Ti gode restauranter i Istanbul

IMG_1252-scaled.jpg

Istanbul er mer enn historie, mystikk, flotte bygninger og møtested for kulturer. Det er også en by som byr på et spennende kjøkken. Foto Terje Engø

 

Gode restauranter i Istanbul er ingen mangelvare- Dette er en fantastisk by for alle som liker god mat og gode restauranter.

Det eneste problemet er å vite hvilket spisested du skal velge. 

Heldigvis er svaret ikke så langt unna – for her er Go Turkey sine anbefalinger.

 

I Istanbul elsker befolkningen å spise ute. Det tyrkiske kjøkken er verdenskjent. Men få steder smaker det bedre enn i Istanbul. Foto Terje Engø

 

Restaurant Sunset Grill & Bar

Sunset Grill & Bar ligger i Ulus Park. Den har vært kjent for sin gode mat siden 1994. I de første årene introduserte restauranten californisk mat til et kresent publikum, og de ble spesielt populære for sine «grilled steaks».

Restauranten har fortsatt sin innovative utvikling. Som å re-skape ulike klassiske retter fra det tyrkiske kjøkken. I 1999 åpnet de også Tyrkias første sushi-bar! Hos Sunset Grill & Bar får du fisk i spennende kombinasjoner; som f.eks. laks- eller blekksprut carpaccio, sushi og sashimi tilberedt av kokken Hiroki Takemura. Eller hva med hel-grillet fisk? Alt under oppsyn av kokken Hüseyin Arslan. Sunset Grill & Bar har vunnet mange internasjonale og nasjonale priser. 

 

Restaurant Neolokal

Neolokal er en annen stjerne på Istanbuls restaurant-himmel. Her skaper kokken Maksut Aşkar og hans unge team kulinarisk magi. Med kombinasjonen moderne teknologi og innovativt perspektiv byr de på en svært raffinert meny med både lokale og internasjonale retter. Neolokals råvarer kommer fra en gård i Gümüşdere som drives etter prinsippene om bærekraftig landbruk. Maksut Aşkar mener at «at om man ikke tar vare på og beskytter sine tradisjoner, så vil man ikke ha noen fremtid».

Restauranten ligger litt bortgjemt i toppetasjen i en bygning. Den er diskré skiltet. Vel oppe i restauranten møtes du av en fantastisk utsikt over «det gylne horn» gjennom vinduer – som går fra gulv til tak. Kom sulten. Velg smaksmenyen.

 

Restaurant Tershane

Tershane er en deilig restaurant som ligger midt i hjertet av Istanbul med utsikt over Bosporos og den historiske halvøya.

En foodie-tur i Istanbul er ikke komplett uten å ha opplevd deres meze (ulike små retter) og kebabgrill.

Vinkartet er variert, og kan tilfredsstille behovene til de fleste. Personalet er vennlig, servicenivået høyt og atmosfæren god. Dette er et populært sted – så bestill bord i god tid!

Restaurant Lacivert

Lacivert har vært et sikkert kort for alle foodies siden den åpnet i 1999. Her serveres raffinerte middelhavsmaker på løpende bånd. Kokken Hüseyin Ceylan har bakgrunn fra restauranter i Cannes og Barcelona, og restauranten er kjent for sitt imponerende utvalg av sjømat. I tillegg til sin store vinkjeller. 

Restauranten ligger i et palass ved Bosporos stredet, og her kan du nyte et lekkert måltid mens du ser båtene passere. Lacivert har også en privat båttjeneste fra Rumeli Hisan. Båten går etter gjestenes ønsker – det er bare å ta kontakt med restauranten.

Klikk på magasinet du ønsker å lese

Be our next

Edition Partner

 

Let us make a magazine with content promoting your destination or product.

