Israel fjerner koronarestriksjoner for turister

shai-pal-yBJuiaMHlsk-unsplash-scaled.jpg

Israel har åpnet opp fpr turister. Også de som ikke er vaksinerte.

I forbindelse med pilotprogrammet som åpner opp for at de første gruppene av vaksinerte turister kan besøke Israel, kunngjorde Israels helsedepartement at alle gjenværende koronarestriksjoner vil bli opphevet fra og med tirsdag 1. juni.

Pressemelding Go Israel/Redaksjonen

Dette kommer som følge av at Covid-19 nærmest er fullstendig eliminert i Israel, som er et resultat av  det vellykede vaksinasjonsprogrammet.

Israel krever ikke vaksinebevis

Fra og med 1. juni blir det ikke lenger påkrevd å vise frem vaksinebevis når man besøker ulike steder, og kapasitetsbegrensninger i butikker, restauranter og på andre steder vil bli opphevet. Det vil ikke lenger være begrensninger for sammenkomster, hverken innendørs eller utendørs. Israel er tilbake til normalen

Kravet om å bruke munnbind innendørs vil gjelde i minst to uker til, i mellomtiden vil helseeksperter avgjøre om også dette påbudet skal oppheves.

Reglene for internasjonale reiser vil også være uendret.

Israels nåværende antall daglige tilfeller (basert på et ukentlig gjennomsnitt) har gått ned fra 8600 på det meste i pandemien til bare 27 denne uken, med 510 aktive infeksjoner.

Les også: Dødehavet hvor det døde er vakkert

scroll to top