Caipirinha med PITÚ Premium Cachaça mens du venter

Skjermbilde-260.jpg

Kjøp en flaske Pitu Premium Cachaga og lmix en god Capirinha. Foto Pitu.

En god caipirinha krever godt brennevin som PITÚ Premium Cachaça. Mexico har tequila, Amerika har bourbon og Russland har vodka. Brasil har cachaça (uttales kah-shaa-sa). Brennevinet er Brasils flytende nasjonalskatt og hovedingrediens i landets nasjonaldrink – caipirinha.

Caipirinha

Mest kjent er cachaça for sin rolle i den brasilianske cocktailen Caipirinha. Cachaça et krydret, søtt og fruktig brennevin destillert fra gjæret sukkerrørsaft.

Ifølge loven kan cachaça kun produseres i Brasil. PITÚ er blant de aller mest kjente variantene av det brasilianske brennevinet cachaça.

En Capirinha mens du venter

Fortsatt er mulighetene til å reise til Brasil begrenset på grunn av norske reiseråd og flere norske forsikringsselskaper sin uvilje til å forsikre deg på reiser. Trøsten er at du kan oppleve litt av smaken av Brasil ved å invitere gode venner på ett glass Caipirinha, mens du venter på at verden åpner opp.

Destillerer gjæret fersk sukkerrørsaft

Cachaça er et brennevin som ofte sammenliknes med rom – men forskjellen er ganske stor. Cachaça og rom er begge destillert fra sukkerrør. Men de fremstilles gjennom litt forskjellige prosesser.

Teknisk sett kan cachaça kun lages i Brasil av fersk sukkerrørsaft, som er gjæret og enkeltdestillert. Rum, derimot, kan lages hvor som helst, og produseres vanligvis av melasse, et kokt biprodukt av sukkerproduksjon.

Smaksopplevelsen oppleves også annerledes. Rom er oftest mer krydret og karamellisert, mens cachaça er fruktigere og renere i smaken!

PITÚ Cachaça siden 1938

PITÚ Cachaça har en lang og stolt historie. Det er blitt produsert i Brasil av Engarrafamento PITÚ siden 1938. Da selskapet lette etter et egnet navn, ble de raskt enige om «PITÚ».

Navn etter en ferskvannsreke

PITÚ er en ferskvannsreke som lever i elvene i Brasil. I den såkalte PITÚ-elven, som ligger nær destilleriet, er forekomsten av denne ferskvannsreken svært høy og derfor fikk selskapet navnet PITÚ!

 

 

En fruktig mild caipirinha

PITÚ er fremstilt av 100 prosent ren saft fra sukkerrør dyrket i Massapê i Pernambuco-provinsen nordøst i Brasil. De grønne sukkerrørene høstes, knuses, kuttes,¨moses og destilleres. 

Dette brennevinet har høy alkoholprosent, noe som bidrar til å bevare den karakteristiske syrlige sukkerrørsmaken. Den fruktige og tørre smaken basert på én enkelt ingrediens bidrar til PITÚs unike kvalitet, og er det perfekte utgangspunktet for en fruktig, mild caipirinha og andre tropiske cocktails.

Les også:

Tysk vin på UNESCOs verdensarvliste

Gode viner for lange og korte turer

 

Tekst Pressemelding fra Altia/Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

sssss

Oppskrift på Caipirinha

1 lime i små biter

3 ts lyst brunt sukker

Knust is

4 cl cachaca

Serveres i et vanlig glass, Press bitene med lime og sukker i bunnen av glasset. Det bør fylle fra en tredjedel til halve glasset. Fyll på med Pitu Premium Cachaca eller annen cachaca og rør godt for å blande ingrediensene.

Lær mer om å Caipirinha og Pitu cachaga her.

PITÚ Premium Cachaça do Brasil

Tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

PITÚ Premium Cachaça do Brasil 

Varenummer 13177601

Pris 389,90 kr

Volum 700ml

Alkoholinnhold 38 %

scroll to top