Contact us for further information:

terje@magasinetreisefot.no

B

Restaurant Fatih Tutaks

Kokken Fatih Tutaks restaurant er en av Tyrkias aller beste, og den får ofte strålende kritikker i pressen. Noen hevder til og med at den er bedre enn mange Michelin-restauranter rundt om i verden. Fra det øyeblikket du går inn i den luftige restauranten, skjønner du at du er over i en annen «mat-liga». Her er både miljøet og atmosfæren perfekt. Kokken Fatih Tutak har jobbet mange år i Asia. Blant annet i Bangkok på anerkjente «The House on Sathorn».

Men kjærligheten til Tyrkia og landets råvarer brakte ham hjem igjen. Med fulgte visjonen om å starte en restaurant som kun bruker de aller beste ingredienser! Som f.eks. ost fra Kars og Antakya, og maismel fra Giresun. Tutak har siden blitt kjent for sin moderne tolkning av tyrkiske klassikere.

B

Restaurant 360 Istanbul

Den prisbelønte restauranten 360 Istanbul ligger i toppetasjen av en bygning fra 1800-tallet med utsikt over bydelen Beyoglu og de gamle ambassadene.

Den har en uslåelig 360 graders utsikt over hele Istanbul; fra St. Antoines kirke, over Bosporos til Hagia Sofia og Marmara-sjøen.

360 Istanbul har åpent både til lunsj og middag, og byr på en moderne vri på klassikeren tyrkisk meze. Her blandet med internasjonale retter, og et eksklusivt vinutvalg følger med. I helgene forvandles restauranten til Club 360, med DJ, live-opptredener og dans.

 

Restaurant Giritli

Giritli Restaurant ble først grunnlagt av Ayşe Şensılay i den lekre havnebyen Bodrum. Senere åpnet Şensılay en restaurant i Ahırkapı i Istanbul.

Şensılay er opprinnelig fra Kreta, noe som gjenspeiles i rettene. Giritli er stedet for deg som vil nyte deilig og sunn mat i et historisk Sultanahmet-hus.

En av de mest populære rettene på menyen er en kretisk forrett bestående av rå fisk tilberedt med ulike sauser og urteblanding. Restauranten er kjent for sin bruk av urter.

B

Restaurant Mikla

Restauranten ligger i The Marmara Pera Hotel, og er innredet i en funky retrostil med krom og 50-tallsmøbler. Den magiske utsikten over byen strekker seg til Hagia Sofia og Topkapi-palasset. Mikla har vært på listen «The Worlds 50 Best Restaurants» siden 2015.

Da Mikla åpnet i 2005, var idéen å lage en elegant restaurant som skulle fange følelsen av det moderne Istanbul. Både menyen og restauranten gjenspeiler den tyrkisk-skandinaviske bakgrunnen til kokk og eier – Mehmet Gürs. Mehmet regnes som en pioner på den moderne restaurant-scenen i Istanbul. Takket være hans utmerkede meny og restaurantens gode service, utsikt og inspirerende musikk ble Mikla raskt kåret til Istanbuls beste restaurant.

B

Taverna Aret`in Yeri

Aret`in Yeri er en taverna (meyhane på tyrkisk), og ligger i en av de mest kjente gatene i Istanbul; Nevizade.

Dette er et stilig spisested som serverer tradisjonelle retter i moderne stil.

Her kan du nyte en raki, (tradisjonelt tyrkisk brennevin), små og store retter samt god musikk. Tavernaen er åpen hver dag, og passer for en avslappet og hyggelig kveld med venner og familie.

 

Les også:

Steder du må besøke i Tyrkia

Norwegian flyr 53 ruter i sommer

B

Restaurant 16 Roof

Takbaren 16 Roof, som ligger i flotte Swissotel, setter en spiss på enhver utekveld i Istanbul.

Her kan du nyte et deilig måltid med byens lys i bakgrunnen.

Ønsker du å krydre kvelden med litt puls og feststemning, trenger du ikke bevege deg lenger. For her byr DJén på bra musikk og feststemningen øker inn i de små timer.

 

 

Tekst Tourism Promotion and Development Agency (TGA). Foto fra de omtalte restaurantene.

scroll to top