I Galicia serveres den perfekte østers

IMG_2513-1-scaled.jpg

Den perfekte østers får du i Vigo i Galicia. Den åpnes levende ved bordet, og full av mat.

I Galicia serveres den perfekte østers. Levende flott østers åpnes foran deg når de skal spises. Er du i Galicia skal du i byen Vigo besøke «østersgaten» for en uforglemmelig opplevelse av østers og andre av havets delikatesser.

I Vigo finner du den perfekte østers i Calle de Las Ostras – Østergaten.

Velg blant flere typer kamskjell.

En skalldyr-paella er både en nytelse og en mettende rett.

Østers finnes i de fleste ikke arktiske eller antarktiske farvann. I Norge har vi flatøsters, og nå en invasjons av Stillehavsøsters. De siste er en plage for badende, men en delikatesse som gjerne serveres veldig enkelt, … med noen dråper sitronjuice og et glass musserende.

I Nordvest-Spania, i den galisiske byen og fiskehavnen Vigo er østers så populært at de har kalt opp en gate etter denne muslingen. Calle de Las Ostras – Østergaten, heter gaten. Den ligger i den gamle delen av byen.

Den er ikke bare østersgaten i navnet, – den er det i virkeligheten også. Her er det et stort antall skalldyrrestauranter – marisqueiras – som alle har østers som sin spesialitet.

Den perfekte østers er bare starten.

Det er vanskelig å spise seg mett på bare østers. Men for en nydelig start på et måltid! Ferske østers med frisk smak av havet og musserende tørr vin eller perlende kald rødvin, er en start på måltid konger verdig. Sagt på en annen måte: Den perfekte østersen er bare starten på det som kan bli en kulinarisk reise som gjerne tar både tre og fire timer.

Perfekte østers åpnes ved bordet

Kelnerne åpner levende østers ved bordet. De spises på den enkleste og korrekte måten. Perfekte østers, – rå med noen dråper sitronjuice.

Etter å startet kvelden gourmetopplevelse med østers, kan du velge blant det meste havet har å by på. Vigo er en Spanias viktigste fiskehavn. Hit kommer båter både fra nære og fjerne farvann for å levere sine fangster. Mange lokale fiskere har spesialisert seg på å fiske skalldyr langs Atlanterhavskystens rene farvann.

Gratis reisemagasin. Klikk på bildet.

 

 

 

 

 

 

 

Velg blant krabber, skjell og hummere

Et kveld på en skalldyrrestaurant blir gjerne en flere timers gourmetreise i lokale delikatesser.

Ett fat med nyåpnet østers er en perfekt måte å starte måltidet.

I Calle de Las Ostras – Østergaten kan du velge blant mange sjømat- og skalldyrrestauranter.

Velg blant taskekrabbe, edderkoppkrabbe, hummer, languster, sjøkreps, flere typer kamskjell, blåskjell, knivskjell, flott fersk lysing, torsk og annen fisk. Eller kanskje vil du ha reker.

Du får både lokale små reker, og importerte reker som tigerreker fra Asia og blodrøde store reker fra Mosambik, eller de mindre smakfulle lokale rekene. Eller hva med andeskjell, som egentlig ikke er et skjell, men et krepsdyr som står fast på berget. «Percebes» heter det andeskjellene. Prøv dem.

 

Les også: Bo på et Covid-19 sikkert hotell

 

Det burde være unødvendig å fortelle at de i Calle de Las Ostras også serverer god galisisk vin. Det salte kystklimaet gir viner som skapt for å nytes til skalldyr og annen sjømat..

Til avslutning, … hva med den lokale karamellpuddingen, kalt for «Flan», et glass brandy og en espresso? Galicia er ikke bare perfekt østers, men stedet for perfekte gastronomiske opplevelser.

 

Her får du vite mer om Vigo: Turismo de Vigo

scroll to top