Bruk vinteren til skiferie i Hellas

Parnassos_DSC6146.jpg

Skiferie i Hellas er virkelig noe du bør forsøke.

Få tenker på å dra på skiferie i Hellas. Dette skjønne landet forbinder de fleste med sol, bading, vakre strender, turkisblått vann, vin og god mat – ikke snø og ski. Vi dro dit for å gå på ski.

Det knitret i høyttalersystemet på flyet: «Velkommen til Athen» sier kapteinen. Vi har landet i Athen!  Vi skal på ski i Hellas!

 

Skiferie i Hellas
Skiområdet Parnossos hvor du kan dra på skiferie ligger rundt 1600 meter over havet.

Fra hotellet vårt har vi en magisk utsikt over Athens stolthet, Akropolis, som er så utrolig vakker og opplyst i skumringen. Det er som om vi nesten kan føle og ta på det historiske suset.

Det er tidlig morgen, og vi bestemmer oss for å besøke Akropolis før vi reiser videre for å oppsøke skibakkene. Å kunne underverket dette på nært hold er magisk. Dette er et verdensarvsted som Hellas forvalter med stor kjærlighet. Under vårt besøk pågikk det en større restaurering. Dette arbeidet vil fortsette i mange år for å bevare dette fantastiske verdensarvstedet. Selvsagt trekker oppussingen litt ned i opplevelsen, men oppveies av gleden ved å se fortidens storhet bli tatt av på.

Plaka – hjertet av Athen

Etter besøket på Akropolis rusler vi gjennom Plaka. Bydelen Plaka beskrives gjerne som hjertet av Athen. I de små smugene er det mange fine butikker og tavernaer. Vi har vanskelig for å velge ut en taverna for å innta et godt måltid. Sammen bestemmer vi oss for en klassisk løsning! la oss lage en klassiker! Vi skal velge en taverna der de fleste gjestene er grekere.

Det bestemt, velger vi tavernaen med flest grekere, og vi blir ikke skuffet. Maten er rett og slett en nytelse for guder. Noen som kan ha blitt skuffet over oss som gjester er sannsynligvis eieren.

Skibakker, Hellas
De fleste forbinder Hellas med alt annet enn skiferie. Men er er mange flotte skibakker.
Snø, ikke solrike strender og glitrende havvann, men glitrende snø. Hvorfor ikke forsøke en skiferie i Hellas?
Snø, ikke solrike strender og glitrende havvann, men glitrende snø. Hvorfor ikke forsøke en skiferie i Hellas?
Det er 14 heiser som tar deg opp til 19 preparterte løyper og alpinbakker.

For vi spiser ikke like mye som grekerne. Vår servitørs kommentar var beskrivende da vi la inn bestillingen vår; – er det alt? Ja, svarer vi i kor, og han bare rister på hodet som om vi er dumme turister. Hvilket vi vel på sett og vis er. Vi ser forsiktig på bordet ved siden av ham, og forstår hvorfor han stilte spørsmålet. Der er det overdådig med mat.

Sjarmen ved å spasere i Plaka er de små detaljene. Her er det fleste tavernaene dyrevennlige. Enten du er gjest eller ikke, er dyrene velkomne for vann og snacks ute.

Skiferie i Hellas

Parnassos er vårt mål og formål for denne turen. Vi skal på skiferie i Hellas. Om ikke annet, en kort ferie for å oppleve noe spesielt. Parnassos er Hellas største skiområde.

Parnossos ligger 1600 meter over havet, med en topp som når hele 2250 meter over havet. Selvfølgelig kan ikke Parnassos konkurrere med skisteder som St. Anton eller Chamonix, men for et land kjent for sol, strand og badeliv, er Parnassos en stor, nesten eksotisk overraskelse.

De 14 heisene tar deg enkelt opp til + 19 preparerte bakker som er alt fra enkle å kjøre til bakker for de viderekomne alpinistene. Med nysnø er det fantastiske bakker er å sette utfor. Dessverre var det ingen nysnø når vi kom på besøk. Føret var heller isete i bakkene, og utstyret vi leide var kanskje ikke det beste. Men bare følelsen av å ha gått på ski i Hellas er magisk, så sett den på din “bucket list”.

