554 000 euro. Selskapet har inngått avtale med forsikringsselskapet Allianz. Denne dekker både medisinsk behandling, utgifter til overnatting og hjemreise. Den dekker også inntil 3900 amerikanske dollar om en blir nektet ombordstigning som følge av smitte, eller om en blir satt i karantine/isolasjon under reisen.

Som for de fleste andre Covid-19 forsikringer som gis av flyselskaper eller myndigheter er dette forsikring som utelukkende dekker utgifter knyttet til Covid-19. En må derfor ha en gyldig reiseforsikring i tillegg.

Les mer her: Virgin Atlantic

 

Reiseforsikringer: Flere tilbyr forsikring som dekker Covid-19

Lyst på ferie og skuffet over reiseforsikring som ikke dekker Covid-19? Det er nå mange forsikringer, som er gratis eller rimelige, som du kan sikre deg med om du for eksempel vil hit til Ciesøyene i Galicia. Foto Terje Engø

Det er nå flere reiseforsikringer tilgjengelig med Covid-19-dekning om en kjøper forsikring utenfor Norge. Disse har like god dekning som norske forsikringer.

Selskapet Atlas International tilbyr komplette reiseforsikringer som ikke har noen begrensninger med hensyn til Covid-19. En forsikring med en millioner dollar i dekning både for helse, evakuering og repatriering koster fra rundt 300 kroner for 15 dager. Dette er rimelig all den tid at det er en fullgod reiseforsikring.

Safe Travels International tilbyr dekning på hele to millioner dollar for dekning ikke ulik forsikringene til Atlas til en litt lavere pris.

Les også: Ett selskap gir deg gyldig reiseforsikring til utenlandstur

Verdens reiselivsnæring har ikke tid til å vente på at verdens befolkning skal bli vaksinert. Selv om en vaksine eller flere skulle bli godkjent før nyttår, vil det ta både ett og to år å vaksinere nok mennesker til å gi tilstrekkelig immunitet i befolkningene.

Det vil etter hvert komme flere forsikringer som dekker Covid-19. Disse vil ha begrensninger på lik linje med tradisjonelle reiseforsikringer. Er en passert 70 år kan det være både vanskelig og svært dyrt å få reiseforsikring. Grunnen til at forsikringer som dekker Covid-19 er rimelige, er at de fleste har aldersbegrensninger. Derved utelukkes de gruppene som har størst risk for å bli alvorlig syke. Selv om unge mennesker kan bli smittet og i noen svært sjeldne tilfeller alvorlig syke, er risikoen svært lav.

Når norske forsikringsselskaper ikke tilbyr Covid-19 dekning er dette sannsynligvis et resultat av ønske om å være «politisk korrekte». Norske myndigheter fraråder alle reiser, – også til land med mindre smittepress enn Norge. Å da tilby forsikring som dekker Covid-19 vil provosere i et land hvor begrepet “skam” brukes ofte. Samtidig må norske forsikringsselskaper forholde seg til den realitet at norske forsikringskunder står fritt til å tegne forsikring hvor som helst.

Av Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

scroll to top