Billige flybilletter i høst

Vinter-1-scaled.jpg

Mange har sol, varme og salt sjø på programmet i den kalde årstiden. Nå er det gode priser på fly til mange reisemål. Foto Terje Engø

Det er billige flybilletter i høst til mange feriemål. Kan du reise i september før vinterferien starter i slutten av måneden, er det mange gode tilbud.

Blir ikke flere land deklarert som røde, er det mange spennende priser på billige flybilletter til steder som Tyrkia, Hellas, og ikke minst Spania om status igjen endres til grønt. Også Dubai kan du få til en god pris. Det samme med Nice, for ikke å snakke om Thailand. Her finner du noen av de beste prisene!

Alle priseksemplene over billige flybilletter i høst er gjeldende per 31. august og hentet via søkemotorer og flyselskapene sine nettsider. Magasinet på Reisefot har utelatt i oversiktene utelatt priser som innebærer overnatting i forbindelse med bytte av fly.

Spar penger på bagasje

I prisene inngår normalt ikke bagasje. Siden selskaper som KLM, Air France og Lufthansa har begynt å oppgi sine priser uten bagasje inkludert, er prisene i oversikten sammenlignbare mellom flyselskapene. Men selv om det er billige flybilletter skal det godt gjøres å kunne reise for den oppgitte prisen.

Når du bestiller, kan det være fornuftig å sjekke hva bagasje koster hos ulike selskaper. Det er også måter å spare inn kostnaden ved en koffert. Trenger dere som par to kofferter på utreise? Eller kanskje holder det med en koffert og en stor lett bag pakket i kofferten. De fleste har mer med seg hjem enn hva de har på utreise. Svært mange har også med seg mye klær og ting og tang de ikke bruker. Hvorfor ha med en tung flaske sjampo? Det kan være den som tipper vekten slik at du må ut med 100 – 200 kroner for en kilo overvekt.

Dyrt for en ekstra koffert på flyplass

Uansett husk at det dyreste er å stå i innsjekking med mer bagasje enn hva du har betalt for. Da blir billige flybilletter raskt dyre.

Skal du eksempelvis til Gran Canaria koster det hos Norwegian 180 kroner per vei om du skal ha med en koffert på 23 kilo. Kommer du til flyplassen og sjekker inn en ekstra koffert til Gran Canaria koster den 650 kroner per strekning. Flere andre flyselskaper tar atskillig mer for en koffert enten den er sjekket inn på forhånd eller på flyplass. Er det den ene kofferten som er for tung, kan det bli enda dyrere. Da betaler du som oftest 100 – 200 kroner per kilo for overvekt.

Lave priser på flybilletter til Antalya

Slik kan dagene ofte nytes mens julen ringes inn. Antalya er nydelig hele året. Foto Terje Engø

Det er lave priser på flybilletter til Antalya i Tyrkia. Legger en prisene til grunn kan Tyrkia bli en vinner om reiserådene endres. To flyselskaper konkurrerer hardt om passasjerene fra Norge. Men når dette skrives vil du fortsatt bli ilagt 10 dager karantene ved retur til Norge. Det betyr ikke at det er mer smitte i Tyrkia enn mange land som det er åpnet for reiser til.

 

Se prisene til Tyrkia her

 

 

Skiftende reiseråd rammer Kanariøyene

Gran Canaria tilbyr fjell, strand, sanddyner, et fantisk uteliv, nydelige restauranter og et behagelig klima. Dette er sanddynene i Maspalomas. Foto Unsplash.

Utenriksdepartements reiseråd har skiftet og endret priser og tilgjengelighet på billige flybilletter om en vil til spanske destinasjoner. Vi har bare sett på prisene til Gran Canaria. At det plutselig ble innført karantene etter en kort åpning for karantenefri reiser til Spania, har medført at priser og tilgjengelighet til Gran Canaria har endret seg.

