Bytt til selskap som gir deg en gyldig reiseforsikring

Tyveri-1-scaled.jpg

Er du i et "rødt" land og blir utsatt for tyveri, får du ikke erstatning fra reiseforsikringen. Gjemt bak UDs reiseråd tar mange selskaper full betaling for en nesten verdiløse reiseforsikring.

Betaler du for en verdiløs reiseforsikring? Norske forsikringsselskaper lurer sine kunder til å betale for nesten verdiløse reiseforsikringer. Familier betaler opptil et par tusen kroner i årlig premie for forsikringer som dekker lite og ingenting. Skift til et ærlig selskap nå som ikke gjemmer seg bak UDs reiseråd.

Leder

Utenriksdepartementet sine reiseråd er en salig blanding av politikk, smittevern og kunnskapsløshet. For eksempel fraråder UD reisende å ta seg over grensen fra Malaysia til Thailand gjennom de thailandske provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla. Siden 2004 er over 7000 mennesker drept i dette området som følge av en konflikt mellom muslimske grupper og Thailands regjering. Angrepene har med ekstremt få unntak vært rettet militære, politi, vakter, munker og lærere som ansees som representanter for den thailandske statsmakten.

Dette området ligger midt i en «backpackerrute» fra Singapore via Malaysia og videre nordover i Thailand. Skulle en du i dette området havne i en trafikkulykke, bli syk med malaria, bli frastjålet kamera, eller du rammes andre forhold som normalt dekkes av reiseforsikringen, vil mange selskaper/forsikringsordninger som Europeiske og LO-Favør ikke dekke noe. De gjemmer seg bak UDs reiseråd. De fleste turister som har mistet livet i Thailand siste 20 år har i 99,9 prosent av tilfellene gjort det andre steder enn i de nevnte provinsene. At selskapene ikke vil dekke hendelser relatert til urolighetene her, er forståelig. Det er ikke logisk at tyveri skal dekkes på grunn av en pågående konflikt.

Det er ikke logisk at tyveri ikke skal dekkes på grunn av en pågående konflikt

Med virkning fra 1. august reduserte LO Favør verdien av deres reiseforsikring dramatisk. De reduserte dekningen til nesten ingenting, men reduserte ikke prisen. Inntil endringen kunne den som ønsket reise til et rødt land. Forsikringen gjaldt som vanlig, men ikke for forhold relatert til Covid-19. Helt forståelig. Men det er  ikke logisk at du i et rødt land ikke skal få dekket akutt blindtarmbetennelse på grunn Covid-19.

Det er ikke logisk at du ikke skal få dekket akutt blindtarmbetennelse på grunn av  Covid-19

Det finnes fortsatt unntak. Gjensidige er blant flere som fortsatt har reiseforsikringer som er gyldige i røde land, men med unntak for hendelser relatert til Covid-19. De fraråder reiser, men de fratar ikke kundene de tjenester de har betalt for.

Les også: Test alle for Covid-19 ved ankomst

Magasinet på Reisefot vil ikke råde noen til å reise til noe land uansett “farge”. Men vi mener at voksne mennesker kan vurdere egen risiko. Smittevernregler, om enn inkonsekvente, skal følges. Den som reiser til et rødt land, er nødvendigvis ikke utsatt for større smitterisiko enn hva en er i Norge. For mennesker utenfor risikogruppene er det svært liten risiko for alvorlig sykdom og død om en oppfører seg normalt. Det er ikke på stranden i Hellas eller gatelangs i Paris at faren for å bli smittet er høy.

Gratis og rimelige forsikringer som dekker Covid-19

Eksempel på nesten verdiløs reiseforsikring som selges til full pris.

Magasinet på Reisefot har i en artikkel fortalt om både gratis og rimelige forsikringsordninger som er tilgjengelige for nordmenn som ønsker å reise

Norske forsikringsselskaper selger dyre forsikringer som skal lover dekning over hele verden. Men gjemt bak  Reiserådene selger det nesten verdiløse forsikringer. En kan lure på hvorfor de gjør dette. Er det for å bedre avkastningen? Er det for å være politisk korrekte. Mest av alt er det mangel på moral.

Kjøper du billett til Roma, kan ikke flyselskapet hevde at billetten er gyldig om de bare vil fly deg fra Bergen til Oslo. Da skal billetten refunderes. Selv en pølsebod selger ikke tomme lomper til samme pris som en “pølse med alt”.Forsikringsselskapene, med noen få unntak, tar betalt for flotte forsikringer som de vet er tilnærmet verdiløse. Norske borgere trenger ikke å betale en tusenlapp eller to for å være sikret helsehjelp i Norge.

Du trenger ikke å betale en tusenlapp eller to for å være sikret helsehjelp i Norge

Svært mye av de dekninger som forsikringsselskapene nå prøver å fremheve som bevis på at reiseforsikringene er gyldige, er dekninger svært mange allerede har i andre kollektive forsikringer, forsikringer av mobiltelefon og andre gjenstander, ulykkes- og barneforsikringer, og i noen tilfeller norske behandlingsforsikringer. Satt på spissen så kan du om du har både en behandlingsforsikring og reiseforsikring i for eksempel Tryg, ha krav på å bli behandlet ved et utenlandsk sykehus. Skulle du bli frastjålet eiendeler på reisen til for eksempel et tysk sykehus vil Tryg ikke dekke tapet. De vil opplyse at reiseforsikringen dessverre ikke gjelder siden UD sine reiseråd fraråder reiser til Tyskland.

Vi trenger ikke selskaper som lurer sine kunder

Det vi trenger er smitteverntiltak som virker. Vi trenger reiseråd som er reelle. Og vi trenger forsikringsselskaper som ikke lurer sine kunder gjemt bak reiserådene. Det er ikke forsikringsselskapene sin oppgave å forhindre reisevirksomhet. Det koster reiselivsnæringen i Norge og utlandet utallige arbeidsplasser. Ingen andre næringer får aktørene lov til å ta betalt for tjenester de ikke leverer. Kanskje vil det vare både ett og to år til verden er “grønn”.

Ingen andre næringer får lov til å ta betalt for tjenester de ikke leverer

Det er mange alternativer. Er du ung og frisk og ønsker å reise til for eksempel Kanariøyene kan du ha reiseforsikring i Gjensidige. Skulle du bli smittet av Covid-19 vil du være gratis forsikret på Kanariøyene. Eller du kan tegne en 15 dagers normal reiseforsikring hos et anerkjent europeisk forsikringsselskap. En slik forsikring dekker også Covid-19 og koster under 300 kroner  om du ikke er en risikogruppe. Når store seriøse selskaper som AXA, Lloyd`s, Atlas og mange andre selger rimelige reiseforsikringer som  dekker Covid-19, da fremstår Europeiske, Tryg og LO Favør i et underlig lys når de ikke vil dekke selv tyveri og blindtarmbetennelse.

Magasinet på Reisefot oppfordrer våre lesere til å respektere alle smittevernregler..Vi oppfordrer alle som måtte ha verdiløse reiseforsikringer til å skifte forsikringsselskap. Du som kunde skal ha betalt for tjenestene du betaler for.

LES også: Nå får du gratis eller rimelig forsikring som dekker Covid-19

Tekst redaksjonen

terje@magasinetreisefot.no

scroll to top