Elvecruise til tyske julemarkeder

IMG_6508.jpg

På julemarkedet ived Kølnerdomen er det en flott scene med underholdning, Foto Terje Engø

Elvecruise til tyske julemarkeder er en spennende opplevelse. når vi ankommer Koblenz, en by i delstaten delstaten Rheinland-Pfalz, er det ettermiddag og snart skumring

Her er det ikke bare julemarkeder i byen, men det er også en stor «julehage» i fortet Ehrenbretstein.

Bli med oss på en reise med elvecruisebåten Viva Tiara for å besøke noen av  årets julemarkeder. Å seile på elvecruise er en unik opplevelse- Krydret med julemarkeder blir den enda mer spesiell.

Cathrine Holsen , Elite Travel og Heid Nyland fra Escape Travel.
Magasinet Reisefot møtte Cathrine Holden fra Elite Travel og Heidi Nyland fra Escape Travel på julemarkedcruiset. De var der for å oppelve cruisene de selger til sine kunder. Foto Terje Engø
ett av mange julemarkeder i Koblenz
I Koblenze er det imange mindre mindre markeder spredt rundt om i byen. Foto Terje Engø
Fortet Ehrenbretstein i Koblenz
Her er det ikke bare julemarkeder i byen, men det er også en stor «julehage» i fortet Ehrenbretstein. Julehagen er mer et fantastisk lysshow enn et julemarked. Foto Terje Engø
Lysestaker og juletrekuler.
Markedet i Køln er ett av de beste om du vul kjøpe lokalt håndtverk. Foto Terje Engø

 

Vi har legger til ved elvebredden noen timer før vi skal ta gondolbanen opp til Eherenbretstein. For å komme dit må en ta en gondolbane fra selve byen. På vei opp til det store fortet krysser gondolbanen over Rhinen. En flott opplevelse med en imponerende utsikt over byen og elvene Rhinen og Mosel.

Sponset innhold

Magasinet Reisefot har deltatt på et julemarkedcruise med elvecruisebåten Viva Tiara sponset av Viva Cruises.

Magasinet Reisefot følger etiske retningslinjer med hensyn til objektivitet og integritet når vi publiserer sponsede artikler og reportasjer. 

Viva Cruises er et rederi som driver sju elvecruisebåter. På cruiset med Viva Tiara var det også representanter for de norske reisearrangørene Elite Travel og Escape Travel.

Skulle det friste med et julemarkedscruise er det fortsatt ledige plasser På Viva Cruises sine julemarkedcruise.

I 2022 kan du delta både på julecruise, ulike temacruise, eller med rederiets ekspedisjonsskip Seaventure, som blant skal seile både på norskekysten og på et spennende cruise til Island og Grønland. For tiden seiler Seaventure i Antarktis.

 

Straks mørket hadde senket seg, ruslet vi et par hundre meter bort til der gondolbanen startet. Den tok oss over Rhinen og høyt opp på et fjell. Etter hvert ble utsikten over den opplyste byen og elvene Rhinen og Mosel fantastisk.

Det føltes veldig spesielt å se den langstrakte elvecruisebåten som hadde tatt oss hele veien fra Dusseldorf, – en seilas som tok 14 timer, ligge langt der nede.

Elvecruise til tyske julemarkeder og vakre byer

Dusseldorf forlot vi litt før midnatt. Etter en god natts søvn var det bare å nyte timene med å se på det yrende livet på elven, og de mange pittoreske småbyene langs elvebredden. Mange med hus bygget på tradisjonelt vis med en byggeteknikk kalt for bindingsverk. 

Noen steder lå det borger og slott høyt oppe i fjellsidene og voktet over Rhinen. En gang var de der for å beskytte byer og stoppe fiender. Nå er de vakre storslagne minner.

Oppe i fortet var det laget en julehage hvor bygninger, tunneler og passasjer, og store åpne plasser var lyssatt i vakre varme farger. Noen steder var det laget figurer av engler, båter, fly, lokomotiver og mye annet, – alt rigget med tusener av små lyspærer.

