Rimelige billetter til Nice

pexels-pierre-blaché-3016350-scaled.jpg

Nice er en spennende by om en søker gode restauranter og bademuligheter kombinert med storby. Foto Pierre Blachè

Finn rimelige billetter til Nice i høst. Det finnes billetter helt ned mot 900 kroner med Wizzair. Disse krever overnatting ved bytte av fly. KLM tilbyr billetter som koster cirka 200 kroner mer enn Lufthansa. Disse har bare 40 minutter til flybytte i Amsterdam. Vil du til den franske Riviera kan er prisene svært overkommelige.

Pris eksempler til Nice, Frankrike, i september

Dato avreise/retur 14 dager

Flyselskap

Pris

04

Lufthansa

1156

07

Lufthansa

1156

11

Lufthansa

1156

24

Lufthansa

1156

28

Lufthansa

1156

Eksemplene er innhentet 30. august og kan endre seg fra dag til dag

Ta turen til Villefranche-sur-mer. Stedet er en perle i skyggen av den mer kjente byen Nice. Foto Terje Engø

Det finnes billetter helt ned mot 900 kroner med Wizzair. Disse krever overnatting ved bytte av fly. KLM tilbyr billetter som koster cirka 200 kroner mer enn Lufthansa. Disse har bare 40 minutter til flybytte i Amsterdam. Vil du til den franske Riviera kan er prisene svært overkommelige.

I september er det fortsatt behagelig temperatur i Nice. Byen har en lang badestrand. Men en mye vakrere strand finner du derimot i den vakre lille byen Villefranche-sur-Mer bare få kilometer fra Nice.

Sett av tid for Villefranche-sur-mer

Byen er en liten perle for de som liker små trange gater, eldre bebyggelse, havnepromenade med restauranter og en flott strand. Her er det rolig tempo, og tid for å slappe av med god vin langs promenaden som går langs sjøen.

Villefranche-sur-Mer ligger i en liten trang bukt, seks kilometer øst for Nice, i retning Monaco. Her ligger det små lystfartøyer, sjelden store prangende yachter som de du ser i Monaco og Nice. At der er rimelige billetter til Nice gir en enestående mulighet til å besøke denne pittoreske perlen på den franske rivieraen.

Nede i bukten ser du hus og kirke klamre seg til det bratte fjellet. Litt ovenfor stranden kommer jernbane ut av en tunnel. Nede i havnen er det alltid et yrende liv. Selv når vinteren setter inn, er det mange som søker hit, bort fra pulserende Nice.

I gamlebyen og langs havnepromenaden er det uteservering på varme dager, – også om vinteren om solen stråler varmer. Ellers trekker du inn i hyggelige tradisjonelle franske restauranter og barer.

Skulle du ønske det motsatte, – litt mer glitter og stas, kan du alltids fra til Monaco. Her er det eksklusive nattklubber og kasinoer hvor en kan slanke både lommebok og konto, om en da ikke er blant de svært heldige.

Se priser til flere reisemål her

Tekst Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

Klikk på bildet for å lese det flotte magasinet gratis

scroll to top