Spennende nattmarked du må besøke

Asiatique-1-scaled.jpg

Asiatique The riverfront er et spennende nattmarked i Bangkok.

Et spennende nattmarked du må besøke er Asiatique: The Riverfront» i Bangkok. Det er et marked fullt av historisk sus med forbindelser til Norden. Her finner du suvenirer som passer de fleste reisebudsjett, restauranter som serverer thailandsk og internasjonal mat. Her kan du nye utsikten når blåtimen senker seg over skyskraperne.

«Asiatique: The Riverfront» er ikke bare et spennende nattmarked, men en attraksjon og opplevelsespark. Thailendere elsker markeder. Derfor er det nattmarkeder, morgenmarkeder, dagmarkeder, og weekendmarkeder. Og det er egne markeder for hver eneste dag i uken på de fleste større steder i landet.

Det enorme markedet er delt opp i fire «distrikter». De fleste butikker og restauranter ligger i de gamle pakkhusene til Det Østasiatiske Compagni.

Her finner du det meste

Hva du finner på «Asiatique: The Riverfront», finner du også andre steder i Bangkok. Kanskje billigere til og med. Men du finner ikke et så stort utvalg samlet på ett spennende nattmarked noen annen plass i millionbyen. Skal du kjøpe en presang eller noe som kan være et minne, vil du finne det her. Det store problemet er nok heller om du klarer å bestemme deg i det enorme mylderet av små «butikker».

Små spisesteder finnes det mange av. Vil du heller finne en mer eksklusiv restaurant, er det mange av de også.

 

 

 

 

 

Myriade av butikker og boder

Til sammen er det over 1500 butikker og boder, i tillegg til 40 serveringssteder og forskjellige underholdningstilbud. Det vil si, – forutsatt at de alle overlever Corona-nedstengningen. Markedet er nå midlertidig stengt, og vil ikke åpne igjen før Thailand igjen åpner sine grenser.

 

Opplev en spennende reiser med seilskuter. Les magasinet gratis her.

 

Det er neppe grunn til å frykte for markedets fremtid. Thailandske markeder er alltid en levende organisme. Noen boder og butikker forsvinner. Andre som tror de har funnet det perfekte produkt, eller den perfekte idè, tar over. Thailand er et land av utallige små kremmere med drøm om å bli rike. Derfor vil et spennende nattmarked som dette overleve.

Suvenirer finner du av alle slag. Hva med en t-skjorte.

Spennende nattmarked med historisk sus

En ting finner du ikke på noe annet thailandsk marked, – den historiske susen. Foran pakkhusene, mot elvebredden, vil du se at det står «The East Asiatic Company Limited» – eller det Det Østasiatiske Compagni som selskapet het på dansk.

Det er lett å bli sårbeint på det store markedet. Da kan det være saliggjørende å la fisk rense og massere dine ømme føtter.

Åtte år siden markedet åpnet

Asiatique: The Riverfront åpnet i 2012. Nå er det som nevnt mer enn 1500 boder og butikker, ett førtitalls restauranter, boksering for muay thai (thaiboksing), thailandsk dukketeater og et gedigent 60-meter høyt pariserhjul. Det siste, en enestående mulighet til å oppleve en fantastisk utsikt utover elva Chao Phraya som renner tvers gjennom metropolen. Her får du både å nyte utsikten over elven og teste om du er høyderedd. Det er hevdet i media at katoey-showet (transvestittshow) Calypso Cabaret er Bangkoks beste.

Blåtimen har senket seg over Bangkoks skyskrapere. Utsikten fra det spennende nattmarkedet Asiatique: The Riverfront over elven Chao Praia og skyskraperne er flott.

Skal bli enda større

Asiatique: The Riverfront ligger mellom gaten Charoen Krung Road og elvebredden i bydelen Bang Kho Laem. Markedet dekker hele 480.000 kvadratmeter (480 mål). Det foreligger planer om å utvide markedet ytterligere, til hele 1,15 millioner kvadratmeter (1150 mål). Mest sannsynlig vil det i forbindelse med utvidelsen bli bygget hoteller i tilknytning til markedet. Markedet ligger allerede ikke langt fra flere kjente store hoteller beliggende langs elvebredden. Det er bare noen få hundre meter fra femstjerners-hotellet Ramada Riverside Hotel. Men denne utvidelsen har nok fått et skudd for baugen på grunn av Coronapandemien.

Spise og drikke, handle eller more seg i pariserhjul. Det er mer å gjøre på markedet enn du rekker på en kveld.

Magasinet på Reisefot besøkte markedet en mandag kveld. Ikke den rette dagen om en vil det skal være hæla i taket og stappfullt med mennesker. Men en god dag om en vil ha en heller rolig og avslappet opplevelse. Mens turister gjerne besøker markedet alle ukens dager, strømmer thailendere fra nær og fjern til i weekenden.

Les også: Nan byr på det ekte Thailand

Billig gatemat og eksklusiv sjømat

Ønsker du eksklusive store grillede elvereker eller et billig måltid, så finner du hva enn du måtte ønske.

Det er ikke vanskelig å tilbringe mange timer her. Restaurantene tilbyr alt fra eksklusiv sjømat, retter mange lands kjøkkener, til rimelige thailandsk gatemat som nudelsuppe og vårruller. De fleste av restaurantene er kjederestauranter, og mye av maten er mer tilpasset ganene til turister enn chilielskende thailendere.

Du finner ingen nudelsuppe til 30 baht her, men kan gjerne spise deg god og mett for hundre baht. Ønsker du mer eksklusiv mat som kongekrabbe, store 300-grams elvereker eller store mudderkrabber, koster det selvsagt mange ganger denne prisen.

Er det varmt, er det kjølende drikke å få over alt. Vann, mineralvann, ferskpresset juice, iskald øl, eller et glass hvitvin. Hva enn du måtte ønske. Bryggeriet som produsere landets mest solgte øl, Chang, har selvsagt egne «fyllestasjoner» for tørste besøkende. Om du vil sitte inne eller ute, velger du selv. Ser du lynene blinke over skyskraperne velger du å sitte inne. Er varmen i meste laget, finner du et sted med aircondition. Selv valgte jeg et sted foran pakkhusene mot elven. Her nøt jeg et par glass hvitvin mens jeg så på den fargerike folkemengden som passerte mellom meg og elven. Mennesker fra hele verden, unge som gamle, samtidig som blåtimen senket seg over skyskraperne på andre siden av elven Chao Praya.

 

 

 

Asiatique: The Riverfront

Du kommer til markedet med drosje, eller med gratis elvebåt fra Sathon pir. Til Sathon Pir kommer du enkelt ved å ta BTS Skytrain til stasjonen Saphan Taksin. Derfra er det en kort spasertur til piren. Båtturen tar femten minutter og er en opplevelse i seg selv.

Ved inngangen på markedets forside er det drosjeholdeplass.

Åpningstiden er fra 16:00 til 24:00. Båten til og fra Sathon pir slutter å gå klokken 23:00.

Sjekk her om markedet er åpnet etter Coronapandemien

 

Tekst og foto Terje Engø

 

 

 

 

 

scroll to top