Gled ganen på Time Out Market i Lisboa

Lisboa-1b.jpg

I den store hallen er det god plass. Men spesielt i helgene kan det bli fullt, så kom tidlig og finn en god plass. Spis nydelig mat, og møte nye mennesker!

Gled ganen på Lisboas Time Out Market

Time Out Market i Lisboa har 40 restauranter og serveringssteder, åtte barer og åtte butikker. Alt er under taket til noen av det gamle tradisjonelle Elvemarkedet – «Mercado de Ribeira» nede ved elven i Lisboa. Markedet har ristet av seg pandemien og feirer nå åtte år. Det feires med mer matglede enn noen gang.

ANNONSE:

Time Out Market er det navnet på hallene hvor det før ble solgt kjøtt, fisk, frukt, grønnsaker og blomster. Fortsatt er en stor hall vegg i vegg, i bruk som tradisjonelt marked.

For 30 – 40 år siden var området, Cais do Sodre, hvor markedet ligger en tanke beryktet. På motsatt side av elven Tagus var ett av Europas største skipsverft Lisnave. Til enhver tid var det et titalls skip her, samt mange som lå på reden eller i elven og losset og lastet.

Les også:

Bacalao er smaken av Portugal

Den portugisiske perlen Peniche utfordrer sansene

 

Barer for sjøfolk

Barene lå tett i Cais do Sodre. Siden Norge og Danmark var store skipsfartsnasjoner, var mange av barene gitt navn som Copenhagen Bar, Viking Bar og Oslo Bar. Her fant du også barer med navn som refererte til store havner som Rotterdam Bar, og det mer eksotiske som Jamaica Bar.

Det er nå mange år siden siste skip anløp verftet Lisnave. Men spør en gammel sjøulk om stedet, og han har nok mangt å berette, eller som han helst ikke vil berette.

Her burde du ikke rusle

Det minket på skip som lå i dager, gjerne uker for å losse eller laste. Nå er skipene innom andre portugisiske havneområder, og og de er der gjerne bare noen timer.

Resultatet er at Cais do Sodre gikk fra å være et kjent, kanskje litt beryktet havneområde, til å bli et knutepunkt for ferjetrafikk og en jernbanestasjon. Ett sted hvor hus forfalt, og hvor en helst ikke burde rusle rundt i de sene nattetimer.

Time Out Market trendy utelivsområde

De siste årene har imidlertid havneområdet Cais do Sodre i Lisboa fått ny verdighet. Her er det nå utallige barer, vinbarer, puber og restauranter, samt spesialbutikker som henvender seg like mye til turister som lokalbefolkningen.

Her finner du både tradisjonelt, chick, hipt og trendy, – noe for enhver alder og interesse, Men ikke minst har Cais do Sodre fått Time Out Market. En attraksjon og opplevelse om en elsker god mat og vin.

Konsept skapt av spesialister

Time Out Market ble etablert i 2014. Alt som serveres her er valgt, smakt og testet av et uavhengig panel av mateksperter og mat.

De 40 serveringsstedene serverer alle ulik mat. Fem av Portugals mest kjente kokker er blant de som tilbyr gjestene å prøve deres kokekunster.

Noen tilbyr det ypperste av skalldyr og sjømat, andre tilbyr det beste det portugisiske kjøkken har å by på av kjøtt og fjærkre. Her er også sushi, pizza, hamburger, thai og andre internasjonale mattradisjoner representert. Men mest av alt finner du god mat fra ulike distrikter i Portugal.

Glem ikke at Portugal er et vinland med nydelige lette ”grønne” viner, rødt og hvitt for alle ganer, og Portvin som kan drikkes både før, til og etter mat.

Spise, drikke, se og nyte

Vil du oppleve det nye kulinariske opplevelsesmarkedet, så er det åpent fra klokken ti på morgenen alle dager. Søndag til onsdag lukker det midnatt. De andre dagene kan du glede syn, luktesans og smaksløker til klokken to på natten.

Kom her for å spise, drikke, se, nyte, … og husk at her er ikke bordreservasjon selv om det som serveres er noe av det beste som er å oppdrive i Lisboa. Her er WiFi for de som absolutt må sjekke Instagram, Facebook og annet. Men glem heller det. Her er det «felles bord». Finn din plass og bli kjent med de du deler bord med.

Skal du ikke tilbake til hotellet etter å ha forsøkt ett eller flere serveringssteder, så er her musikkbar og diskotek, og rett utenfor ligger Lisboa sitt mest trendy nye utelivsområde, – Cais do Sodre. Her er utvalget stort, enten du vil besøke en flott restaurant, en liten vinbar, eller noen av de gamle sjømannsbarene som har fått ny drakt.

 

Trikkene går like utenfor markedet. En tur med trikk er en fin måte å oppleve Lisboa på.
Stekte boller av andekjøtt servert på marmelade av lokale appelsiner, er en av de mange hundre lokale delikatessene du kan få servert på Time Out Market.
Lufttørret modnet iberisk skinke, lokal ost og litt brød å bite, samt lokal vin er godt både som forrett eller som snacks.
Svinekjøtt, iberisk skinke, speilegg og chips av søtpotet er en vinner om du vil ha noe lett å spise på Time Out Market.
Portugisisk vin er god, - og du får både den og vin fra andre steder i verden.
Levende krabbe, hummer og andre skalldyr holdes i store akvarier.

 

Tekst og foto Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

Klikk på magasinene for å lese - GRATIS

scroll to top