Flotte fjellturer på Vestlandet

RDSCN6381.jpg

Bessseggen er en av mange flotte fjellturer du kan ta i sommer-. Foto Terje Karlung/Stikkav.no

Flotte fjellturer og stor ørret hører sammen, om en ikke bare skal nyte utsikt og naturens skjønnhet. For mange vekker stikkord som Besseggen, Lysefjorden med Prekestolen, Ryfylke med Skomakarnibbå og fjellørret i Stølheimen, lysten til å komme seg ut.

Besseggen er en av landets mest kjente fotturer. Helt forståelig med den fantastiske utsikt den byr på. I tillegg er den lett tilgjengelig med offentlig transport. For mange er det viktig. Det er ikke all som bor i en by som prioriterer å eie en bil.

Den lange dramatiske Lysefjorden i Rogaland forbinder de fleste med Prekestolen. Fjellpartiet som nok kjemper med Trolltunga om å være mest besøkt. Turen dit er kortere enn til Trolltunga. I år mangler det utenlandske turister, så det er både god plass på parkering og mindre folk på stien enn ellers.

Flotte fjellturer ved Lysefjorden

Gråfollånå ved Nilsebu ovenfor Lysebotn.

Men Lysefjorden er så uendelig mer enn Prekestolen. Den er et fantastisk reisemål med muligheter for flotte fjellturer enten du skal for å bo i telt, på turisthytte eller hotell. Du kan gå dagsturer, fiske, eller om du er blant de modige, hoppe ut fra høye stupbratte fjellsider.  Det er lett å komme seg hit.

Har du hørt om Storådalen hvor det tas ørret på en kilo og to, ofte mer, hvert eneste år. Sannsynligvis ikke. Det er et sted ikke alle liker å snakke om. Et hemmelig fiskeeldorado.

Dette er et eldorado hvor du også kan få ørretens nære slektning, canadisk bekkerøye. Se bildene, i Magasinet på Reisefot, så forstår du at det slett ikke er vanskelig å få fisk. Liker du flotte fjellturer er dette et sted du bør forsøke. Så får du bonus i form av fisk til middag.

Det er viktig å huske at skal du bo på turisthytte må det i år forhåndsbestilles. Det er Stavanger Turistforening som har hytter i området.

 

Mange gode tips til god fangst

Vi har alle hørt noen si: Jeg har ikke tålmodighet til å fiske. Vil du ha enkle råd som gjør at du nesten er garantert ørret på kroken,… uten at du må stå og vente og håpe i times vis? Se på bildet av ørreten her i artikkelen. Vil du vite mer så klikk på bildet!

Flotte fjellturer blir enda bedre om du kan legge fisk som dette på steikepanna.

Les Reisemagasinet på Reisefot. Helt gratis får du masse spennende inspirasjon enten du vil til Lysefjorden, Hjelmeland i Ryfylke, gå Besseggen eller få tipsene som gjør deg til storfisker på fjellet.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst og foto Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

 

 

scroll to top