Åpner verdens første Bear Grylls Explorer Camp

BEAR_GRYLLS_RAK138desat-scaled.jpg

Bear Grylls Explorer Camp i emiratet Ras Al Khaimah gir deg mulighet til både å teste deg selv og lære å overleve i ekstreme situasjoner.

I oktober åpner verdens første Bear Grylls Explorer Camp ikke langt fra Via Ferrata på Jebel Jais i det arabiske emiratet Ras Al Khaimah. Her kan du lære å overleve under ekstreme forhold?

Nå som reisende fra hele verden navigerer seg gjennom «den nye normalen», passer åpningen av BGEC helt perfekt inn med naturopplevelser i åpent og storslagent landskap, tilpasset mindre grupper og i samsvar med gjeldende smittevernregler og fysisk distansering i orden.

Det 1934 meter høye fjellet Jebel Jais er det høyeste fjellet i de sju emiratene.

Bear Grylls er allerede en suksess

Bear Grylls Survival Academy er en suksess i Storbritannia. Nå tar han sine verdensberømte overlevelseskurs til Midtøsten. Dette omfatter blant annet verdens første overnattingsted i Bear Grylls navn. Det åpner i midten av 2021 med tyvetalls gjenbrukte og modifiserte containere, som er på samme linje og nivå som resten av fjellopplevelsen.

Les også: Direkte til spennende Dubai

Bear Grylls er kjent over hele verden som en «overlevelses» – og friluftperson. Han har vært med i flere kjente TV-program som «Running Wild», «Mission Survive» og «The Island». Grylls har eliteutdannelse det britiske militære. Han har tatt med tidligere amerikanske president Barrack Obama og mange av Hollywoods kjente personer og store navn på overlevelsesreiser i villmarken.

 

  • Bear Grylls Survival Academy, grunnlagt av den kjente overlevelseseksperten Bear Grylls, åpner sin første explorer camp poå Jebel Jas

  • For første gang noensinne så vil det være overnattingsmuligheter i forbindelse med overlevelseskursene

  • Eventyrlystne kommer til å ha muligheten til å bo på fjellet og oppleve sitt livs største reise sammen, på instruktørdrevne overlevelseskurser

 

Bo i en modifisert container

Overlevelseskursene som holdes av eksperter fra Storbritannia, og er utdannet hos Bear Grylls Survival Academy, vil starte i oktober og tilbys som halvdagskurs (3-4 timer) samt en og todagerskurs for voksne og familier, som teambuilder-aktiviteter for firmaer og instruktørkurs for friluftentusiaster. Deltagerne kommer til å utsettes for praktiske og ekstreme overlevelsesteknikker som kreves i en utfordrende villmark.

Les magasinet GRATIS: KLIKK PÅ BILDET

 

 

 

 

 

 

 

Overraskelsesmomentet er sentralt i alle kursene. Aktivitetene omfatter også hvordan man gjør opp ild ute i naturen, hvordan man setter opp en nødleir, lærer hvordan man kan bruke kniv som overlevelsesredskap, og selvfølgelig praktisk opplæring i førstehjelp. En lærer også orienteringsteknikker og hvordan overleve i ekstremt vær.

De tjue containerboligene kommer skal kunne huse tre gjester. De har sinn egen uteplass som er utstyrt med en grill. Deltakerne på campen skal lage sin egen mat. Overnattingsstedene passer til den type turister som søker en autentisk friluftsopplevelse og vil være i ett med naturen, opplyser Ras Al Khaimah Tourism Development Authority.

Bear Grylls Explorer Camp i Ras Al Khaimah er verdens første,

Jebel Jais er emiratenes høyeste

De Forente Arabiske Emirater består av sju emirater. For norske reisende er emiratet Dubai godt kjent, ikke minst siden flyselskapet Emirates har direkte forbindelse fra Oslo. De lokale turistmyndighetene i emiratet Ras Al Khaimah har i flere år arbeidet for å profilere emiratet som et reisemål. I 2018 lanserte de verdens lengste zip-line på Jebel Jais. Nå åpner Bear Grylls Explorers Camp på det høyeste fjellet i De Forente Emirater Jebel Jais som rager 1934 meter over havet.

Med mindre enn en millimeter nedbør i fem av årets måneder, og en gjennomsnittlig nedbør på 102 millimeter, er Jebel Jais et tøft område. Stor forskjeller på temperatur dag og natt er også en utfordring. I de varmeste månedene er det ofte over 30 grader i skyggen, – der skygge måtte finnes. I de kalde månedene kan temperaturen falle under frysepunktet.

Alle aktiviteter foregår med fokus på sikkerhet og helse.

Les også: Nå får du gratis eller rimelig forsikring som dekker Covid-19

Ras Al Khaimah har posisjonert seg som Midtøstens fremste adventure-destinasjon. Med denne overlevelsesopplevelsen med en av verdens mest kjente eksperter, så håper de å lokke til seg friluftsentusiaster som ønsker å kjenne adrenalinet bruse i årene.

Bear Grylls Explorer Camp i Ras Al Khaimah skal drives i overenstemmelse med strenge sikkerhetsregler. Kvalifiserte instruktører skal se til at alle regler og standarder overholdes for å ta vare på deltakernes helse og velvære under hele besøket. Smittevernreglene innebærer blant annet at det også holdes fysisk avstand på utendørsområdene på Jebel Jais.

Survival Academy kursene starter i oktober. Fra november blir det mulighet for å kombinere med overnatting.

Tekst Ras Al Khaimah Tourism Development Authority/Redaksjonen

Foto Ras Al Khaimah Tourism Development Authority/Bear Grylls Explorer Camp

 

scroll to top