Thornybush gir deg luksus og dyreliv

IMGbb_5311-scaled.jpg

 

 

Snaut fire mil fra flyplassen i Hoedspruit i Sør-Afrika finner du Thornybush Game Lodge. For Magasinet på Reisefot ble det en opplevelse av femstjerners luksus og et seksstjernes dyreliv.

 

 

Sitt trygt og komfortablet i store spesialbygde biler. Rangere sørger for at både sikkerhet og at du får kunnskap om de mange dyrene.

Allerede på vei til Thornybush Game Lodge, ut fra byen Hoedspruit møtte vi flokker med  bavianer  langs veien. Høye gjerder gjorde at antiloper, sjiraffer og elefanter ble hindret i å komme ut i veibanen. Lenge før en kom frem til Thornybush, hadde en allerede fått en liten smakebit av det som ventet.

Vi ble etter en varm velkomst vist til bungalowene som hver hadde to suiter. Det var klar melding om at skulle vi gå fra eller til restaurant og fellesområder etter mørkets frembrudd, måtte vi be en vakt om følge. Faren for å bli tatt av en sulten løve var neppe stor, – men gjestene sin sikkerhet kom alltid øverst.

Suiten var luksuriøs med fantastisk smakfull innredning. På forsiden var det utsikt ned mot elven som nå lå tørr, men full av dyrespor i sanden.

På Thornybush Game Lodge bor du i luksuriøse suiter.

Kudoene beitet ved stien på thornybush

Den store dobbeltsengen fristet, men med bare to overnattinger, ventet et hardt program. Men det ble tid for en dusj og et klesskifte før lunsj. På den lille spaserturen fra bungalowen ble jeg hilst velkommen av to små og flere store kudoer, to av over 70 antilopeslag i Afrika. De sto rolig ved siden av gangveien og beitet på noen busker.

Etter noe som må være lov å kalle en svært smakfull og flott presentert lunsjbuffet, var det tid for den første safarituren for å se på dyrelivet.

Safarien foregikk i spesialbygde jeeper hvor du kunne sitte i friluft og se på dyrelivet. Thornybush har sitt eget 150 kvadratkilometer store reservat. Tidligere var det inngjerdet, men gjerdene er nå borte slik at området henger sammen med nasjonalparken Krüger.

Å være ute i den afrikanske bushen er ikke noe hinder for å få servert deilig mat.
Fra restauranten kan du sitte og se ville dyr nede i det tørre elveleiet.
En ung kudo sto ved stien til restauranten og betraktet oss.
En ung løve hadde klatret opp i et tre. Da vi stoppet like ved, lurte den på hvordan den skulle komme ned.

«The five big one»

På tre turer fikk jeg oppleve elefanter, jaguarer, løver, sebraer, flodhester, en enslig stor bøffelokse, nesehorn, krokodiller, vortesvin, sjiraff og mange forskjellige antiloper. For mange safarioperatører og lodger er det prestisje i å la gjestene få se de «the five big one». Det vil si løve, afrikansk elefant, bøffel, leopard og nesehorn. Kanskje var jeg heldig, men samtlige dyreslag så vi mange ganger.

Selvfølgelig en sundowner

To kvelder, to solnedganger og selvfølgelig to «sundowners». En sundowner er en drink en inntar når solen går ned. Gjerne med ville dyr like i nærheten, mens solen kaster sine siste varme gylne stråler over landskapet. En sundowner er en innarbeidet tradisjon. Det er ingen spesifikk drink, men mer en tradisjon.

Store suiter på 50 kvadratmeter

Det er vanskelig å sammenligne Thornybush Game Lodge med andre lodger, når dette var får første lodge. Skal jeg sammenligne kvalitet på mat og overnattingsfasiliteter, var stedet perfekt. Renhold og service var topp.

Lodgen har 18 suiter med dobbeltseng og to suiter for familier. De 20 suitene er på 50 kvadratmeter og er fordelt på ti bungalower. Alle har separat badekar og dusj.

Men det som nok gjorde mest inntrykk var stemningen med dyrelivet helt innpå. Utsikten over den tørre elven hvor antiloper ruslet. Bavianene som kanskje var uønsket, men som på kvelden gjerne lurte rundt etter noen godbiter å naske til seg. Kunne vi gitt noen ekstra stjerner for stemningen på stedet ville jeg det.

 

Når solen går ned er det tid for en sundowner.

EN KLAR SEKSER

Sørafrikanske myndigheter har gitt Thornybush Game Lodge fem stjerner. Vår skala går til seks stjerner. Det er vår oppgave å se om det er noe vi kan trekke ned på. Det har vi ikke funnet.

I vår vurdering har vi lagt vekt på:

Service og vennlighet

Kvalitet på rom, senger, bad og andre fasiliteter

Kvalitet på mat og mattilbud

Renhold

Safartitilbud og vår erfaring

Det må presiseres at Magasinet på Reisefot var invitert til å besøke Thornybush Game Lodge, og derfor hadde gratis opphold. Vi har etter beste evne forsøkt å ikke la det påvirke vår vurdering.

Thornybush Game Lodge fortjener full pott, – 6 stjerner – i vår test.

 

 

 

Tekst og foto Terje Engø

Magasinets på Reisefot besøkte Thornybush Game Lodge, invitert av South African Tourisms som dekket reisekostnader og opphold.

Les vår spesialmagasin om Afrika helt gratis.

Klikk på bildet.

 
 
scroll to top