Island har åpnet grensen for nordmenn

reynisdrangar-solarlag-dji-139-hdr-pano-scaled.jpg

Island har åpnet grensen og ønsker deg velkommen til sommerferie på Sagaøya. I dag åpner Island grensene for innreise fra Schengen-området. Nå ønskes nordmenn velkommen tilbake. Ved ankomst tilbys alle innreisende en Covid19-test som et alternativ til karantene.

I dag åpnet Island grensene for innreise fra Schengen-området. Nordmenn er ønsket velkommen tilbake, opplyser islandske turistmyndigheter i en pressemelding.

Ønsker du en sommerferie fylt med storslått og vakker natur samt flotte kulturopplevelser? Da er det godt å vite at Island har åpnet så kan du fra i dag reise til dette spennende landet med fly eller ferge. På Island er dagliglivet på vei mot normalisering etter Covid19. Den islandske regjering har lempet på mange restriksjoner. Fra i dag er det tillatt med samlinger med opptil 500 personer, og tidligere begrensninger på treningssentre, svømmehaller og basseng er fjernet.

Vulkanske Island er vakkert, fascinerende og spennende. Island har åpnet grensene for turister.

Forretninger, museer og restauranter har vært åpne helt siden midten av mai, men med noe kortere åpningstider. Mange effektive smitteverntiltak har sikret at Island nå kan ønske internasjonale turister og reisende velkommen. Så nå kan en la denne sommeren bli muligheten til å oppleve landets flotte natur og kultur.

 

Suksess med bekjempelse av Covid19

Island har hatt suksess med sin målrettede bekjempelse av Covid19. Aktiv sporing, tidlig og bred testing av mange, karantene og isolering av smittede er blant virkemidlene som har vært tatt i bruk. ‘

De målrettede tiltakene har skånet landet for å måtte iverksette mer drastiske tiltak som eksempelvis stenging av skoler og lockdown. Grunnskolen har vært åpen hele perioden. Magasinet på Reisefot har tidligere pekt på Island som et svært sikkert reisemål:

Tradisjonelle islandske hus med torvtak i Laufas i Eyjafjörður på den islandske nordvestkysten. Island har åpnet grensen, så nå kan du reise hit.

Les også: Det finnes trygge land

Les også: Ett selskap gir deg forsikring

Testing – ikke karantene

For å sikre fortsatt suksess, og beskytte landets turister har regjeringen besluttet å tilby besøkende fra Norge, EU- og Schengen samt UK muligheten for Coronatesting ved ankomst. Testen blir et alternativ til en 14-dagers karantene, og vil være gratis de to første ukene. Fra 1. juli vil den koste 100 euro per person – eller drøyt en norsk tusenlapp. Barn født i 2002 eller senere fritas fra karantene og testing.

Island er et reisemål for naturopplevelser.

Test tas ved ankomst, og mens man venter på svar sjekker man inn på sitt hotell eller bosted. Testresultatet kommer i løpet av dagen. Ved negativ test er det bare å sette i gang med å utforske Sagaøya og alt den har å by på. Reisende fyller ut et nettskjema før ankomst, og alle oppfordres også til å laste ned og bruke smitte-appen Rakning C-19.

– Vi er glade for å kunne tilby våre internasjonale turister og besøkende en enklere mulighet til å oppleve Island igjen. Vi har som nasjon vært lite påvirket av Covid-19, sammenlignet med svært mange andre land, og dagliglivet på Island er nå nesten tilbake til normalen. Alt fra kokker og guider til servitører og hotelleiere er nå klare for besøk, og det samme er vårt vakre land. Vi tror at Island på mange måter har nettopp hva mange nå trenger når de igjen skal nullstille seg og gjenoppdage verden, mener Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, direktør i Visit Island.

Se mer om Island og Covid-19 her

Når reiselysten sakte, men sikkert vender tilbake forventer man også at bookingene til Island vil øke. Uansett om man velger å være en av de første som reiser, eller om man velger å ta turen senere. Island er nå klar og venter på deg.

Tekst og bilder: Visit Iceland

scroll to top