Gode viner for lange og korte turer

IMGk-5824-scaled.jpg

Det er praktisk når gode viner til å ta med seg på tur kommer på egnet emballasje.

Lurer du på hva som kan være gode viner å ta med på tur? For andre år på rad er Adobe den mest selgende økologiske vinen i Chile. Og nå når høsten setter inn, er det den perfekte vin rundt peisen på hytta eller ett bål i fjellet. Vinene kommer i ståpose, kartong og plastflaske.

Kan vi ikke reise for å nyte gode viner der de produseres, kan vi alltid reise til nærmeste Vinmonopol og drømme oss bort, før vi velger viner som vi kan med på tur i vårt eget land.

På tur, spesielt når en ikke kan kjøre frem til en dør, men kanskje skal vandre opp lier, innover daler eller over vidder er det tungt å bære på glass. Med sekken pakket med det en trenger, enten en skal bo i telt eller i hytte, er det svært praktisk med vin i plast eller kartong.

Gode viner fea verdens største økologiske vingård

Dra fisk opp av vannet for et vellykket måltid i det fri med gode viner.

Til salgs i 35 land verden over, er Adobe også blitt et stort internasjonalt vinmerke. Vingården Emiliana som produserer Adobevinene er verdens største økologiske vingård med over 800 hektar sertifiserte vinmarker. I tillegg har de 600 hektar sertifiserte biodynamiske vinmarker. Chiles naturlige naturbarrierer med ørken i nord, Antarktisk i sør, Stillehavet i vest og Andesfjellene i øst, gir perfekte forhold for økologisk vinmarker hvor det kan produseres gode viner.

I en pressemelding skriver den norske importøren av vinene, VCT Norway, at Adobe er Emilianas økologiske Reserva-linje. Fokus er på å fremheve hver druesort sin unike karakter i smakfulle og rimelige viner.

På Vinmonopolet har Adobe rød ståpose med druene Merlot Cabernet Sauvignon og Syrah vært tilgjengelig siden 2018. I vår kom det hele tre Adobe-nyheter i Vinmonopolets basisutvalg: Carmenere på kartong (nå med ny 2019-årgang) og Adobe Rosé i både ståpose og plastflaske.

Praktisk emballasje på gode viner

Adobe Rosé er en av flere gode viner de sertifiserte vinmarkene. Denne vinen selges både i plastflaske eller i ståpose. Siden emballasjen er lett sparer du ikke bare ryggen og kreftene når du skal på tur, men lett emballasje gir lavere klimagassutslipp når vinen fraktes til Norge. Plastflaskene kan du du levere og få tilbake pant for i alle norske butikker. At det i tillegg er en økologisk vin betyr at den dyrkes på en miljøvennlig måte.

Les også: Flotte fjellturer på Vestlandet

Redaksjonen ikke har smakt vinene. Men dette er rimelige gode viner som har fått positive omtale i ulike medier, av vinkjenneren Geir Salvesen på nettsiden til Norske Vinklubbers Forbund, og på Vinhøna ett nettsted som drives av sommelier Mona Haugen-Kinn. Er det viktig å ha tur- og miljøriktig emballasje på gode viner når en skal på tur, så er det fire økologiske alternativer å velge blant.

God vin og miljøvennlig emballasje som passer på både lange fotturer og hytteturer.

På importøren VCT Norway sin hjemmeside beskrives vinene slik:

Emiliana Adobe Carmenere 2019

419,90 kr/3 liter kartong. Basisutvalg, kategori 1

Hos Emiliana er de overbevist om at bærekraftig, økologisk og biodynamisk jordbruk  gir sunnere vinstokker og bedre druekvalitet som uttrykker tydelig sin unike karakter. Adobe Carmenere er fruktig og fyldig med preg av mørke bær. Perfekt til fyldige og krydrede kjøttretter.

Duft av sval skogbunn, samt mørke bær og frukter som solbær, bjørnebær og plommer. Rik og saftig smak av modne moreller, solbær og bjørnebær. Spennende innslag av grønn paprika, hvit pepper og mørk sjokolade. Faste og fine tanniner og god lengde.

Vinen passer passer til grillet kjøtt og gryteretter. Spesielt bra til lam i alle varianter og god den er god til modne oster, skriver VCT Norway. Alt høres perfekt ut for en kveld rundt peisen på hytta, eller med kjøtt grillet over bål. Kanskje ikke rett størrelse for en lengre turer til fots. Men perfekt når en skal på hytte som ikke ligger for langt fra vei.

 

Emiliana Adobe Merlot – Cabernet Sauvignon – Syra

249,90 kr /150 cl ståpose. Bestillingsutvalg

Økologiske og miljøsmarte Adobe Merlot Cabernet Sauvignon Syrah Pouch fra Emiliana Organic Vineyards som skal være perfekt for den miljø- og kvalitetsbevisste vindrikkeren. Perfekt å ta med seg på tur og har smak og aroma av mørke og røde bær med lett krydderpreg. Fruktig med behagelige tanniner.

Aromaer og smak av røde og mørke bær som solbær og tranebær med ett lett krydderpreg av paprika og nellik. Fin balanse og godt avrundet tanniner med en fruktig og behagelig avslutning.

Denne vinen er perfekt til piknik, båt- og hyttetur og server den gjerne til rødt kjøtt, grillet svin, spekeskinke og oster. Med 1,5 liter i posen er det nok vin til en hyggelig kveld rundt bålet eller på hytta. Eller nok for hele helgen.

 

Emiliana Adobe Rosé 2020

116,90 kr/75 cl plastflaske. Basisutvalg

219,90 kr/150 cl ståpose. Basisutvalg

Frisk og elegant rosévin fra Casablanca Valley i Chile. En økologisk rosévin på miljøvennlig og praktisk plastflaske med pant. Preg av friske røde bær og god fylde fra den naturlige fruktsødmen.

Smak og duft beskrives slik: Fruktige aromaer av kirsebær, jordbær, bringebær og lime. Silkeaktig, balansert og ren med delikat og frisk ettersmak. Dette er en vin som passer perfekt som aperitif eller til lette salater. Nydelig til sushi, reker og også kremete oster. Passer den til sushi, .. hva med å forsøke den til nyfisket fisk eller krabbe?

Tekst Terje Engø/Foto VCT Norway og Ann Helen Schwensen

terje@magasinetreisefot.no

 

Les siste utgave av magasinet her:

 

scroll to top