 

Tilbake på Viva Tiara var det tid for en deilig middag, en stund i salongen for å nyte hva enn hjertet måtte behage, – det være seg øl, vin, musserende vin eller noe sterkere. Ved midnatt kastet vi loss og vi gled gjennom natten nedover Rhinen. På morgenen ble det landhugg i den lille byen Königswinter kjent det flotte slottet Drachenburg.

Etter en guidet tur var det lunsj om bord, mens vi fortsatte seilasen ned til Køln. Der sto besøk til det berømte julemarkedet ved Kølnerdomen på programmet.

Ha god plass i kufferten

Lukten av ingefær fra kaker og krydder fra tradisjonell Gluhwein fylte neseborene, straks vi ruslet inn blant utallige boder. Små boder som solgte både fabrikklagede produkter, men også ekte håndtverk. En enestående mulighet til å kjøpe julepresanger som en ikke finner over alt.

Besøket til julemarkedet ble avsluttet nok en fantastisk middag om bord på Viva Tiara, før vi igjen seilte gjennom nattet på vei til Dusseldorf.

Tekst Terje Engø – terje@magasinetreisefot.no

 

Servering av drikke på julemarked i Dusseldorf
Mange julemarkeder, som her i Dusseldorf, åpner lenge før det blir mørkt. Det er også mindre trengsel da. Foto Terje Engø

 

Flere tusen julemarkeder

Selv om julemarkedene i Bayern holder lukket i år, er det sannsynligvis over tusen andre tyske julemarkeder å velge blant. Noen store, og mange små. I mange byer finner du gjerne ett eller flere julemarkeder i sentrum og ofte flere i bydeler. Mange småbyer og tettsteder har også sine julemarkeder, hvor de som bor der møtes for god drikke, noe spise, for å kjøpe hva enn som er for salg. Men mest av alt drar de på julemarked for oppleve tradisjonell julestemning. 

Dusseldorf

I Dusseldorf finner du flere markeder nært sentrum. Det flotteste ligger ganske nært der du går ombord i Viva Cruises sine cruisebåter. Ofte er det ikke avgang før sent på kvelden, og derved god mulighet til å besøke ett eller flere markeder og selvfølgelig nyte gluhwein.

Gluhweine på julemarked i Dusselforf
Det er god tid for en krus med Gluhwein før elvecruisebåten kaster loss. Foto Terje Engø

Køln

Køln er mye mer enn den majestetiske Kølnerdomen. Byen er også kjent for sine vakre julemarkeder. Er du julemarkedcruise på Rhinen, er dette ett av stedene de fleste legger til for å oppleve ekte julestemning på julemarked ved Kølnerdomen.

Julemarked ved Kølnerdomen
Det mest berømte julkemarkedet i Køln ligger like ved den praktfulle majestetiske Kølnerdomen. Foto Terje Engø

Mainz

Mainz er en by der elven Main renner inn i Rhinen. Her kan du oppleve julestemning og gluhwein på et julemarked med et hundretalls boder. Du kan nyte varm  drikke, spise tyske brattwurst og mange andre tradisjonelle retter. Eller du kan finne gode håndlagede minner.

Julestjerner
Mainz har et stort julemarked med rundt hundre boder. Her kan du kjøpe flotte julestjerner slik som disse. Foto Terje Engø

Koblenz

Koblenz som ligger der elven Mosel renner inn i Rhinen. Byen har mange små julemarkeder og en fantastisk “julehage” oppe på et fjell, i fortet Ehrenbretstein. Bygninger, hus, trær, tuneller er gjort om til et spektakulært lysshow. Her er det selvfølgelig både gluwein og mat å få.

