Cruiseferjen Norröna blir en enda bedre opplevelse

Norröna_7-scaled.jpg

Cruiseferjen Norröna fremstår nesten som ny til våren. Klar til å ta deg med på eventyr i Nord-Atlanteren.

Cruiseferjen Norröna som seiler mellom nordspissen av Danmark, Færøyene og Island oppgraderes i vinter. Utpå våren tillater forhåpentligvis smittesituasjonen at vi igjen kan besøke øyene ute i Nord-Atlanteren.

En reise med Norröna er en opplevelse av natur, havets krefter og havets fascinerende lys. Er det sol kan en nyte havluften på dekk. Det er en enestående mulighet til å nyte utsikten over havet, bølgene mot horisonten og himmelen. Flotte solnedganger, regnbyger passeres, – været skifter fra time til time.

Når du nærmer deg øyriket blir det stadig mer tallrike flokker med sjøfugler, og se ikke bort fra at du ser hval som kommer opp i overflaten for å trekke luft. Her og der passerer en fiskebåter som jakter på havets delikatesser.

Flere lugarer og bedre fasiliteter

Cruiseferjen Norröna får et helt nytt dekk og mer plass ute på dekk.

 

 

Etter 17 år blir det et nesten nytt skip som tar deg på besøk til Island og Færøyene.

Administrerende direktør Rúni Vang i rederiet Smyril Line, som eier og driver det store skipet, opplyser at de nå har bruk for flere lugarer, og ikke minst bedre utendørs arealer på skipet.

Cruiseferjen Norröna som er hele 161 meter lang og 33,5 meter bred, var flunkende ny 2003. 17 år er ingen alder for et skip som dette. I løpet av årene som har gått siden skipet var nytt, har det blitt behov for mer kapasitet. Flere vil oppleve de fantastiske øyene i Nord-Atlanteren.

Etter planen skal skipet ferdig oppgradert forlate verftet og ta passasjerer om bord i Hirtshals 6. mars neste år. Da er det bygget et nytt dekk med femti doble lugarer og en helt ny cafe. Det skal også innredes en ny stor salong med sofaer og stoler hvor passasjerene kan slappe av. Siden kravene passasjerene har til komfort om bord på en cruiseferje skal andre deler av skipet pusses opp.

Nyt god mat ombord på cruiseferjen Norröna. Dette er fra skipets buffet.

Et cruise fylt med nytelse

På seilasen kan du nyte gastronomiske opplevelser om bord. I The Diner serveres dagens rett eller du kan velge mellom et stort utvalg av lette måltider. Er du skikkelig sulten kan du forsøke den store eksklusive buffeten i Norröna Buffet. Skulle du foretrekke en ala carte gourmetopplevelse venter restauranten Simmer Dim. Siden kan du roe ned for kvelden i Naust hvor det serveres god drikke mens du lytter til kveldens artist.

Klikk på bildet og les siste utgave av Magasinet på Reisefot – helt gratis

Noe for store og små

Det er også lagt til rette for at barn som kanskje ikke har samme tålmodighet til å skue utover havet. Her er utendørs fotballbane, eget rom med mulighet til å spille Play Station. For de minste er det lekeplass i The Diner med klatreborg, sklie og klatrenett. Det er også kino som viser nye internasjonale filmer, treningsrom, svømmebasseng og badstue. Og vil du ha litt ekstra nytelse, er det utendørs spabad hvor du kan nyte utsikten over havet.

Besøk både Færøyene og Island

Cruiseferjen Norröna seiler ut fra Torshavn.

Neste år kan du få oppleve besøk til de spennende grønne øyene med avgang fra Hirtshals hver lørdag. Fra du skipet kaster loss klokken 16 er en i åpent hav til mandag klokken 07:30. Da ankommer en Torshavn på Færøyene. På ettermiddagen fortsetter seilasen til Seyðisfjörður på østsiden av Island. Der ligger skipet fra tirsdag klokken 09:00 til onsdag klokken 20:00. Deretter er det retur til Torshavn og videre til Hirtshals.

Færøyene ber på vakker og spesiell natur. Dette er fossen Múlafossur nedenfor dalen Gasádalur. Foto Rogerio Toledo/Unsplash.

I sommermånedene er det kort tid i havn i Torshavn og Seyðisfjörður. Det gjør det mulig med avgang både lørdag og tirsdag fra Hirtshals. På lørdag seiler skipet til Torshavn, mens det på tirsdag seiler til både Torshavn og Seyðisfjörður.

Foreløpig er både Danmark og Færøyene «røde» land for nordmenn. Mye kan endre seg til våren når cruiseferjen Norröna er ferdig oppusset og flottere enn noen gang. I sommer har mange lært å feriere i et litt kjøligere klima. Kanskje vil det friste med å oppleve de grønne perlene i vest.

Tekst Terje Engø

Foto Smyril Line

terje@magasinetreisefot.no

scroll to top