Magasinet på Reisefot setter ny standard

Trafikk-2.jpg

Magasinet på Reisefot vokser på alle plattformer.

Magasinet på Reisefot øker på alle plattformer. I uken frem til 1. juni ble det satt mange milepæler på nett og i sosiale medier. Magasinet på Reisefot opplever bokstavelig talt stor interesse fra Verdens Ende ved Tjøme til Grense Jakobselv i Finnmark. Samtidig setter magasinet ny standard for åpenhet.

 

I løpet av en uke frem til 1. juni har de ulike innleggene på Facebook hatt en samlet reach på 111.562 på Facebook. Totalt har 72.715 ulike personer sett ett eller flere innlegg. Dette har vært medvirkende til vår nettside har hatt 22.576 sidevisninger fra 12.847 unike besøkende.

Nettsiden ble etablert i mars. Siden har den blitt holdt i bero for å finne en kurs i en ny virkelighet hvor det er sterke begrensninger på reisevirksomhet. Nå er målsettingen å passere 100.000 sidevisninger per måned før høsten sett inn.

Norsk Reiseforum øker hurtig

Vår Facebookside passerte 1. juni 1400 følgere, og har når dette skrives samme dag 1404 følgere. Den tilknyttede Facebookgruppen Norsk Reiseforum satte også en ny milepæl. Antall medlemmer passerte 3000 samme dag, og har i øyeblikket 3022 medlemmer. Det er en fenomenal vekst på nesten 1800 medlemmer på tre måneder, noe som gjenspeiles i aktiviteten i gruppen.

– Vi har som mål å bli det reiselivsmagasin, som samlet når flest lesere. Vi skal ikke basere en slik målsetting på oppskrytte tall om verken opplag, lesere eller unike besøkende. Vi innfører en åpenhet som er ny blant norske reisemagasiner. Alle våre kunder som betaler for annonser og innhold skal få full adgang til våre data på Google Analytic. De får også adgang til alle data på våre Facebooksider, sier ansvarlig redaktør Emil Andre R. Engø.

Forstå tallene korrekt

– Vi er stolte over tallene vi nå ser. Men skal det understrekes at unike besøkende som vi i digitale publikasjoner liker å snakke om, egentlig er trafikk fra unike ip-adresser. Det er ikke det samme som unike personer. De fleste av oss er på nett hjemme, på jobb, på mobil, og når vi er ute og reiser på flyplasser, hoteller og restauranter. Vi opptrer med ofte med mange ip-adresser i løpet av en periode.

Magasinet på Reisefot har voldsom vekst på alle plattformer.

– Vi kunne sist uke fortelle om Gjensidige Forsikring som i motsetning til andre forsikringsselskaper selger reiseforsikringer som gjelder i utlandet, bare ikke mot Covid-19 relaterte hendelser. Den hadde en «reach» på over 41.680 på Facebook og 10.711 visninger på denne nettsiden i løpet av 72 timer. For Gjensidige er dette garantert hyggelige tall.

Det er 3,2 millioner brukere av Facebook i Norge. I løpet av siste uke så cirka 2,3 prosent av disse ett eller flere av våre innlegg. De aller fleste så oss av en grunn. De er interessert i å reise.

Når vårt digitale magasin publiseres om svært kort tid, vil vår reach og våre besøkstall øke kraftig og gi ytterligere vekst på alle plattformer. Det blir til nytte og glede for annonsørene. Og ikke minst til de mange som besøker oss for å finne inspirasjon til nye reiser.

 

Les også: Ett selskap gir deg gyldig reiseforsikring til utenlandstur

Ny standard for åpenhet

– Magasinet på Reisefot har bare eksistert i et par måneder. Vi er her for å gi reisende inspirasjon og kunnskap gjennom reportasjer og nyheter i digitalt magasin, på nettside og sosiale medier. Vi vil også gi våre betalende annonsører full adgang til all informasjon om våre besøks- og lesertall. På denne måten vil de kunne analysere effekten av å bli sett gjennom våre kanaler. De vil også kunne selv vurdere hvor de vil ha sine annonser, slik som magasinet, forside på nett, artikkelsider eller tilknyttet guider til ulike reisemål, sier Emil, som legger til:

– Vi ønsker å sette en ny standard for åpenhet, for å gi de som betaler for annonser og sponset innhold full innsikt i trafikktall. Og i denne tid når det er viktigere enn på lenge å skaffe gjester, må reiselivsbedrifter gjerne ta kontakt for en samtale om hvordan vi kan hjelpe dem gjennom reportasjer, betalt innhold og annonser.’

Av Redaksjonen

scroll to top