 

Se prisene til Gran Canaria her

 

 

 

Prisene til Hellas skremmer ikke

Det er nå god plass på Kreta sine vakre strender. Foto Vladimir Carrer

Hellas har blitt et virkelig «hot» feriemål for unge som eldre, enslige som familier. Få lavprisselskaper har satt i gang et omfattende program til greske destinasjoner. Likevel er det billetter i september til priser som ikke burde skremme noen.

Se prisene til Hellas her

 

 

 

 

Billige flybilletter til Thailand

Om innreisereglene endrer seg til september venter flotte reisemål som her, – øya Koh Lipe. Foto Terje Engø

Thailand får du på billigsalg om du velger rett selskap. Men om du kan komme inn i landet er fortsatt usikkert. De har foreløpig ikke åpnet opp for vanlige turister. Men det er ingen tvil om at prisene på flybilletter til Bangkok virker fristende.

Se prisene til Bangkok her

 

 

 

Dubai er rimeligere enn mange tror

Dubai er store flotte rene strender, gode hoteller til overkommelige priser, shopping og spennende opplevelser. Foto The Lazy Artist Gallery

Flyselskaper, hoteller og myndighetene i emiratet Dubai vil gjerne ha deg på besøk. De har gjort et omfattende arbeid for å gjøre landet til en sikker og trygg destinasjon. Mange forbinder Dubai med høye priser. Men for de fleste ting er ikke Dubai dyrt. Mens alkohol har norske priser, er mat halve prisen. Og flotte hoteller får du til svært gode priser.

 

Se prisene til Dubai her

 

 

 

Den franske riviera til god på pris

Nice er en spennende by om en søker gode restauranter og bademuligheter kombinert med storby. Foto Pierre Blachè

Nice har vært et foretrukket reisemål for langweekend for mange nordmenn. Her venter det en stor strand, en porsjon fransk nostalgi blandet med luksus. Her er små rimelige restauranter og dyre nattklubber. Mest av alt er det et stort tilbud som gir muligheter for alle. Trenger en om rolige stille dager ligger vakre pittoreske Villafranche-sur-mer like ved. Vil en blande seg med den rike elite og jetsettere, så er veien kort til fyrstedømmet Monaco.

Se prisene til Nice her 

 

 

 

Det er viktig å huske at flypriser varierer fra dag til dag, avhengig av etterspørsel. Prisene Norwegian tilbyr til Antalya blir neppe lavere. Om en venter med å kjøpe billetter kan det bety at prisene stiger. Men for noen destinasjoner kan det også bety at flere flyselskaper setter opp flyvninger. Da kan prisene falle.Gjeldende reiseråd er ikke basert på smittefare, men politiske vedtak. Mange reisemål utenfor EU/EØS er like sikre som de som nå er gitt grønt lys av norske myndigheter. Dette er Folkehelseinstituttets oppdatere oversikt.

Klikk på bildet og få dette flotte reisemagasinet gratis:

Svært billige flybilletter kan ha en bakside

Er du villig til å tilbringe en natt på en flyplass underveis til et reisemål, kan du få svært billige flybilletter i høst. Wizzair og flere andre lavprisselskaper tilbyr svært lave priser. Dessverre er det så mange tillegg at det raskt blir dyrt om en ikke har bagasjen i lommene. I mange tilfeller innebærer disse i tillegg overnatting både på utreise og returreise.

Siden de fleste da vil overnatte på et hotell, har vi valgt å ikke da disse prisene med i oversiktene. Det er også verdt å merke seg at en del av prisene er direkte flyvninger. Selv et bytte av fly på en flyplass kan raskt bli dyrt om en skal vente noen timer.

Eksempelvis gjelder dette Dubai og greske reisemål. Sannsynligvis blir flere og flere reisemål åpnet opp utover høsten. Siden mange finner det mer behagelig å slippe å bytte fly, i tillegg til at mange vil se færrest mulig flybytter som en måte å beskytte seg mot Covid-19, vil direkte flyvninger nok være dyrere selv om antall kilometer en flyr gjerne er færre.

Les også: Ett selskap gir deg gyldig reiseforsikring til utenlandstur

Tekst Terje Engø

terje@magasinetreisefot.no

scroll to top