De fleste foretrekker en uke

mallorca-1-apollo-scaled.jpg

Mallorca er fortsatt en vinner blant familier med og uten barn, enten en vil være der en eller to uker. Foto Apollo/

En overnatting er for lite, og en måned er for lenge for de fleste som reiser på ferie.

Tekst Terje Engø

Epost: terje@magasinetreisefot.no

 

Fire av ti dansker foretrekker at en utenlandsreise varer en uke, viser en undersøkelse foretatt av Apollo. Det er grunn til å tro at ønskene til reiselengde er ganske like blant nordmenn.

Kofferten er pakket og en er klar til avreise. Sjansen for at det er pakket nøyaktig syv par sokker, syv par truser og vattpinner nok til en uke er stor, skriver Apollo.

Undersøkelsen som er gjort blant 1000 dansker viser at det er flere i hovedstadsområdet som foretrekker en lengre reise enn ellers i landet. Hele en av fire beboere i hovedstaden foretrekker ferie med to ukers varighet, mens det mindre enn en av fem av befolkningen utenfor hovedstaden som foretrekker to uker.

Dubai er ikke det typiske charterreisemål. Men Apollo og andre har pakketurer dit. Foto Apollo/Media Commons

Færre dager for barnefamilier

Undersøkelsen viser også at mens 46 prosent av dem som har hjemmeboende barn foretrekker en uke, er det redusert til 40 prosent for dem som ikke har hjemmeboende barn. Apollo har ikke i det offentliggjorte resultatene sagt noe om undersøkelsen viser om flere vil være lengre borte om de vet det er tilrettelagt med barnepass, barneklubb og andre barneaktiviteter på feriemålet.

Pakkereiser til eksotiske reisemål

Sannsynligvis bekrefter undersøkelsen at «charterferie» er det perfekte for familier med barn. Det blir straks mer komplisert og anstrengende om en ikke er veldig reisevant, å sette sammen sin egen reise med rutefly og hoteller. Bare det å finne fornuftig prisede familierom kan enkelte steder være vanskelig. Selv om mange har oppdaget glede i å komponere egne reiser, er det nok fortsatt det enkleste valget for barnefamilier å velge pakker fra reisearrangørene.

Charterferie er etterhvert blitt et litt misvisende begrep som forveksles med pakkereiser. Apollo og andre reisearrangører sender i stadig større grad sine reisende med rutefly. Derfor står også stadig flere eksotiske reisemål som Dubai, Karibiske øyer og Zanzibar i Afrika på programmene.

scroll to top