Fort Ehrenbretstein i Koblenz..
Julehagen i fortet Ehrenbretstein i Koblenz er et fantastisk lysshow som delvis foregår inne i tuneller, passasjer og på åpne plasser. Foto Terje Engø

 

Cruiseskipet Viva Tiara

Det gode liv nyter du i salongen
Når du ikke besøker julemarkeder, kan du nyte god drikke i salongen. Foto Terje Engø

Viva Tiara er 110 meter lang, bygget i 2006 og fullstendig renovert i 2020. Det er 76 lugarer med plass til 153 passasjerer.

Viva Cruise sine elvercruise er all inclusive både mat, drikke og tips.

LES MER NEDENFOR BILDE:

Viva Tiara lugar
Ombord på Viva tiara bor du i flotte lugarer. Foto Terje Engø
Nyt god mat og drikke, mens du seiler til neste julemarked. Foto Terje Engø
Viva Tiara ved kai i Koblenz. Ovenfor, på motsatt side av Rhinen, lyser fortet Ehrenbretstein opp. Der er det et fantastisk lysshow i det som kalles en julehage. Foto Terje Engø

Elvecruise med spennende tema

VIVA Cruises, starter opp helt nye cruise i Europa i januar, februar og mars neste år – og blir den eneste elvecruiseoperatør som vil seile hver eneste måned i 2022. Nye temacruise med kunst, kultur og velvære blir introdusert i første kvartal ombord på Viva Tiara, Viva Moments og Swiss Ruby, opplyser rederiet i en pressemelding.

Skipet Viva Tiara ble totalrenovert i fjor og starter med cruiset “Arts, Culture and Culinary Delights” den 20. januar. Det vil bli 13 slike cruise i perioden januar til mars. Cruisene går fra Düsseldorf til Amsterdam, Rotterdam og Antwerpen før den seiler tilbake til Düsseldorf. Hvert cruise er på fire overnattinger. På disse cruisene vil gjestene få sjansen til å besøke blant annet Rijksmuseum i Amsterdam og Museum Boijmans Van Beuningen som Rotterdams mest berømte kunstmuseum. Selvsagt er det også mulighet til å nyte øl- og sjokoladesmaking i Antwerpen. Prisene starter fra 3.500 kr (€ 350) per person i en dobbeltlugar.

Spa og lavkarbo

Viva Moments vil tilby to forskjellige fire-netters cruise på Rhinen. Fokus vil være på velvære og avslapning. Alle cruise starter og slutter i Düsseldorf. Cruiset “Wellness trip Middle Rhine” tar gjestene til karakteristiske tyske byer som Boppard og Bonn; mens reiseruten “Wellness trip Rhein-Main” kommer til å besøke de gamle byene Koblenz, Frankfurt og Speyer. Det er planlagt ni av hvert av disse cruisene. Alle vil ha en mer omfattende mat- og drikkemeny med lavkarbo-måltider, økologisk te og detox-vann; en spa-pakke med gratis 30-minutters massasje inkludert og ubegrenset bruk av trenings- og spa-fasiliteter, og med gratis sykkelutleie og spesielle utflukter. Prisene starter fra 3.900 kr (€ 395) per person i en dobbeltlugar.

Endelig vil Swiss Ruby, som har en kapasitet på kun 88 gjester, tilby en serie “Krimcruise” til Berlin og Düsseldorf. Cruisene som har sju overnattinger, vil ha en rekke forfattere om bord. De vil bidra med spennende opplesninger fra deres kriminalromaner. Prisene starter fra 9.700 kr (€ 995) per person i en dobbeltlugar.

Alle Viva-cruise er all inklusiv, hvilket vil si at alle måltider, samt drikke både til måltider og i salongen/baren, samt minibar i lugaren er inklusiv.

 

Swiss Ruby
Swiss Ruby har "krim-cruise" på programmet neste år. Foto Viva Cruises
Viva Tiara
Viva Tiara er pusset opp og byr på store flotte lugarer. Foto Viva Cruises.
Middelalderbyen Boppard står på Unesco sin verdensarvliste. Foto Terje EngøKlikk på magasinet du vil lese:

scroll to top