På skiferie i Hellas bor du i Arachova

Hvis du er ute etter afterski i Parnassos, så må vi skuffe deg. Det er ingen. Dette er fordi det er ingen hoteller i området hvor du kan tilbringe dagene på skiferie i Hellas. Alle bor i den sjarmerende lille byen Arachova. Her tar du bilen etter en dag på ski for å møtes på tavernaene.

Arachova er en veldig koselig liten landsby som om vinteren blir til et fristed for rike og hippe grekere fra Athen. Hvis Mykonos er sommerparadiset, så er Arachova vinterparadiset. Utvalget i butikkene er tydelig – eksklusive merker og lokalprodusert mat av meget høy kvalitet. De små butikkene som selger lokalprodusert ost og oliven er en drøm for en gourmet.

Overalt er det tavernaer hvor skiløpere samles. Latter og skåling og snakk om dagens opplevelser, er det som opptar de fleste. Vi forstår hvorfor Arachova er populært. De sjarmerende små smugene, butikkene, tavernaene og ikke minst den guddommelige maten. Legg så til nærheten til både Athen, Parnassos og Delphi.

Tavernaene i Arachova er fulle av skiløpere som nyter solen. Arachova er en vakker by som ligger i fjellene.

Hvis du skal spise i Arachova, vil vi på det sterkeste anbefale Taverna Babis. En utrolig koselig lun taverna med fantastisk mat. Her får smaksløkene danse i nydelige aromaer. En perfekt avslutning på en dag hvor du har vært på skiferie i Hellas.

 

Afterski i Arachova, Hellas
Afterski i Arachova er ikke helt som afterski på Geilo.
Arachova, Hellas
Arachova ligger bare ti kilometer fra Delfi.

Denne artikkelen er levert av

www.firstclassmagazine.se

Tekst og foto Mauro Rongione

Oversettelse Magasinet Reisefot

terje@magasinetreisefot.no

Vi forstår at Babis er populært. Mr Babis som driver tavernaen er en ekte gresk mann som vet hvordan han skal sørge for at gjestene får en god opplevelse..

Vår vert for kvelden er Mr Ioannis Stathas som er ordfører i Arachova. Han spør oss om vi skal besøke Delfi, som er nabolandsbyen. En stillhet råder, og blikk utveksles. Ok, sier Mr Ioannis Stathas med bestemt stemme – jeg tar dere dit i morgen – dere kan ikke gå glipp av dette når du er i Arachova. Med det sagt, sier vi god natt og gleder oss til i morgen.

En skiferie i Hellas kombineres med besøk til Delfi 

Ifølge gresk mytologi er Delfi verdens sentrum. Delphi var i antikken et av de mest kjente stedene for tilbedelse av guden Apollon og hans orakel.

Vi begynner vårt besøk i Delfi med å beundre utsikten over olivenlundene nede i dalen ovenfor den vakre Korinthbukten. Dette er så utrolig vakkert at vi blir stumme av beundring.En

Det historiske tempelet i Delfi er en enestående opplevelse. Nok en gang føler og opplever vi historiens sus. Når du vandrer rundt i de gamle ruinene fra antikkens Hellas, kan du fortsatt se restene av det store Apollon-tempelet.

Det lokale markedet i Delfi tilbyr et rikt utvalg av ferske produkter for enhver smak. Mange tradisjonelle produkter produseres også i Delfi, inkludert høykvalitets olivenolje, vin og meieriprodukter. Osten som selges kommer fra den nærliggende byen Arachova, og er veldig populær i Delfi. En skitur i Hellas kan med andre ord kombineres med både matkultur og besøk til Delfi.

For mer info: www.visitgreece.gr

LES OGSÅ:

Dette koster Hellas i September

Norwegian flyr 53 ruter i sommer

Akropolis er et imponerende skue, selv om det foregår restaureringsabeide.
Akropolis, Helles
Akropolis kan besøkes i kombinasjon med en skitur.


Klikk på magasinet du ønsker å lese:

scroll to top