Besøk Niederegger i Lübeck om du liker marsipan

dreamstime_xl_192539808.jpg

Se etter merket Niederegger om du skal kjøpe marsipan i Lübeck. Det er en kombinasjon av lang tradisjon og kvalitet.

I Lübeck i Nord-Tyskland får du marsipan, så god at den har gjort byen berømt. Midt i hjertet av Lübeck ligger Cafe Niederegger, butikk, stedets marsipanmuseum og som navet sier kafe. Stedet er verdensberømt blant de mange som elsker marsipan. Bli med Magasinet Reisefot på besøk til Niedereggerk

Ta deg tid til å nyte ett, gjerne flere stykker, med fantastisk marsipankake.

Tekst og foto Tove Randi Rasmussen

Niederegger Mazipan ble skapt av den tyske konditoren Johann Georg Niedergger, helt tilbake i 1806. I det trivelige huset midt i Lübecks sentrum, kan du nye kanskje verdens beste marsipan

I 1.etasje kan du slippe deg løs og kjøpe marsipan til dine nære, gode venner og selvsagt deg selv. Rusler du opp en etasje kommer du til kafeen, og fortsetter du opp til tredje etasje finner du et museum hvor du kan lære om marsipan. Du kan også se et utall av imponerende kunstverk laget av marsipan.,

En bugnende kakedisk

Cafeens er har et stilig interiør som får tankene til å gå tilbake til den gang det nok var velbemidlede kvinner i byens overklasse som gikk på kafe. Interiøret er gammelmodig utforming med hvite duker på bordene. Servitørenes er korrekt antrukket, og servicen er pertentlig.

Stemningen, følelsen av å være satt tilbake til begynnelsen av forrige århundre, gjør et besøk hit til en spesiell opplevelse.

Lubeck Air
Se nærmere etter på vindusutstillingen og du ser at kunstverket er laget av marsipan.
Her er det bare å handle, til nære som venner.
En ekte marsipanskute.

Deilig Nusstorte

Den gedigne kakedisken får tennene til å løpe i vann. Å bestemme seg hvilken marsipankake en vil spise, er ikke enkelt når utvalget er stort. Valget falt omsider på en Nusstorte – en marsipankake med nøtter. Riktignok har ikke denne marsipankaken et like fargerikt utseende som mange av de andre kakene i disken.

Men for en himmelsk smaksbombe kaken var, akkompagnert av en kopp sort kaffe. En sann nytelse. En nytelse av slike dimensjoner at det ble nytt besøk og et stykke til Nusstorte dagen derpå også.

I tillegg til den bugnende kakedisken kan du innta både frokost, brunsj eller en drink i Cafe Niederegger. Her har de også en meny med tradisjonsrike tyske matretter. Kafeen er åpen fra klokken 09:00 – 19:00.

Marsipanens historie

Omgitt av en søtlig marsipanduft kan du i byggets tredje etasje lære om marsipanens historie, og også om hvordan den lages. Museet tar oss gjennom mandelens historie tilbake i Orienten og frem til dagens Lübeck. Her er det utstilt mange flotte kunstverk laget i marsipan. Mange er kunstverk med en utrolig detaljrikdom.

Det er nesten utrolig å tenke på at dette er marsipan.

Kjøp luksusmarsipanen med hjem

Mett av deilig marsipankake og marsipanens historie går ferden ned i butikken. Her er det mer enn trehundre ulike produkter. Det er bare å plukke med seg av luksusmarsipan, utformet som en fisker, hjerter, klokker, bygninger, blomster, – for å nevne noen. Det er høyt innhold av mandler og lite sukker, som gjør den eksklusiv.

Her bugner det av konfektesker i ulike størrelser, – nougat, praliner, lys eller mørk sjokolade sammen med marsipan. En kan bli overveldet av inntrykkene. Det er lurt å gå flere runder for å få med seg mangfoldet av produkter, slik at en får kjøpt de beste godbitene med hjem. Og det kan være lurt å planlegge, for marsipan kan være flotte presanger til mange anledninger.

LES OGSÅ:

Wismar – opplevelser ved Østersjøen

Reis enkelt og direkte fra Bergen med Lübeck Air

 

Nydelige håndlagede biter med marsipan.
Disse store personlighetene laget i marsipan får du se i museet.
banner lubeck air

Opplev også:

Schiffergesellschaft i Lübeck

Les mer HER

Lübeck

Opplev også:

I fotsporene til Beatles

Les mer HER

 

Innholdet i artikkelen fra Niederegger er laget i forbindelse med en reise sponset av Lübeck Air og  tyske turistmyndigheter og hotellet. Niederegger er ikke en av sponsorene.

scroll to top