Reisefot deltar i dugnaden mot Coronaviruset

Krabi-1-scaled.jpg

Om vi ikke kan reise, så kan vi drømme om Thailands vakre strender, som her i Ktabi-provinsen. Foto Emil Andre. R Engø

Magasinet på Reisefot deltar i dugnaden mot Coronaviruset. En var ikke kommet så langt som til lansering da viruskrisen lammet reiselivsnæringen i Norge og resten av verden. Ansvarlig redaktør Emil Andre R. Engø opplyser at det nå er fokus på å delta i dugnaden og gjenskape arbeidsplassene i reiselivsnæringen.

Det er ikke tid for å gå i butikkene for å kjøpe papirmagasiner. Vi skal bevege oss minst mulig blant andre mennesker, også om det kommer en lempning av tiltakene mot spredning av Coronaviruset.

Inntil vi igjen kan dra på turisthytter eller hotell, kan vi fortsatt nyte den vakre norske naturen, mener redaktøren i Magasinet på Reisefot som nå deltar i dugnaden mot coronaviruset. Her fra en flomstor Gråfollånå i Ryfylkeheiene Foto Terje Engø

“Jeg forventer dessverre, at store deler av reiselivsnæringen vil slite i flere måneder. For Magasinet på Reisefot innebærer det i lengre tid at det ikke vil være noe annonsemarked. Nå må alle reiselivsaktører vurdere nøye hvordan deres økonomiske midler brukes. De trenger økonomisk ryggrad til å få i gang virksomheten når pandemien mister taket”, sier Emil.

Magasinet på Reisefot vil vise solidaritet med næringen som gir levebrød til titusener av mennesker i Norge, og flere hundre millioner mennesker i resten av verden. Og det gjør vi i samarbeid med reiselivsnæringen ved å forberede oss til den tid når reiselivet skal kickstartes.  En liten dugnad i den store flotte dugnaden nordmenn over hele landet deltar i.

Vi skal opprettholde drømmene

“Jeg tror det er viktig å være med på å gjenreise minner, skape fremtidsdrømmer og håp.  Vi  skal nok snart kunne besøke den lille greske tavernaen vi elsker eller bo på eller det portugisiske familiepensjonatet vi har bodd på så mange ganger før. Vi skal igjen nyte slaraffenliv på myke sandstrender i Thailand, og våre barn skal kunne leke i bassenger og på strender på Kanariøyene.  Men først blir det kanskje telttur. Eller kanskje å tilbringe en weekend på høyfjellshotell med spa og god mat, omgitt av vakker norsk natur. Vi skal være med på å opprettholde drømmene.”

Les også: På sykkel langs Göta Kanal

“I en tid hvor nyhetene er preget av pandemiens mørke nyheter, er det viktig å spe på med noe som kan være et lys i enden av tunellen”. Det ender ikke her, det fører bare til en ny start når mørke skyer forsvinner fra himmelen”, sier Emil.

By staying home today, we can travel tomorrow  (FNs organisasjon for turisme)

“For Magasinet på Reisefot ble coronapandemien et hinder. Før vi var lansert ble det full stopp. Vi ligger nå med baugen mot vinden og rir av stormen. Våre planer skyves frem i tid. Vi er så heldige at ingen var ansatt og hadde fått sitt levebrød, for så å bli permittert eller sagt opp. Om det tar to måneder eller ett år før vi kan fortsette arbeidet med Norges heldigitale reiselivsmagasin vil tiden vise. Inntil da vil vi inspirere, glede og gi en håndsrekning til reiselivsnæringen”, forteller Emil.

Av Redaksjonen

Epost: emil@magasinetreisefot.no

scroll to top