Blomstrende opplevelser i Thailand

148640210_155990223002096_1531972669669092328_n.jpg

Vakre enger med lavendel finner du i parken Chateu Chili. Foto Chateu Chili.

Nå er det snart tid for å oppleve Thailand. Landet er så mye mer enn flotte strender, et fantastisk kjøkken, smilende gjestfrie mennesker og imponerende templer. Det er også et sted de med interesse for blomster kan finne opplevelser.

Tekst og foto Dag Ekeberg

Velstående folk fra Bangkok og andre byer i Thailand har under pandemien søkt ut av Bangkok og bort fra virusrestriksjoner, til steder som nasjonalparken Khao Yai og Wang Nam Khiao.

Her har det under pandemien mange nye resorter, blomsterparker og trendy kafeer. Når vi nå nærmer oss en slutt på pandemien, er dette et sted du kan planlegge å besøke.

Distriktet Mu Si ligger rett nord for den store nasjonalparken Khao Yai. Derfor kalles gjerne hele distriktet litt upresist for Khao Yai.

Her holder turistnæringen åpent tross virussituasjonen, for de er ikke så avhengig av utenlandske turister. Området er mektig populært blant de øvre sjikt av innenlandske turister, ikke minst sosieteten i Bangkok.

Les også: Thailandsk sjømat på sitt beste får du i Cha-am.

Chateu Chili byr på duftende vakker lavendel så langt øyet kan se.
Dette markedet heter Thai Samakke Market, og er ett av mange makreder i området.
Interessert i roser som vokser i Thailands varmeklima, så oppsøker du Rose Garden Center Pana.
Benjamat er en kommunal blomsterpark.
Chateau Chili er et flott sted å posere i vakre omgivelser.
Det er mulig å kjøpe blomster, grønnsaker og andre tind på Chateau Chili sitt eget marked.
Den nye blomsterparken Chateau Chili sine enger med lavendel deles flittig på sosiale medier.

Kjølige netter, kafeer og blomster i Thailand

Her er det kjølig om natta på «vinteren», og det er noe thaiene liker. Klimaet gjør det også mulig å dyrke det som for Thailand er litt eksotiske blomster, som lavendel og asters. 

På kafeene spiller de vestlig jazz som bakgrunnsmusikk. Folk ankommer i BMW og Mercedes og kjøper «Italian Soda» til 150 baht og knøttsmå kaker til tilsvarende pris. Det er dyrt til Thailand å være. For turister fra utlandet er det ingen skremmende pris. Men de fleste turister som kommer hit, vil nok komme i forbindelse med et besøk til nasjonalparken. 

En kopp kaffe og noe å bite i

88 Coffee er et populært sted som ligger ved en liten foss. Da vi var tilstede holdt de på med filming av en såpeopera der. Mange av landets såpeoperaer har scener filmet i Khao Yai.

Bucolic Cafe og Tara Cafe er to andre populære kafeer. Vi snakket med eieren av Tara Cafe. Hun kunne fortelle at hun startet opp for noen få år siden med kun et par medhjelpere. Nå jobber det flere titalls ungdommer der, og kafeen utvides stadig. Det er en artig blanding av jungel og gamle bruksgjenstander, som sykler, skrivemaskiner, vannpumper etc.

Lavendel så langt øyet rekker

Labaris hotell har et imponerende hageanlegg, med et imponerende svømmebasseng som snor seg rundt om i hagen. Vannet var iskaldt, siden nattetemperaturen i Nordøst-Thailand lå godt under 20 grader.

Wang Nam Khiao ligger en snau times kjøretur østover, på grensen mot nasjonalparken Tub Lan. Dette var et in-sted for noen år siden, men mange resorter har forfalt. Det er imidlertid folk som jobber for å konkurrere med Khao Yai igjen.

Ikke minst gjelder dette blomsterparker, for eksempel Benjamat, som er kommunalt drevet, og den nyåpnede Chateau Chili med lavendel så langt øyet rekker. De åpnet porten 1. februar og bilene sto å kø på støvete grusveier for å få med seg dette synet. Er du interessert i blomster og skal på reise i Thailand, er det verdt å ta en stopp her.

Les våre magasiner GRATIS

Magasinet Reisefot  utgave 2

Magasinet Reisefot utgave 1

scroll to top