Dyrk romantikken i Finland

ROVANIEMI-–-ARCTIC-TREEHOUSE-HOTEL-Fotograf-Antti-Kurola-–-Visit-Rovaniemi.jpg

Fra Arctic Treehouse Hotel kan du nyte himmelens skuespill. Foto Antti Kurola/Visit Rovaniemi

Valentinsdagen nærmer seg og Finland byr på romantiske opplevelser.

Har du noen planer? 

Pakk kofferten og ta en helg Finland, enten med partneren din eller med en venn. 

Her er seks tips om romantiske reisemål i vårt naboland, fra nordlysturer i finsk Lappland til gastronomisk øyhopping på Åland.

Arctic Treehouse Hotel
Drar du til Rovaniemi kan du bro på flotte Arctic TreeHouse Hotel. Foto Arctic TreeHouse Hotel/Visit Finland

Bo midt i skogen i Rovaniemi

En helg i finsk Lappland er den perfekte turen for turtelduene. Her kan du oppleve den lappiske naturen uten engang å måtte forlate hotellrommet. Sjekk for eksempel inn på Arctic TreeHouse Hotel like utenfor Rovaniemi for førsteklasses overnatting, vakkert til blant trærne, og med panoramautsikt over skogen.

Til tross for at du er midt i skogen, er det ikke langt til god mat. På Hanki, sentralt i Rovaniemi, tilbys en spennende blanding av koreansk og samisk mat. Hva med reinsdyrkjøtt og kimchi?

For romantiske aktiviteter kan du også ta turen til Kotatieva vinterpark for å gå på skøyter på frosne stier som snirkler seg gjennom den snødekte skogen

Skal du bo nærmere naturen må du sove ute. Foto Arctic Tree Hotel
Markedshallen i Tampere er Nordens største. Foto Laura Vanzo/Visit Tampere
Lillian Hotel og Kjøkken anbefales om du vil bo godt. Foto Laura Vanzo/ Visit Tampere
Ett av mange lune koselige rom på Lillian Hotell og Kjøkken

En uvanlig reise med venner til Tammersfors

I Finland handler 14. februar ikke bare om forhold. Her er Valentinsdagen, på finsk Ystävänpäivä, også en dag for å pleie forholdet til venner. Så hva med å dra på en vennetur – og hvorfor ikke til Tammerfors?

I «Verdens badstuehovedstad» bor du med fordel på boutiquehotellet Lillan Hotell & Kök. For de beste delikatessene, tar du turen til Nordens største innendørsmarked, Tampere Market Hall. Dette matmekkaet byr på alt fra lokalfanget fisk til internasjonale klassikere.

 

Det er også veldig viktig at du ikke går glipp av det obligatoriske badstubesøket i denne byen; Tross alt er Tammerfors kjent som Finlands badstuhovedstad, og her er et virkelig sjenerøst utvalg av badstufasiliteter.

På Kaupinojan Sauna kan du svette ut  i badstuen, og piske livet inn i kroppen med bjørkekvast og vinterbad i Näsijärvi-sjøen.

Kaupinojan Sauna byr på badstue og bading Näsijärvi-sjøen både sommer og vinter. Foto Laura Vanzo/Visit Tampere
Velg Majamaja og du bor fredelig i skjærgårdsomgivelseemed kort vei til pulserende storbyliv. Foto Vist Finland
Nydelig utsikt å våkne til. så kan du velge å bli her eller dra inn til Helsinki. Foto Visit Finland

Bo i skjærgården like ved Finland sin hovedstad

En tur med noen du liker, trenger ikke å gå til den andre siden av jordkloden. Helsinki ligger en liten flytur unna Norge. Her kan du slappe av midt i den vakre skjærgården og samtidig være tett på storbypulsen.

Unn deg selv en helt avkoblet overnatting på Majamaja, ved de naturskjønne steinete strendene i Finskebukta. I Majamaja er det ikke bare lett å koble av fra hverdagen, – du kan også nå sentrale Helsinki på bare 30 minutter med sykkel.

Vel fremme i byen kan du spise sesongbasert, og du kan bla gjennom en ambisiøs vinliste på Vinkkeli, ett spisested hvor råvarene står i fokus.

