Finnair utvider sitt internasjonale tilbud

Finnair-b-scaled.jpg

Finnair utfordrer SAS ved å etablere seg på Arlanda. Foto Terje Engø

Finnair med direkte angrep på SAS med etablering av en ny base utenfor Finland. Samtidig fyller selskapet litt av Norwegian sitt tidligere langdistanseprogram. De utnytter

 

situasjonen som er oppstått ved at Thai Airways fortsatt ikke flyr fra Scandinavia til verken Bangkok eller Phuket. Flere aktører på rutene er viktig for å holde nede prisene.

Finnair fyller litt av tomrommet etter Norwegina som har stoppet å fly langdistanse, og Thai Airways som fortsatt ikke har reetablert flyvninger til Skandinavia. Foto Terje Engø

Finnair satser stort og etablerer en ny base på Stockholm Arlanda lufthavn. Derfa vil selskapet tilby direkte ruter til USA og Asia med sine svært nye Airbus A350.

Blant flyanalytikere ses Finnair sine nye ruter som direkte angrep på SAS. Oneworld-medlemmet etablerer en base på Stockholm Arlanda lufthavn i oktober. Der skal tre Airbus A350-fly være permanent plassert.

Finnair til Miami, Bangkok og Phuket

Rutene fra Stockholm vil være til Miami, Bangkok og Phuket i den kommende vintersesongen. Det vil være 15 ukentlige avganger fra Stockholm, skriver Inside Flyer i en pressemelding.

Vi er glade for å ønske svenskene velkommen til å kunne reise med direktefly fra Arlanda til Bangkok, Phuket og Miami. Dette er noen av de mest populære vinterdestinasjonene for svensker. Vi vet at mange akkurat nå planlegger vinterturene nå når verden åpnes igjen. Vi gleder oss til å ønske passasjerer velkommen i Airbus A350, sier Ole Orvér, Chief Commercial Officer i Finnair.

Finnair utfordrer SAS

Før Thai Airways og Norwegian etablerte direkte flyvninger fra Oslo til Bangkok var det nødvendig for norske reisende å fly til en annen europeisk by for å få forbindelse videre til Asia. Inntil videre vil dette også bli måten å reise til Asia fremover.

Det blir nå interessant å se hvordan SAS reagerer på de nye rutene til Finnair. SAS sitt ruteprogram tilbyr for tiden få direkte ruter fra Stockholm. Dette trekket fra Finnair, kan ifølge Inside Flyer, absolutt endre det for det kommende vinterprogrammet, og konkurransen vil være til fordel for kundene, da det vil sette prisene under press.

Fyller tomrom etter Norwegian og Thai Airways

Finnair benytter seg også av at Thai for eksempel ikke er i stand til å åpne ruter ennå ved å gå for direkte ruter til Bangkok og Phuket. I tillegg er Norwegian ikke lenger til stede i langdistansemarkedet.

 

Finnair sine nye ruter gir press på prisene på disse rutene. Det kan passasjerende glede seg over om de for eksempel skal her til Bangkok. Foto Terje Engø

Rutene starter etter følgende rutetabell:

Stockholm Arlanda Airport (ARN) – New Bangkok International Airport (BKK)

5 ganger i uken (daglig fra 26. november 2021)

Start 22. oktober 2021

Stockholm Arlanda flyplass (ARN) – Phuket internasjonale lufthavn (HKT)

En gang i uken (3 ganger i uken fra 4. november 2021)

Start 24. oktober 2021

Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Miami internasjonale lufthavn (MIA)

To ganger i uken (4 ganger i uken fra 29. november 2021)

Start 23. oktober 2021

Billetter er allerede i salg på Finnairs nettsted.

Les også:

Rimelige billetter til Bangkok med Finnair

Tekst: Redaksjonen/Inside Flyer

scroll to top