Dette koster billetter i sommer

Norwegian-1-scaled.jpg

Norwegian er rimeligere enn SAS på de fleste europeiske destinasjoner. Hva koster billetter dit du skal?

Dette koster billettene i sommer! Prisene vil nok overaske mange reiselystne. Det har i media blitt varslet svært dyre billetter når flyselskapene åpner opp sine forbindelser. Magasinet på Reisefot har sjekket hva prisene til utvalgte feriemål i juli og august. Blir det rimelig eller dyrt å fly?

Dette koster billetter fra Oslo:

Dette koster billetter ifølge nettsidene til flyselskapene. Prisene er laveste pris for minimum sju dager. Tabell Magasinet på Reisefot.

SAS, Norwegian og Wizzair tar deg gjerne med på ferie til mange kjente feriemål. Prisene er absolutt ikke avskrekkende. Spesielt  om du ikke skal reise i Norge. I prisene har vi ikke tatt med bagasje. Prisene for bagasje er nøyaktig det samme som før Covid-19 lammet flyvirksomheten.

SAS og Norwegian er enklest å sammenligne. Vi har også tatt med Wizzair i oversikten, selv om selskapet er komplisert å sammenligne med. De har en smørbrødliste med tillegg og gebyrer for ulike tjenester.

Wizzair konkurrerer med SAS og Norwegian på to av destinasjonene i oversikten. For begge destinasjoner er de klart det rimeligste alternativet. Også om en legger til ulike gebyrer. For de fleste andre reisemål er Norwegian en del rimeligere enn SAS.

Priseeksemplene i tabellene er ikke på faste datoer, men billigste utreise og returreise i henholdsvis juli og august. Det kan være billigere om en kombinerte utreise på billigste dato i juli med retur på billigste dato i august.

Det kan være mye å spare om en er fleksibel med avreisetidspunkt. Eksempelvis koster tur/retur Barcelona med Norwegian i juli fra 2620 kroner. Reiser du i desember koster billettene 998 kroner.

Dette koster billetter til Europa

Med litt god planlegging koster billetter kanskje det samme eller mindre enn før. Sammenlignes priser må en alltid sammenligne priser i samme perioder. Alle priser er hentet innenfor en tidsramme på to timer. Søkes det en dag eller to senere koster billettene nødvendigvis ikke det samme. Er reiseinteressen fremover stor kan prisene fort øke. Da må selskapene sloss om å fylle flyene må de til lavere priser.

Les også: Det finnes trygge land å reise til

Les også: Island har åpnet grensen for nordmenn

Flyreiser i Norge kan fortsatt virke relativt dyre. Her koster billetter generelt mer enn billetter til utlandet. Prisene for innenlands reiser er ikke preget av gode «sommertilbud». Norske myndigheter betaler for å holde en del fly på vingene. Det presser nok prisene litt oppover, siden det neppe ta seg bra ut om denne finansieringen ble brukt til å senke priser. Samtidig åpnes det nå opp flere ruter i Norge, og det er stor usannsynlighet for at det etter hvert blir lavere priser.

Dette koster billetter om du skal reise i Norge

Prisene er hentet på selskapene sine nettsider. Tabell Magasinet på Reisefot

 

 

scroll to top