Avslutt så dagen med et finsk afrodisiakum, på den lille sjokoladefabrikken Chjoko, før du drar ut til fredfulle omgivelser i Finland sin vakre skjærgård.

Be our next

Edition Partner

 

Let us make a magazine with content promoting your destination or product.

Contact us for further information:

terje@magasinetreisefot.no

I Northern Lights Village kan du oppleve trolske netter med vakkert nordlys. Foto Risto Hamalainen/Visit Levi

Opplev nordlyset fra første rad

Vil du ha følelsen av å ha kommet til verdens ende, anbefales en helg i Levi i Finland. Dette kan være et av verdens beste steder til å oppleve nordlyset. Velg for eksempel  Northern Lights Village.

Med et glasstak som åpner seg mot den kalde stjernehimmelen, og en varm peis i suiten, tilbyr dette hotellet det beste fra to verdener – uten at du å må forlate sengen.

Match så det spektakulære overnattingsstedet med en unik opplevelse på Saamen Kammi. I et samisk torvkammer bygget under jorden kan du nyte tradisjonelt tilberedte samiske delikatesser i koselige omgivelser.

Etter middag, gå ikke glipp av sjansen til å gå en midnattstur i vinterskogen for å nyte stillheten og nordlyset i det arktiske vintermørket sammen med partneren din.

Les også:

Strahovklosteret i Praha er en flott opplevelse

Thailandsk sjømat på sitt beste får du i Cha-am.

Bamberg er øltradisjonenes tyske hjerte 

Lei deg en hytte på øya Klobben. Foto Daniel Eriksson/Visit Åland
Nyt et gourmet-måltid på restauranten Nautical. Foto Mikko Suosukainen/Visit Åland.
Ass Paviljongen byr på både god mat og fantastiske solnedganger. Foto Mikko Suosukainen/Visit Åland
God mat og drikke får du på Ass Paviljongen.

Gastronomisk øyhopping i Finland

For matelskere som planlegger reiser med fokus på mat, er Ålandsøyene et must. En helg på Åland gir deg muligheten til å oppleve det beste Finland har å by på av mat.

Base kan dere ha på øya Klobben på Nord-Åland. Lei en hytte her og møt morgengryet rett ved sjøen. En kort reise sørover fører en til Mariehamn hvor dere finner to suverene restauranter: Nautical og ÅSS Paviljongen.

Hos Nautical står rene, ukompliserte og sesongbaserte smaker på menyen. ÅSS Paviljongen tilbyr på sin side et asiatisk fusjonskjøkken i Izakaya-stil. Her får du også oppleve Mariehamns beste solnedgang.

På vei hjem tar dere en avstikker innom Ålands eneste destilleri, Åland destilleri, for et dypdykk i finsk destillasjonskunst.

Hotel Punkaharju i Saimaa byr på spennende historie i flott natur.
Er du i Saimaa anbefales et besøk til Jarvisydan Lake Spa. Foto Jarvisydan

 

Saimaa – hvor du finner roen

Med rundt 188 000 innsjøer er det ikke rart at Finland kalles de tusen innsjøers land. Mange av disse er i Finlands største innsjølandskap, Saimen. Dette er et område nær den russiske grensen, kjent for sitt spektakulære landskap.

For stressede urbane mennesker anbefales en tur hit om en trenger å finne roen.

Her kan dere blant annet bo i historiske omgivelser på et av Finlands eldste hoteller, Hotelli Punkaharju. Tsar Nicholas I fikk hotellet bygget i 1845.

Hotellet restaurant er også en viden kjent. Retter med sopp er stedets spesialitet. Bor du her kan du ta en dagstur til Järvisydän Lake Spa. Her loves du en «Finnish Lake Wellness Experience» i et spabad bygget på av naturstein. Glem tiden i boblebadet, sammen med noen du liker, mens du nyter en uslåelig utsikt over Saimen!

Tekst til denne artikkel er levert av Visit Finland. Oversettelse Magasinet Reisefot.

Når du er i Saimaa får du straks følelsen av å være i "de tusen innsjøers land". Foto Visit Saimaa
scroll to top